Pití převařené vody u kojence, stačí pokojová teplota?

radka116
3. črc 2015

Dobrý den,
včera jsem byla s dcerou 4,5 měsíce na preventivní prohlídce a řekla nám, že v těch vedrech můžu dávat převařenou vodu. Až doma jsem si uvědomila, že jsem se nezeptala jestli jí po převaření mám ohřívat na určitou teplotu nebo stačí pokojová teplota. Plně totiž kojím tak s tím nemám zkušenost.
Nebo jestli mám "chytrou lahev " (nevím jestli si dobře pamatuji název) nemusím vodu převařovat. Poradíte kde ji koupím?
Děkuji za rady a přeji krásný den 🙂

blahova_andrea
3. črc 2015

u kojeného dítěte stačí častěji přikládat. pokud chceš ale dávat vodu, tak nejlíp ji mimčo vezme v +- tělesné teplotě 😉 ale jsou děti, kterým stačí pokojová teplota. to musíš zkusit. chytrou lahev neznám 😅

andelka
3. črc 2015

Taky jsem vodu nedávala, stačí častěji kojit. Ještě se vyblbovat s vodou a flaškou a teplotou.. 😅
Jinak bych převařila a nechala vychladnout. A zkusit jakou teplotu dítko vezme. MM by mělo mít teplotu těla, takže bude zvyklé asi na toto.
Jestli ale nemáte flašku, tak bych to neřešila a kojila.

zo_ja
3. črc 2015

V těchto dnech bude pokojová teplota stačit 😀

Teor. souhlasím s předchozími názory zcela, ale vlastní zkušenost je jiná: jedno z našich dětí odmalinka chtělo vodu, ač bylo plně kojené, pilo ve vaně a tak, jak se dalo... No a až ve věku několika měsíců tu vodu dostalo, pilo jak mlíko, tak vodu... Nějak mu chyběla. Přitom kojené bylo dle potřeb, u prsa často. A to bylo v zimě, takže já bych vodu dala.

lily21
3. črc 2015

Vodu převařit a nechat zchladnout a zkusit si kápnout na zápěstí a pokud vás nebude pálit, tak je to dobrá teplota a dítko může pít. 😉

scruffy
3. črc 2015

Taky myslím, že stačí prostě více kojit, ale pokud pro jistotou chcete dávat ještě vodu nebo nemáte možnost tak často kojit, tak já prostě vodu převařím a nechám vychladnout na pokojovou teplotu, nedělala bych z toho vědu.

shine2015
3. črc 2015

otazkou je, zda vubec převařenou vodu bude chtít.....když je zvyklá na mlíčko. Já bych to nehrotila, díte si řekne samo kdy má žízen....a dala bych mu prso. 😉

sara84
4. črc 2015

Ja jsem vcera dala 2 mes.synovi na lzicce prevarenou,vlaznou a jak byl rad..je opravdu horko,mlicko asi nestaci