Pitný režim 17měsíčního dítěte - kolik vypije?

olga_
29. únor 2016

Ahoj, zajímalo by mě, kolik a čeho vypijou v tomto věku vaše ratolesti. Lékařka mně řekla, že by měl syn vypít minimálně litr denně, a to nedá ani náhodou. Je stále kojený na požádání.
Samotnou by mě nenapadlo to považovat za problém. Pití má neustále v dosahu a často mu ho aktivně nabízíme (voda, bylinné čaje, ředěná čerstvá ovocná šťáva).

terunka88
29. únor 2016

Syn vypije tak půl litru - vodu, semtam trochu čaj nebo šťávu. Váží 11 kg. Plíny má naducaný dost, takže já to neřeším 😉

hafika
29. únor 2016

19 m dcera pila cca 300-500 ml denně a kojená už nebyla. Byli jsme v té době v nemocnici po selhání ledvin a doktoři mi říkali, že ten litr je celkový příjem tekutin včetně jídla (myslím, že to bylo 100 ml tekutin na kg váhy a dcera tehdy vážila okolo 10 kg). Takže pokud jí hodně polévky, omáčky, ovoce, tak si z toho taky vezme dost. Podle doktorů čůrala dostatečně a dehydratací netrpí. Takže bych to ve vašem případě neřešila, zvlášť jestli je kojený (mléko je cca z 90 % voda). Kdyby byl vážně problém, bylo by to vidět na čůrání, které by bylo hodně tmavé.

nicky25
29. únor 2016

Dcera vypije také sotva půl litru a doktorka mi řekla,že pokud má dost pročůraných plínek (cca 8 za den) tak je to v pořádku.

mmaajjaa
29. únor 2016

nicky25: 8 počůraných plínek za den? to tak často přebalujete? To jsem dělala u dětí tak do 3 měsíce! Dcery budou mít co nevidět 1,5 roku, vypijí tak +/- 750 ml (UM + voda).
olga_ : U tak velkého dítka bych to neřešila, když mu pití nabízíte a je v jeho dosahu, takže se může obsloužit samo. A hlavně, jak poznáte, kolik si od vás vezme mléka?

svetlus_pepca
29. únor 2016

Mám 19ti měsíčního klučinu a řekla bych, že jsou dny, kdy vypije tak půl litru, a jsou dny, kdy dá i ten litr. Pije hodně vodu, ovocné čaje, sem tam dětský bylinkový čaj nebo nějakou dětskou šťávu či trošku naředěného džusu. Ale nejvíc asi té vody. K tomu sní dost ovoce, sem tam polévku. Nebo třeba vodu z vany při koupání 😀

Přiznám se, že osm plenek mě překvapilo, protože takhle často už jsem ho nepřebalovala. Ale teď už chodí na nočník, takže mám celkem přehled. Dobrý ukazatel je taky barva a zápach moči. Je-li světlá a není příliš cítit, je to o.k. Pokud náhodou naopak, víc ohlídám pití a je to v pořádku. I když teda malý pije dostatečně sám od sebe obvykle.

nerreidda
29. únor 2016

Je to sporné, u 5ti letého mi doktorka řekla, že litr je dost, tak u menších dětí to asi bude už moc. Tak nevím. řídím se barvou moče a tuhostí stolice-pokud má zácpu, málo pije.

beremeseanicka
29. únor 2016

Tak maly ma taky 17 mesicu, kojim v noci a na odpol spani a jinak vypije tak mozna 50ml. Dehydratovany opravdu nevypada a asi to nahani tim nocnim kojenim a polevky, ovoce a tak. Zkusila jsem mu dat i ovocnou stavu, mleko, kakao a nic proste nechce. Napije se jen občas vody, občas caje, jinak to do nej proste nedostanu. Nejvic se napije asi ve vane 🙂