Pomůžete s jídelníčkem pro 7měsíční dítě?

majsi
30. led 2014

Zdravím Vás, chtěla bych poprosit o názory k jídelníčku. Mám téměř sedmiměsíčního chlapečka, kterého od 4.měsíce přikrmuji. Doktorka radila, různorodou stravu dle věku a nechat sníst co sám chce. Jenže to mám tak trošku strach, že by sám jedl moc, neb málokdy nechce a pusinku by otvíral snad do nekonečna. Jediné co tak trochu bojkotuje je mléko a vůbec tekutiny všechny. Za den mi kromě mléka vypije max. 50ml, ikdyž neustále nabízím a střídám apod. Proto mu všechny příkrmy podávám dost tekuté - víceméně tak, aby šly nabrat lžičkou. Je veliký 71cm a váží 8,8kg. Takže mu dávám:
snídaně - mléko ze 150ml vody (víc nevypije)
svačina - ovocná přesnídávka sní klidně i 250g (dávám zatím jen čisté ovoce - jablka, hrušky, maruňky, broskve, švestky, banán)
oběd - masozeleninový příkrm většinou 250g (brambory, mrkev, petržel, cuketa, dýně, květák, špenát, brokolice, maso - kuřecí, telecí, krůtí 50g 3x týdně)
svačina - mléko ze 150ml vody (doktorka říkala, že od 7.měsíce nahradit jogurtem)
večeře - kaše rýžová, pohanková ze 210ml vody
Dle lékařky máme začít zavádět lepek, lžičku do kaše (mám nachystanou ovesnou) a po čtrnácti dnech zařadit někdy těstoviny k obědu. Děkuji za Vaše názory a rady!

lullli
30. led 2014

Ve vašem jídelníčku nevidím problém. Možná má trochu méně mléka, ale pokud víc nesní, tak se nedá nic dělat. Taky mám doma pořádného jedlíka. Všichni mi také říkali, ať mu dávám kolik si řekne. Jenomže to nešlo. Když jsem mu dala víc jak 230, tak to vyzvracel. A to mi teda přišlo mnohem horší. Takže jsem prostě dávala max. těch 230 a po každém jídle utišovala a ujišťovala, že ho mám ráda, ale že mu prostě víc dát nemůžu. Bylo to hrozný, ale nedalo se nic dělat. Spravilo se to až v 10. měsíci, kdy už úplně odmítl MM a přešli jsme na UM.

houpacikonik
5. únor 2014

máme hodně podobný jídelníček.Syn 9 měsíců, 8 kg, intolerance laktosy a BKM.
snídaně - 150ml mléko
svačina - ovoce (rozmačkaný banán, dušené jablka+hrušky; domácí přesnídávky - jablko, hruška, broskve, maliny, jahody..; kupované přesnídávky - jsme-li na cestách),
oběd - masozeleninové příkrmy s rýží, těstovinami, bramborem, rajská s ..., zeleninová polévka (mrkev, petržel, hrách, brokolice, červená řepa), špenát s bramborem a žloutkem, dušená mrkev s ... a masem, vařená červená řepa s..
z těstovin se osvědčina těstovinová rýže, vlasové nudle, jiné těstoviny mixuji na menší kousky
rýže - dostatečně rozvařená - havně měkká
brambory - měkké stačí rozmačkat vidličkou
občas pohanková lámanka
svačina - rýžový dezert, sojový dezert, UM, ovoce, chléb
večeře - kaše kukuřičná, rýžová, jáhlová, ovesná, krupicová vše bez mléka
v noci popř. UM
na cestách občas kukuřičné křupky
někdy vstává prdelí hore po dopoledním spánku a oběd nechce. chce UM. jsme-li na cestách nebo v cizím prostředí, preferuje UM před jídlem.