Při kojení dáváte mléčné či nemléčné kaše?

jirkulka
1. bře 2010

Ahoj, asi tu nějaké takové téma je,ale momentálně jsem nenašla. Malému je téměř 7 měsíců, stále kojím,ale mlíčka ubývá..Asi před 14 dny jsem začala přikrmovat a na večer dávat kaše. Dle rady dr.jsem měla začít nemléčnýmy.Nevím z jakého důvodu, jestli protože kojím? Tak jsem koupila Sunarku, malému moc chutnala, a bylo na výběr s čím ji připravit. Voda, koj. mléko, mat. mléko atd. Vybrala jsem si vodu. Ve složení jsem ale našla,že obsahuje cukr - o němž vím, že by do jistého věku něměl malý vůbec dostat.Tak jsem koupila jinou nemléčnou - Hami, která se připravuje s koj. či mateřským mlékem. Tak připravuji s mateřským mlékem,ale mám obrovský problém,aby se kaše zahustila..Je tam psáno,že na 120ml 3 lžičky. já dávám i dvojnásobek směsi do mateřského mléka a je to jako bych tam nedala nic. Máte s tímto někdo zkušenost? Dle mého názoru byla ta Sunarka lepší, jak konzistencí, tak na přípravu, i chuťově, jen je tam ten cukr..Ale možná je ten problém hustoty u Hami jen díky tomu,že používám mat.mléko a ne kojenecké..Ale nevím,jak to vyřešit.Tak by možná i ta Hami šla připravit v pohodě,kdybych dala kojenecké,ale zatím nevím, zda je to rozumné, když stále kojím. Řeším ten cukr, protože malý se narodil a měl 4kg,nyní v necelých 7 měsících už máme 9,5kg,tak mu nechci zbytečně přislazovat aby z něho nebyl Míša kulička..Jo a jaký je váš názor - zkušenost s kašemi - při kojení, dávat nemléčné, či mléčné. Díky

florule
1. bře 2010

Ahoj, já jsem začala dávat kaši večer asi před týdnem. Dávám mléčnou - konkrétně teď mám rýžovou z Nutrilonu. Já bych tolik MM už neodstříkala, abych z toho udělala kaši a kupovat UM, abych udělala nemléčnou kaši mi přijde zbytečné, když můžu dát mléčnou, která mlíčko obsahuje. Jinak Kubík měl v 6ti měsících 9,4 kg 😀

lamarika
1. bře 2010

florule: A obsahuje i ta z Nutrilonu cukr? A je též nějaká taková na dobrý spaní nebo tak něco? My dáváme od Hami dobré spaní. Párkrát jsem mu zkoušela dát jinou než na dobrý spaní a v noci se mi budil jak kdyby nic nejedl. . . Jinak třeba někdy na snídani dostává taky od Hami (Sunarka nám nejela). Ze začátku měl rýžový a teď už třeba i obilný.

shaula
1. bře 2010

Jirkulka, a proč jsi začínala kašemi?
Nemléčné kaše můžeš všechny zadělávat jen vodou, ale osobně si myslím, že je to nesmysl, protože takhle dítě zbytečně připravuješ o mléčnou dávku, která je pro něj ještě stále enormně důležitá. Já bych zadělávala buď MM, a pokud dostatek neodstříkáš, tak UM. Případně můžeš kupovat kaše mléčné. Proč ti doktorka radila začít nemléčnými kašemi, netuším. Ale koukám, že zaděláváš MM, tak jestli nemáš problém s odstříkáním, tak bych dávala opravdu nemléčnou, ale do MM.
Osobně jsem ze začátku striktně vybírala kaše bez cukru. Jinak je fakt, že Hami má trošku větší spotřebu (obzvlášť jestli máš rýžovou - asi ano, že?). Nikdy jsem se v tomhle neřídila návodem, sypala jsem tolik, aby to bylo přiměřeně husté.

jirkulka
autor
1. bře 2010

Holky děkuju..Nevím jak je přesně myšlena otázka proč jsem začala s kašemi? Ale asi máš na mysli první zeleninku a tak,že? No já jsem začala všeobecně s příkrmy od 6. měsíce. Malý chtěl přes den pít pomalu co hodinu,takže jsme usoudili, že už mu mlíčko nestačí. Samozřejmě jsem začala na oběd zeleninkou a asi po 14dnech jsem přidala jablíčko a tak a k tomu na večer ty kaše, protože malý se v noci budil každou chvilku a myslím,že ne ze zvyku,ale z hladu, protože pokaždé pil pomalu 10 min.Tak jsem začala na večer s kašičkami, ať se zasytí..No mě právě dr. tvrdila, že když stále kojím a malý ode mě dostává mlíčko z prsa, tak navečer mu můžu udělat kaši s vodou..Já jsem teda momentálně na těch Hami a zadělávám MM, to navečer ještě celkem odstříkám, tak cca 150ml, malému to stačí, zkoušela jsem, více nesnědl. Samozřejmě mi taky přijde nejpřijatelnější dělat kaši s MM, dokud ještě mám.Máš pravdu, že Hami mám rýžovou - od dok. 4.měsíce..Jo a ty mléčné kaše jsou některé s kojeneckým mlékem,ale některé s plnotučným.Ale já jsem četla že miminka by do jistého věku neměli kravské mléko vůbec..Moc tomu nerozumím. Myslím,že zrovna Nutrilon kaše jsou s kojeneckým mlékem..A můžu vůbec kombinovat kojení s kašemi ve kterých je koj.mléko, nebo např. kdybych už neměla mlíčko na odstříkání vařit nemléčné kaše s koj. mlékem? Možná mám trochu zvláštní otázky,ale bohužel nemám ve svém okolí ani jednu kamarádku, která by doposud kojila, většina je od porodnice na Sunaru, tak se nemám s kým poradit. Díky.
Jinak opravdu se všechny nemléčné dají zadělávat jen vodo? U té Hami je varianta jen mléko.

lamarika
1. bře 2010

jirtulka: Já zadělávám Hami vodou, ale asi používám trochu jinej druch než ty. Nemám už tolik mlika abych zadělávala MM. Můžeš klidně vařit kaše s kojeneckým mlíčkem když už nebudeš mít své 😉 S tím kravským mlékem máš pravdu nemělo by se, ale je to stejný jak u příkrmů. Taky by se nemělo solit dětem a kořenit a přitom ve spoustě příkrmů (skleničkových) najdeš sůl, pepř, . . .

shaula
1. bře 2010

Jirkulko - aha, já tě pochopila blbě - že jsi začala příkrmy kašemi 😅
No ono jestli dostatečně kojíš přes den, tak by asi tu jednu dávku bez mléka taky přežil, nicméně zkusila jsi ty kaše ochutnat zadělané jen vodou? Já jo a je to hnus 😝 Ale stejně si myslím, že je to škoda 🙂
A i kojenecké mléko je vyráběno z kravského 😉 Já jsem ze začátku vybírala ty kaše, na kterých bylo vyloženě napsáno, že je z kojeneckého mléka, ale postupně jsem to přestala řešit. Kojení s mléčnými kašemi kombinovat můžeš.

iluss
1. bře 2010

já používám mléčné kaše Hami, které se zadělávají s vodou (sice kojím, ale tolik bych asi neodstříkala) a neřídím se podle návodu, prostě sypu kaši, aby to bylo husté podle oka.

jirkulka
autor
1. bře 2010

No já přes den kojím asi 4x. Většinou hned kolem 6h, když malý vstává,pak odpolední svačinku, pak pozdější večeři, protože kaši mu dávám po 18h, tak většinou ještě tak před 20h než jde spát dokojím a stále ještě nakojím 1x v noci. Takže si taky myslím,že by ho ta kašička s vodou moc neochudila, ale dokud odstříkám, budu kaši dělat s MM a pak asi přejdu na mléčné kašičky. I v lékárně na mě hleděli, proč chci nemléčnou ,že je nikdo nekupuje, že klidně mléčnou dát můžu, pokud malý není alergický - ale to samozřejmě zjistím asi až mu ji dám 😉 Díky za rady. Taky mi přijde, že co doktor to jiný názor - mám stejné problémy i s tím, zda příkrmy vařit domácí, nebo kupovat konzervy, či z bio potravin, nebo normálních..Taky jsem nedostala od odborníků žádnou pořadnou radu 😢

sicinka
1. bře 2010

Ahoj dělala jsem kaše 3 měsíce z MM. Používala jsem HIPP nemléčnou rýžovou a ovesnou. Ve složení cukr není a nechutnají sladce. Stojí kolem 40 Kč a mě vyhovovali. Pak mají nemléčnou kaši v DM babylove tam je i s jáhlama a špaldová. Nám sle tyhle vadili. Mléčné mi příjdou sladké všechny 🙂 kromě babylove bio z DM, tu dávám ted. ALe chutnala mu i sunarka. Ta hlavně chutnala mě, takže jsem ji raději zavrhla, abych nevážila metrák.

shaula
1. bře 2010

Jirkulko - ty kupuješ kaše v lékárně? Zkus mrknout v drogeriích, tam bývají levnější 😉

kocicinka
1. bře 2010

Já jsem začala přikrmovat v 8 měsících kaší a to konkrétně mléčnou rýžovou zn. Hero baby bio natur, je bez sacharózy, kupovala jsem ji v DM drogerii. Akorát po ní blbě spal 😅 . Pak jsem asi po týdnu začala se zeleninou. Kojím co 2 hodiny.

brusinka.pusinka
1. bře 2010

JIRKULKO já třeba kupuji kaše ve zdravé výživě pohankovou jáhlovou a kukuřičnou a rýžovou vyjdou mě levněji a můžu dělat jak na vodě sezeleninkou tak třeba na mléce a přidat ovoce 😉 nebo jen tak, nekupuji drahé kaše v lékarnách a drogeriich.Amalé moc chutnaj 😉 to je moje zkušenost

shaula
1. bře 2010

Taky jsem koupila pohankovou kaši ve zdravé výživě a je hnusná 😝 Má příliš výraznou chuť, hodila by se tak maximálně s něčím smíchat... A tak mi leží na skříni a kupuju dál kojenecké 😀

brisalek
2. bře 2010

my jsme zatim davali Sunarku na dobrou noc, problem byl koupit kasi s lepkem, ale bez prichute🙂(holt vyrobci se jeste neprizpusobili), ale bohuzel na spani to moc vliv nema...ona ji mala take moc nesni(tak 50-80ml). Mala mela v 6m kojena 9,5kg, ale odstrikat mi take moc nejde, takze do mm ji delat nemuzu i kdyz bych rada udelala klasickou krupicnou do MM. Zkouseli jsme i prvni kasi od Nutrilonu, ale tak kuricna je popravde dost "hnusna" a mala ji vubec nechtela.
Zkusime tu Hami na dobrou noc.

Me teda na kasich spis nez ta troska cukru(myslim, ze se to zase prehani) vadi rostliny tuk a umele vitaminy...teh nahrazek a umelotin se myslim v zivote bohuzel naji jeste furu a mysli si osobne, ze to je mnohem horsi nez vse ostatni

aponchie
2. bře 2010

pohanku nechce ..plivala to ..me to stejne prijde strasne nudne a nechutne ji cpat denne vecer kasi ale nevim co ji dat 🙄 rano presnidavka poledne obed odpo jogurt vecer kase..mezitim kojeni ..vzdyt to musi uz lezt krkem ty kase decku ne?

senja
2. bře 2010

Souhlas s brusinkou. S balenymi kasemi mam hrozne zkusenosti. Maly je alergik, tak jsem zkoumala v lekarne co mu dat. Doporucili mi Nestle Beba Sinlac a Sunarku ryzovou nemlecnou. Koupila jsem to a az doma jsme zjistila, ze oboje obsahuje klasicky repny cukr! 😠 Tak jsem to zkusila sama a bylo to sladke jak ho*no z nutrie, zvlast ta Beba Sinlac, ktera je podle popisu vyrobce VYLOZENE pro alergiky (a take nebyla ani nikterak levna, ale co bych za zdravi sveho mimca nedala, ze). Pak se nemuzeme divit, kdyz po teto kasicce nam dite zacne odmitat jine, mene doslazene. A take ty umele vitaminy, na ktere muze mit miminko take alergii (a maminka si pak mysli, ze je to alergie na samotnou treba ryzi). No neni to ke vzteku?
Vybodla jsem se na ty balene, nabehla do BIO obchodu a koupila instantni pohankovou kasi od Country Life. Sice vyrobce doporucuje jen prelit horkou vodou nebo mlekem (je takova temer praskovita), ale jelikoz nejaka ta zrnka takovy postup nerozvari, vzdy ji jeste povarim asi 10-15 minut. Pak pridam kapku olivoveho oleje a hotovo. Malemu moc chutna, sni celou misticku a vzdy se pak jeste vzteka a vyzaduje pridat 😀 Mam v planu koupit i ryzovou a kukuricnou moucku, na stejny postup.

senja
2. bře 2010

A take kdyz jsem videla vsechny ty prichute kasicek - s cokoladou a pomerancem, s jahodami, s medem - doslo mi, ze vyrobci nemaji absolutne soudnost a ani jim nejde o zdravi nasich deti, ale hlavne o to, aby to mimca jedla a maminky to kupovaly dal 😠

brusinka.pusinka
2. bře 2010

Senja je to o přístupu většina věcí co máme pro malé nám nechutnaj, a já si myslím to samé co ty , kupovala jsme to před 15 lety pro syna a teď i pro mojí malou , a malá je zbožňuje a můžu kombinovat jak já chci,a jak uznám za vhodné, a bez cukru 😉 😉 😉 A to nejsme alergici, koupila jsem v polsku kaše nemlečné Bobovita a ty ji tak nejedou jak ty ze zdravé výživy, a můžu jen dodat že pohanka je trochu výrazná ale nesmírně blahodárna na střevní systém a zažívání,a proto většinou dobře snášej i menší miminka. Já nedávám navečer ale dávám Jako přílohu i k masíčku a nebo jako přesnídávku 😉

senja
2. bře 2010

brusinka 😉 Ano, pohanka je pry tim nejlepsim pro tvorbu hemoglobinu, stejne jako hovezi maso.

kocicinka
2. bře 2010

Jé Senjo, kde jsi tu kaši koupila prosím? A je mléčná, nebo nemléčná?

dagina
2. bře 2010

Brusinka, myslíš ty instatní nebo normoš na vaření??? Jsem tuhle koupila jáhlovou instatní (píšou pro všechny věkové kategorie). Měla jsem ještě normální pohankovou krupici, ale nějak ji u nemůžu sehnat, zatím nemají 😖

dagina
2. bře 2010

Jukla jsem na složení jáhlové instatní od Nominalu, je to 60% jáhly a 40% kukuř. krupice, takže žádný cukr ani laktoza. Fakt je výborná.

brusinka.pusinka
2. bře 2010

Dagina kupuji oboje, když nemám čas vařit udělám instantní a když mám čas raději uvařím 😉 a i já kupuji Nominal jsou skvělé malé i nám chutnaj.My si místo bramborové kaše kolikrát uděláme polentu tedy kukuřičnou kaši a jídlo má změnu a nám moc chutnaj 😉

daninka1
2. bře 2010

Ahoj maminky, dnes jsem tu poprvé, objevila jsem to náhodou. Já mám 6,5 měsíčního kluka šikulu 😎. Mám takový problém ohledně kaší. Doma jsme měli z dřívějška nemléčnou rýžovou kaši od Hami. Došla nám tak jsme koupili s ovesnými vločkami na dobrou noc. Nejedl, tak jsme zkusili obilnou s banány taky nejí. Paní doktorka mi říkala ať zkusím vařit obyčejnou dětskou krupičku namočenou ve vodě, tu už naštěstí jí. Ale nevím jak zjistit kterou bude jíst. Ještě mi radila, ať přidám sušeného mléka, ale bojím se že když tam dám mléko nebude ji jíst, protože není zvyklý, pořád ho kojím a Nutrilon jsme vyhodili, protože po něm zvracel a nechutná mu. 😀 Poradíte mi, jaké máte zkušenosti

brusinka.pusinka
2. bře 2010

Daninka1 já bych zkusila koupit malé balení Hami mlíčka a zkusila ty kaše ředit pomalu aby si zvykl na chuť udělej třeba 60 ml mléčka dle návodu a do 150 ml dolej vodoua nechej 2-3 dny a pak přidej dávku mléka teda 90ml mléka a zbytek vody a zase nechej pár dní aby si zvykl, a pak sama uznáš jestly pomohlo 😉

jirkulka
autor
3. bře 2010

Ahoj holky, tak píšu co je nového. Snažila jsem se zjistit, proč je takový problém zahustit kašičku, když ji zamíchám do MM..Prostě mi to nešlo, jak už jsem výše psala. Volala jsem přímo na infolinku Hami a tam mi řekli,že o tom problému vědí, že už nad tím dumalo několik odborníků a neví co s tím. Že mateřské mlíčko je tak unikátní,že by nepomohlo tam nasypat ani trojnásobnou dávku..Po poradě s dr. jsem tedy malému koupila mléko Hami, když už používáme i kaše Hami a dělám mu nemléčné Hami kaše do mléčka Hami. Zatím mu to jede..Jen je pro mě teď trošku komplikované dělat mu ty dávky. Protože ze 200 ml mléka jak píšou na krabici - tj. jedna dávka je toho strašně moc.Dělám to malému tak ze 100ml a to už mi někdy ke konci nemůže.Přitom všude píší, že v jeho věku by měl mít podle těch krabic dávku z 200ml mléka. Když jsem viděla kaši z této dávky, přišlo mi to strašně moc. Asi za čas přejdu na kaše mléčné, přijdou mi na přípravu jednodušší, a hlavně je to to samé. Myslím tím,že porci svého mléčka dostane..

shaula
3. bře 2010

Jirkulka, s množstvím si nelam hlavu, však dítě ví, kdy má dost. Našim dvěma klukům dělám kaši dohromady z 300 ml a většinou dojídám 😀

sicinka
3. bře 2010

Ahoj, jak jsem psala dělala jsem kaše z MM a nemléčné kaše hipp bio a nebyl problém houstnou 🙂 kdby jsi chtěla vyzkoušet. Na návodu bylo dávat 100 ml mléka a 100 vody dávala jsem mléka kolik jsem odstříkala a zbytek vody do 200 ml a prcek snědl vždy. Ale já mám děsného žravce - kaše jsem zaváděla ve chvíli kdy pil 2 litry mléka denně (krátce po 4 měsíci).

venuss
19. led 2011

ahoj holky,mému synovi dělám kaše od nutrilonu,ale chtěla bych se zeptat, jestli kaše od Hami (třeba na dobrou noc) nedělají hrudky.Můj syn to nesnáší a ani nejí kousky.A to mu je 11 měsíců.☹

meo
19. led 2011

@venuss Ahojky, já jsem dávala kaši od Hami a žádné hrudky nedělala, ale měla jsem tu normální, ne dobrou noc