Příkrmy u nedonošeňátek. Koriguje se u nich věk?

marbo
25. dub 2012

ahoj holky, prosím o zkušenosti o závádění příkrmů u nedonošených dětí. Koriguje se věk i u příkrmů nebo ne? dcerka se narodila o 2 měsíce dřív. Te´d na konci dubna jí bude 6 měsíců (korigovaně tedy 4 měsíce). Doktorka mi řekla, už před 2 týdny ať ji začnu dávat zeleninu v poledne,prý kvůli vláknině. mě se to zdá ale příliš brzy.Vím, že je te´d nějaká nová studie, která propaguje zavádět příkrmy dřív, ale někdo zase radí dítě kojit výhradně do 6.měsíců věku. A pak si vyberte ☹ . jinak kojení jí stačí, přes den jí po 3 hodinách v noci se budí max. jednou někdy až ráno, má 5,1 Kg a o naše jídlo zatím nejeví žádný zájem.

lidasedlakova
17. srp 2012

malá se taky narodila o 2.měsíce dříve a když měla teďka zánět v očičku tak jsem se na to ptala doktorky a že prý malá vše dohnala tak prý nevidí problém začit od toho 6.měsíce..je plně kojená a na noc už má kaše protože se budila co 2 hod.

2hanah
17. srp 2012

Mně říkala jedna paní doktorka, že věk nedonošeňátek se koriguje do jednoho roku věku dítěte, ale podle mě je to taky individuální záležitost, někdo to potřebuje ještě protáhnout 😀 Ale u těch příkrmů bych byla opatrná, to jsem ten skluz počítala.

jarkalada
17. srp 2012

@marbo u nás jsme příkrmy zaváděli podle korig.věku.