• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Proč se nesmí příkrmy obsahující brambory zamrazovat?

5. prosince 2010 
Ahoj, potřebovala bych poradit. Máme 6ti měsíční Vendulku... Příkrmy dávám asi tři týdny.. Někdy ji kupuji skleničky, ale když jsem vařila vlastní tak vždy ve větším množství, rozdělila na jednotlivé porce a dala zamrazit...Teď jsem se dočetla na jedněch www, že příkrmy s brambory se nesmí zamražovat!! Nevíte náhodou proč? Já zamrazovala i bramborovou kaši, a spotřebovala cca do 5ti dnů. Děkuji za odpověď
27. lis 2010 ve 21:53  • Odpověz  • To se mi líbí
...asi se smí, ale je to hnus fialový...zmrazený brambor a cokoliv z brambor zmrzlé a rozmrazené je tak odporné, že je úplně jedno, co kde píšou....nedá se to jíst.
27. lis 2010 ve 22:00  • Odpověz  • To se mi líbí (7)
nějaká novinka? já zmražovala všechno, jediný co mě napadá je, že když se brambory zmrazí, nebo přejdou mrazem že mají sladkou chuť, ale jestli to platí i u uvařených to nevím. Já jsem zmražovala a dítě žije a žádnej problém jsem nezaznamenala :wink:
27. lis 2010 ve 22:01  • Odpověz  • To se mi líbí (1)
Já to taky četla, ale pochopila jsem to tak, že ne že by byly nějaké "jedovaté", ale že je problém spíš v té konzistenci - rozmražené rozmixované brambory pustí vodu a je z nich taková divná hmota. Ale po ohřátí a promíchání zase úplně v pohodě, i chuťově mi přišly normální, takže jsem to dělala jako ty - navařit zeleninu, pomixovat, rozdělit na porce a zamrazit.
27. lis 2010 ve 22:17  • Odpověz  • To se mi líbí (2)
Trochu jsem googlila, ale žádný rozumný důvod jsem nenašla - sama jsem zvědavá :slight_smile: Já normálně příkrmy s obsahem brambor mrazím a chuťově se nijak nezměnily. Divná hmota to byla před i po zmražení :grinning: Já bych to teda nejedla, ale našemu mladýmu to neříkejte :stuck_out_tongue_closed_eyes:
27. lis 2010 ve 22:24  • Odpověz  • To se mi líbí
Bramborová kaše se zamrazit ještě dá, asi tím, jak je v ní mlíko, tak pak po rozmražení chutná docela v pohodě, ale samotné brambory - to je fakt hnus, jak píše berenika :grinning: Jinak to nevadí a pokud to někdo dá, tu fuj chuť, tak zamražovat brambory klidně může :wink:
27. lis 2010 ve 22:27  • Odpověz  • To se mi líbí
to slyším poprvé :confused: ale osobně mi to je jedno, protože malému jsem vždy dělala každý den jídlo čerstvé. skleničky jsou hnus, zkusili jsme je jednou, když jsme byli na cestách a i malému se z toho zvedal žaludek. jinak k mražení. pochopím ještě dát to do druhého dne do lednice, ale zamražovat na x dní předem? to mi přijde jako lenost. ale každého věc, osobně se mi to příčí jak pro dítě, tak pro mě, třeba tu kaši moc nechápu, ale když vám to chutná... já sama bych to nechtěla, takže to tak nedělám ani malému. stejný názor mám i na ohřívání jogurtů. ale jinak si myslím, že se nemáš čeho bát :wink:
27. lis 2010 ve 22:34  • Odpověz  • To se mi líbí
To je blbost ne? My mame v mrazaku spoustu jidel, jejichz prilohou jsou brambory, at uz kase, varene ci pecene, a chutna to po ohrati v mikrovlnce naprosto normalne :confused: Prodava se to tak v obchodech a lidi to normalne kupuji, jedi a pochutnavaji si... a nebo si vemte obycejne hranolky, ty se snad kupuji mrazene naprosto normalne po celem svete a nikdo si nestezuje, ze by mu nechutnaly :wink:
27. lis 2010 ve 22:36  • Odpověz  • To se mi líbí
brambory mění konzistenci, vypadají jak vyblité :stuck_out_tongue_closed_eyes: sice se dají rozmíchat, ale ta představa :stuck_out_tongue_closed_eyes: a mění chuť ... tchýně zamražuje kde co, ale jak má v jídle brambory tak to na mrazák nehází, prostě se to nedělá tak to nedělám taky :grinning:
27. lis 2010 ve 22:38  • Odpověz  • To se mi líbí
Ahoj, kdysi jsem to řešili v naší srpnovské diskuzi - našla jsem k tomu i článek, ale už tam na těch stránkách není...každopádně jsme se shodli, že pokud jsou brambory součástí toho příkrmu, tak to žádný vliv nemá...já si teda taky dělala zásoby a pak rozmrazovala - a to nejenom z lenosti,ale ze začátku vařit 5 lžic mrkve - neekonomické :wink:
27. lis 2010 ve 22:39  • Odpověz  • To se mi líbí
Také to slyším poprvé, ale mě je to celkem jedno :sweat_smile: . Synovi a teď dceři vařím každý den čerstvé jídlo, samozřejmě že je jednoduché uvařit toho víc a potom dát do mrazáku a vytáhnout kdykoliv se nám nechce vařit nebo dát dítěti popřípadě skleničku, ale já toto nedělám. Mě osobně se to moc nelíbí a sama bych to nejedla :stuck_out_tongue_closed_eyes: nachystání-příprava jídla pro malého človíčka zabere max.15-30minut.
Ale je to jenom můj názor a pokud je někdo spokojený s tím, že to zamrazí na několik dní a potom to dá svému dítěti... to je jeho věc. A zároveň si myslím (stejně jako maminka: laska.nezna.hranic) že se nemáš čeho bát :wink:
27. lis 2010 ve 22:43  • Odpověz  • To se mi líbí
připadá mi to jako blbost .. mám i teď zamraženou mrkev s bramborem rozmixovala i s masem a dala do mražáku .
Po rozmražení je to pořád dobré a není nic cítit ,že by brambory nějak chuť jídla změnili, i barva je stejná atd
Jasný, pokud dáte do mražáku brambory v celku , tak jsou sladké a hnus ,už se znich pak zle dělá jídlo .
Ale pokud je to rozmixovaný ,je stejná chuť jako čerstvý . :slight_smile:
27. lis 2010 ve 22:46  • Odpověz  • To se mi líbí (2)
no jo tak se opet ukazali nektery uvedomelky co vari kazdy den cerstve no :unamused: ja kdyz zamrazim neco s bramborem tak po rozmrazeni to ma uplne normalni chut.me na tom nic spatnyho neprijde,kdyz si na par dnu udelas zasobu,ten cas u vareni muzes venovat mimi a je to :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
27. lis 2010 ve 22:52  • Odpověz  • To se mi líbí (1)
tak já teda navaření a zmražení nepovažuju za lenivost :stuck_out_tongue_closed_eyes:
spíš jde o to že je to na miniporce teda neekonomické, ale hlavně čas strávený u plotny, můžu lépe zhodnotit s prckem že.....
Jinak to kde byla brambora jsme nezamražovala.....nevím proč, nějak to mám fixlé že ne, ale zase jak se tady psalo o hranolkách atd, je tady jeden megarozdíl, takto upravený brambory jsou hlubokozmražené čili na teplotu minus 30C a to jako můj mražák doma fakt neumí, oproti těm vekokapacitním profi mražákům na tyhle účely
27. lis 2010 ve 23:00  • Odpověz  • To se mi líbí
Také dělám příkrmy a zamražuju. Po rozmražení to vypadá stejně, jako po uvaření. Nevidím v tom žádný problém :slight_smile:
5. pro 2010 v 09:37  • Odpověz  • To se mi líbí
když jsme začali přikrmovat příkrmy jsem nezamražovala,sice je neekonomické vařit malinké porce každý den,ale já to beru podle sebe,ať se snažím jak chci prostě mi rozmražené jídlo nechutná,tak to nebudu dávat ani prckovi.a zamražené brambory je pro mě teda fuj,opravdu to mnění chuť.ale ať si to každý dělá jak mu to vyhovuje,pro mě je lepší radši každý den-nebo obden vařit,než jíst zamražené.Jinak porovnávat hranolky je opravdu docela scestný :sweat_smile: ta výroba a zamražení probíhá úplně jinak než normální vařené brambory :sweat_smile:
5. pro 2010 v 09:47  •  2 děti - snaží se  • Odpověz  • To se mi líbí
Tvůj příspěvek