První příkrmy - jaké množství by mělo mimčo sníst?

blongelina81
3. říj 2015

Dobrý den,
začínám přikrmovat zeleninkou, malá měla 4měsíce, tak jsem si řekla, že to zkusím, vůbec na ni nechci spěchat, dávám jen pár lžiček a docela jí to chutná,pak zbytek dokojím.
ale zajímá mě kolik by toho měla sníst, třeba tu celou skleničku sní dítě kdy? je to asi hodně individuální ale chtěla jsem to vědět jen tak pro představu, že když třeba nahradím oběd zeleninkou bez kojení, sní celou skleničku? když bude chtít ještě mám jí dát? nebo by měla stačit ta jedna?

děkuji

konidana
3. říj 2015

@blongelina81 To je velmi individuální. Já tedy začala přikrmovat až v 6. měsíci, dcera snědla časem (za měsíc, za dva) tak půl tý mini skleničky. Celou kolem 10. měsíce. Kluk byl o kousek žravější, ale né o moc. Velkou přesnídávkovou skleničku mi nikdy nesnědl ani jeden. Po roce už jedli normální jídlo. Do roka jsem k příkrmům částečně kojila. Jedna sklenička by měla stačit, ale určitě záleží i na konkrétním dítěti...

blongelina81
autor
3. říj 2015

no já chtěla taky až tak od toho 6měsíce ale malá mě začala vyžadovat pití už docela často, někdy i po hodce, hodce a půl. Tak mě doktorka řekla at to zkusím...

Můžete mě ještě napsat, kdy jste třeba začala dávat ty ovocné? Nebo kdy jste začala přidávat brambory a pak maso?

díky 🙂

zitova
3. říj 2015

To, ze si pyta tak casto neznamena, ze je hladna (hlavne sk dobre pribera). Ja kojim aj v 6,5 m. tak po hodke niekedy.. Takze si zvaz, ci ju zbytocne tak skoro nebudes zatazovat jedlom. Inak my papame od 5,5 m. a mnozstvo je rozne od 50-180 ml. Zo zaciatku samozrejme len par lyziciek.

zitova
3. říj 2015

A aj ked drobec spapa 180 ml, kojenie si pyta rovnako casto.

blongelina81
autor
3. říj 2015

já si to zvážila dost, zatím jsme na zelenince a nehodlám ji za týden trápit masem, zatím se hlavně informuji.
Já vím 🙂, začala jsem 2 lžičkami a pak vždy o jednu až 3více.. jak jsem psala, nespěchám na ni 🙂, kdyby to nechtěla, tak to do ni cpát nebudu.
🙂 🙂

lv
3. říj 2015

holky byly obě na plné porci (150-200g) po týdnu, moc jim chutnalo a dokojit už nechtěly. Maso jsem začala po 3týdnech.

sisinka74
3. říj 2015

Já začala příkrmy v pátém měsíci a do týdne malá zbaštila i dvě malé skleničky. Když zbaštila jen jednu, musela jsem jí dokrmit UM. Příkrmy ji opravdu šmakují a to ji ještě do přesnidávky musím nadrobit piškoty. I tak je to strašný hubeňour.

vercik83
4. říj 2015

Tak já to měla podobně jako @sisinka74, teď v roce si už ale začíná vybírat🙂 a jí menší porce...

mischamish
4. říj 2015

Malému bude za týden 6 měsíců a ¨koštujeme¨už pár týdnů a tím koštováním fakt myslím jenom ochutnávání - tzn. dám mu několikrát olíznout lžičku, pokud chce. Zatím akorát doma upravenou mrkvičku, banán, jablko, sladký brambor a dneska dokonce i ovesnou kaši s banánem. A dávám mu jenom několikrát do týdne. Do 6. měsíce by příkrmy neměly nahradit kojení ani trošičku. Teprve od 6. měsíce můžou. Jinak bych chtěla podotknout, že když v tomto věku chce dítě kojit častěji, neznamená to vůbec, že je čas přikrmovat, znamená to akorát, že prochází růstovým spurtem a proto potřebuje více mateřského mléka. V tvém případě bych vůbec neřešila, kolik má malá sníst - jenom jí nechat ochutnat to a ono a nadále kojit tak často, jak vyžaduje. 🙂

blongelina81
autor
4. říj 2015

já ale nenahrazuji kojení, kojím často a pořád , jak malá chce. mám v plánu dávat jen na oběd trošku zeleninky (jsme na cca 3-4 lžičenkách)a dokojím. Nikde jsem nenapsala , že chci nahradit kojení. Jen se p tám kolik tak zhruba dítě může sníst.
Abych já měla nějakou představu.

a kdy jste zkoušela dávat ochutnávat ovoce? bylo vše vpoho, neměl někdo z vás na něco reakci, myslím, jako vyrážku po jahodách a tak, na co bych si měla dát pozor?

Jinak díky všem za odpovědi 🙂