Půlroční dítě odmítá veškeré jídlo, máte stejný problém?

alena36
6. zář 2012

Mám skoro půlroční dceru, od narození malá špatně jedla, ale vypila sama alespoň něco. Nyní však musím veškeré jídlo doslova nutit násilím, aby přežila. Nechce dobrovolně nic - ani UM, ani příkrmy, kaše, prostě nic. Zkoušela jsem různé druhy UM, různé kaše, různou zeleninu. Nepomohlo ani krmení někým jiným. Prostě má totální odpor k jídlu. Je tu ještě někdo s takovýmhle dítětem? Už jsem byla párkrát zralá do psychárny, chtěla umřít a už radši neexistovat, než krmit. 3x jsme ležely v nemocnici, i v Motole, fyzicky na nic nepřišli, je prý zdravá. Jídlo nelze nenutit, nesnědla by za den ani sousto. Nechat vyhladovět? Nepomáhá. Děkuji za každý názor.

slundo
7. zář 2012

tak pokud na nic doktoři nepřišli, tak těžko říct....chápu, že je to o nervy, ale chce to vydržet .... a vaříš vlastní nebo dáváš i skleničky ? u skleniček se vyplatí zkoušet různé značky, některým dětem chutná třeba mrkev od hami, jiná ne.... co můžu jen doporučit je dýně od hippu, ta chutnala i mně a až začnete i s masem tak nám moc chutnalo hovězí mrkev brambor a králík se zeleninou- obojí od hami. A nebo zkusit polívku , hami mají taky výborný a nebo domácí vývar se zeleninkou . Uvidíš, chce to zkoušet, každýmu chutná něco jinýho

verbalinka
7. zář 2012

@alena36 doporučuju homeopatii. Tedy dobrého homeopata a řešit příčinu!!! Přeju hodně sil a určitě to zvládnete 😉

sabatko
7. zář 2012

@alena36 já tedy nejsem zrovna alternativní člověk, ale pokud klasická medicína nic nenašla, ale asi bych vyzkoušela třeba kineziologii. Kamarádka s tím má velmi dobrou zkušenost u dítěte s neidentifikovatelnými periodickými horečkami, do nějakého věku, tuším 12 let, se to sezení dělá přes prostředníka, to byla ona sama a opravdu to zabralo. Byla z toho naprosto bezradná a zoufalá, což jste určitě taky, a byla by zkusila i woo-doo.

alena36
autor
7. zář 2012

@sabatko asi to taky zkusím

veronika.h
27. zář 2012

@alena36 Ahoj Alco, doporucuju tuto paní, pomohla mi po prvním porodu.
http://imlejnska.wz.cz/

mer
31. bře 2016

@alena36 Jak to dopadlo mám podobný problém? malý mi nechce nic jíst

alena36
autor
2. dub 2016

teď už baští krásně, ale už jsou jí 4

mer
3. dub 2016

A kdy se to zlomilo? Nebo na čem?

jhoki
31. kvě 2016

@alena36 Psala jste, že Vaše holčička už hezky papá. Mohla byste poradit, co pomohlo? Moje dcera taky nejedla, teď už je to lepší, budou jí 3. Syn má 5 mesíců a je to taky děs. Dva nejedlíci, jsem zralá na psychiatra.