Rada ohledně kuchařky. Jakou doporučíte pro vaření mimču?

zouhev
29. zář 2019

Ahoj holky, ze začátku jsem malé vařila jednodruhové příkrmy ze zeleniny, ale malá mi to nechtěla jist. A tak jsem koupila skleničku a trošku ji do toho přimíchala. Tak něco dokonce i snědla. Nakonec to dopadlo tak že jsme na kupovaných skleničkách. Teď už je mele 10 měsíců, pořád ji sice malo, ale chtěla bych zkusit ji vařit, ale nevím jak to udělat aby ji zachutnala víc jak sklenička. Nejsem moc zdatná v kuchyni a proto prosím o radu ohledně kuchařky pro mimčo. Něco co pochopí každý a jsou chutné. Moc dekuji

ckei
29. zář 2019

Moc pěkná kuchařka je od Annabel Karmel - Vaříme pro kojence a batolata.

zouhev
autor
29. zář 2019

@ckei dekuji

zuzita15
29. zář 2019

@zouhev ta kucharka neni moc dobra, zavadi hodne potravin moc brzo a nektere recepty jsou vyslovene nezdrave (smazene, bila mouka, cukr...). Zkuste mrknout spis na bilou Cukrfree nebo Superjidlo pro superdeti, pripadne jsou dobre recepty na skritcikuchyne.cz

mollyweasley
29. zář 2019

Já jsem do všeho přidávala vývar. Udělala jsem si do zásoby silný, nalila do sáčku na led a akorát vytáhla podle potřeby. Anebo jsem dochucovala jablečným pyré nebo červenou řepou.
Třeba mrkev vařená v masovém vývaru prostě chutná skvěle, i dětem (těm mým teda).

lennus
29. zář 2019

@zouhev Katka kstyxq tady měla fajn blog, teď má myslím blog Skřítčí kuchyně

lindikova
29. zář 2019

@zuzita15 obe kucharky skvěle, mám doma, ale já bych tteba prikrmy nezacinala zloutkem a strouhanymi syrovymi játry, jako má cukrfree. Obe zmíněne jsou hodně low carb, s címž u sebe hodně souznim, ale u malého jdu trochu konzervativnejsi cestou. Fcb skupina Vaříme zdrave od prvních prikrmu je skvělá, adminkou je prave Katka, co vede blog Skritci kuchyně.

areh
29. zář 2019

Ještě doporučuji fb Recepty od Katriony. Má tam pěknou inspiraci od prvních příkrmů. Všechny denní jídla. 😉

barchen
29. zář 2019

@zouhev Také mám doma Annabel Karmel a pak kuchařku od Bukovského - Hned to bude andílku, on je vegetarián ale já si jeho recepty přizpůsobuji, např. místo rostlinného mléka dávám kravské nebo smetanu, místo celozrnných těstovin, mouky, dám občas i normální - klasickou bílou a místo sójových produktů použiju maso. Pokud nepatříš mezi militantní matky, kterých dítě neuvidí Lipánka nebo piškoty do doby než obdrží občanku, tak většina tištěných kuchařek jsou docela dobré. Vařím denně pro dvě děti, ze začátku před několika lety jsem lovila informace z FB skupin jako První příkrmy, příkrmy pro miminka ale pak se to tam zvrtlo, ženské člověka virtuálně ubijí pokud se striktně neřídí "doporučovanými" radami a také se tam už hodně špatně hledá, recepty už vůbec ne. A ještě mám ráda blog tady z MD od petit_grisu "pro děti s láskou". Případně si můžeš udělat silný a koncentrovaný vývar jak masový tak zeleninový, zmrazit v kostkovači ledu a to pak přihodit u vaření do příkrmu. Nebo já mám zeleninovou "vegetu", nastrouhám si různé druhy zeleniny a bylinek na drobno, usuším v troubě, všechno to semelu dohromady a pak přidávám do jídla v průběhu vaření. Je s tím práce než to uděláš, zelenina rapidně zmenší objem i váhu ale o to víc je to pak koncentrovanější a dodá jídlu chuť. Mám to bez soli, za první mi to nezvlhne a za druhé, sůl do jídla přidávám dle potřeby.

lindikova
29. zář 2019

@barchen díky díky! Inspirace i pro me🙂