Reakce na nemléčnou rýžovou kaši Nestlé

leki
2. zář 2016

Ahoj holky,
mám chlapečka 6m a 3 dny zpátky jsme mu začali dávat trochu kaše před spaním - večer totiž vypadal, že mu kojení nestačí. Konkrétně Nestlé rýžovou bez mléka a bez cukru navíc. Příkrmy dostává k obědu už víc jak měsíc, přičemž problém byl jen s masem (zvracel pak celé odpoledne) - rýži dostává bežně. První 2 noci se víc budil, ale neřešila jsem to - má své "dobré" i "špatné" noci. Včera dostal té kaše víc (vždy tak 60ml, ale dřív tam měl víc hrušky, než kaše, včera měl poprvé "jen" kaši) a spaní byla docela bojovka-nejhoší od porodu. Když jsem ho pak vzala do postele na prso, 3 hodiny se vrtěl a skoro nespal, tak jsem ho chtěla k ránu jen chovat (přepil se asi a začal blinkat - má to tak občas), měl docela hysterák. Myslíte, že to mohlo být tou kaší? Mělo vaše mimčo někdy reakcí na kupovanou kaši, přestože doma vařenou potravinu jí v pohodě? Může být reakcí i neklid/bolení bříška? Jako uplný miminko měl vyrážky skoro po všem, co jsem snědla (měla jsem skoro 2 měsíce přísnou dietu), ale nikdy neměl problém s bříškem. Kaši dnes vysadím, ale nevím, jestli třeba jiná bude ok, nebo co mu teda večer dát krom kojení... Dík moc za reakce.

dinushka00
3. zář 2016

Musím říct, myslím že to kašičkou to nebude. Náš dnes 7. měsíční Sebík dnes po 4.měsících spinkal celou noc 🙂. Když se ohlédnu zpět, měl také takové chvilky kdy nechtěl nebo se mu prostě špatně usínalo a spinkalo a byl celý takový protivný. Malý teda jí všechno, takže v tomhle vám asi neporadím. Ale co by jste mohla zkusit, vysaďte třeba na 3 -4 dny kašičku před spaním a dokrmte ho třeba sunarem. Nevím jestli to nijak neovlivní kojení, já jsem kojila jen 3 měsíce, takže nemohu posoudit. My malému dáváme pokaždé plnou dávku což je 210 ml a 7 zarovnaných odměrek sunaru. Buď nechá nebo spapá celou dávku. Zkusila bych to tímhle způsobem 🙂 třeba to pomůže, je možné že je ta kašička na něj moc těžká na noc 🙂 zkuste to s tím sunarem 🙂 ( beba, nutrilon... ) 🙂 Hodně štěstí 🙂

dana3262
3. zář 2016

@leki já si zas myslím, že je to určitě kaší. Ta ho akorát ucpe. Jo k snídani bych si ji dala (j když ne od nestle) ale k večeři? To ne, to by mi bylo těžko a bolelo by mě břicho..

dana3262
3. zář 2016

@leki já dávála prvnímu jídlo až v 10 měsících, takže večeři měl až někdy v roce. Jinak jen mlíko. Ale byl tedy pricucly furt. A mladšímu jsem dala trochu nějaké polévky nebo zeleninoveho příkrmu od oběda.

leki
autor
4. zář 2016

Dík za reakce. Kaši jsem vysadila, ale asi má "jen" nějaké akční období, protože sice už nepláče, ale má nad ránem energie za dvě děti 😀