Recepty bez lepku a mléčné kravské bílkoviny

simonceli
20. kvě 2015

Milé maminky, kvůli dětem musíme z jídelníčku vyřadit lepek a kravskou mléčnou bilkovinu. Je to pro nás úplně nové a vůbec nevím co dětem vařit, co za dobroty jim dopřát. Podělte se prosím se mnou o recepty při těchto dietách. Rady, typy, triky. Co se může a nemůže. Lepek je mi jasný, ale MKB mi moc ještě jasná není. Někde píší, že se mohou kysané mléčné výrobky jinde nic. Tak ocením každou radu a recept od vás, které toto také řešíte. Dcera má skoro 6 roků a syn 10 měsíců.

katyxq
20. kvě 2015

Poslala jsem ti pozvánku do skupiny Potravinové alergie - nakupujeme a vaříme 😉

simonceli
autor
20. kvě 2015

@katyxq dekuji

ladyhacek
20. kvě 2015

já teď začala jíst bez MKB a bez lepku kvůli kojení - malý nejspíš špatně reáguje na mléčné výrobky a lepek abych ho tolik nezatěžovala - přinesla mamka,ale jím i normálně.
Jako největší pochoutku jsme si oblíbila puding - speciální čoko v DM - stojí asi 20, a název si už nepamatuji udělala jsem ho z ovesného mléka a bezlepkových piškotů (také v DM) a je ještě lepší než normální 🙂.
Jinak piji Rýžové mléko (od zajíce) je bez laktózy a bez lepku - já přidávám do cara nebo jen tka jako mléko a vařila jsem z něho i bramborovou kaši.
Nezávidím ti vybírat potraviny co můžou a co ne a je to i dost náročné.
🙂