• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Skopové maso do příkrmu 7mi měsíčního mimi. Je vhodné?

20. října 2009 
chtela jsem se zeptat jestli je vhodne libove skopove maso do prikrmu pro 7-mi mesicni miminko.
dekuju
19. říj 2009 ve 20:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
viděla bych to spíš na jehněčí :slight_smile:
19. říj 2009 ve 22:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
jehněčí je skopové

Jinak si myslím, že to je ok :slight_smile:
19. říj 2009 ve 22:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
jula - ano, jehněčí je skopové, právě proto to píšu :wink: Jenže libové skopové nemusí být jehněčí :slight_smile:
19. říj 2009 ve 22:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
mam na mysli primo skopove :unamused:
20. říj 2009 v 09:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
Nejsem si tím jistá, ale mám pocit, že skopové je relativně tučné maso - teď nemyslím "prorostlé" jako je třeba bůček, ale že prostě obsahuje více tuku. Sayast - kde se dá sehnat skopové maso? Ptám se ze zvědavosti, protože jsem ho nikdy nikde neviděla a ani nejedla...
20. říj 2009 v 09:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
v reznictvi :slight_smile:. ja jsem kousek odkrojila a ted nevim jestli ji z toho muzu uvarit :sweat_smile: :confounded:
20. říj 2009 v 09:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
ja chtela jehneci, ale to nemeli a nabidli mi tohle. tak jsem ho vzala. mamka mi pak rikala ze nevi jestli je pro malou vhodne..
20. říj 2009 v 09:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
sayast - taky nevím, ale mudra nám tehdy říkala, že pro začátek je vhodné telecí, jehněčí a krůtí :wink:
20. říj 2009 v 09:23  • Odpověz  •  To se mi líbí
a králičí jsem zapomněla
20. říj 2009 v 09:23  • Odpověz  •  To se mi líbí
Sayast - no podle mě se pro jednou zase tolik nestane... Ale pravidelně bych ji tím radši nekrmila :sunglasses:
20. říj 2009 v 10:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
to je jasny, ja myslela jen fakt vyjimecne. jinak dnes jim privezou cerstvy kruti maso, tak pobezim pro nej :slight_smile:. kralika mame od babi, tak parada. to jsem myslela jen opravdu vyjimecne aby mela zmenu :slight_smile:
dekuju
20. říj 2009 v 10:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
kureci prave moc davat nechci kdyz to je nahoneny hormonama a nejak mi prislo malo stridat jen treba 3 druhy masa :sweat_smile:.
20. říj 2009 v 10:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
myslim,ze se nic nestane ,ale dukladne ho povar..jinak ta chut skopoveho a vune mi nejede vubec teda ble :grinning:
20. říj 2009 v 10:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
api - taky skopový nesnáším :grinning:
20. říj 2009 v 11:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
my ho vcera meli prvne a docela nam chutnalo :grinning:. dokonce manzel, kterej je jinak mlsna huba, tak se oblizoval :grinning: :grinning: :grinning:
20. říj 2009 v 11:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
jezisi to ti zavidim,ze ti chutna..ja sem byla v Tunisu a meli to tam vsude a malem sem blila :grinning: no pochoutka z ovciho mozku nejakej vyvar bleee,ale az mi to rekli sem zvracela do te doby to vypadalo jak gulas :grinning: :grinning: :grinning:
20. říj 2009 ve 14:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
jee :sweat_smile:. to by mi asi taky nechutnalo :sweat_smile:. my to meli na zpusob platku v omacce. recept z kucharky :slight_smile:
ale stejne jsem to radsi manzovi rekla az kdyz to snedl :sweat_smile: :grinning: :grinning: :grinning: :grinning:
20. říj 2009 ve 14:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
jéé, tak to já nemůžu skopové ani cítit, ale jinak skopové je sice tučné, ale jinak se považuje za nezdravější maso, protože se pomalu rozkládá a tím pádem vydrží (i díky té lojovatosti) dlouho "čerstvé" a zkazí se za delší dobu než ostatní masa. A proto je prý zdravé, protože se nestačí zkazit dřív, než projde celým trávícím traktem, na rozdíl třeba od vepřového.
Bylo mi to vysvětleno tak, že kvalita masa se pozná mimo jiné i podle toho, za jak dlouho na to začnou sedat mouchy, protože ty už jdou na maso, které i když to ještě třeba není vidět, se začíná kazit.
20. říj 2009 v 17:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek