"Slané" snídaně pro 10měsíčního chlapečka

zuzadymka
5. únor 2017

Dobrý den, potřebuji od Vás inspiraci, co dávat malému na snídaně. Co dáváte vy? 🙂 Doteď měl malý na snídani jen MM(teď už kojím jen na noc a nad ránem, kdy se budí, jinak přes den už jí normálně skoro vše). Na dopolední svačinku má ovoce, takže mu moc nechci dávat ovoce ještě na snídani (míchám do domácí kaše-pohankové, jáhlové a vločkové). Chlebík taky jí,ale zase mu nechci dávat pečivo každý den :-/. Nemáte nějaké recepty na snídaně?Mám na mysli nějakou buchtu kde není moc cukru nebo něco 😀 Bílý jogurt dávám na odpolední svačinku...Předem děkuji za nápady 🙂

alcar
5. únor 2017

Tak zalezi, co preferujes, ja davala chlebik (obcas i rohlik - obycejny, sojovy, cizrnovy, grahamovy) s lucinou, zerve (i ochucene), kvalitni sunku, tvrdy syr, vajecnou omeletu, vajecinu, obcas domaci pomazanku (tunakova, rajcatova, mrkvova atd.), palacinku. Ze sladkeho domaci upecenou buchtu, babovku, muffin, ale obcas i klidne kupovany tvarohovy kolac z mistni pekarny. Nepohrdla ani bananem. Med ani marmelada na pecivu se u nas neuchytily.

olga_
5. únor 2017

Pokud ti jí domácí kaše, můžeš dělat kromě pohankové, vločkové a jáhlové také rýžovou, amarantovou, z quinoi atd. a kombinovat s tepelně upravenou zeleninou (mrkev, cibulka, pastyňák a jakákoli další zelenina dle chuti), s oříšky, semínky, mákem, kokosem.