Smie 4 mesačné bábätko piť lipový čaj?

em_ka
1. únor 2011

Moja dcerka je trosku nemocna, kasle a ma nadchu. Chcela by aby pila co najviac ale neviem ake cajiky moze pit. Lipovy, sipkovy? Alebo len cistu prevarenu vodu?

sussanah
1. únor 2011

Ja jsem tusim davala lipovy, ale opravdu jen lehce obarvenou vodu. Ono ale takhle slaby caj ji moc nepomuze, navic by ho asi mela vypit vic, tak nevim.. Kdyz tak se zeptej v lekarne, tusim Leros dela detsky bylinny caj od 4m (kdyz teda nebudu pocitat granulovane pseudocaje..) .. jo koukla jsem se a je to Leros zluty, slozeni je sipek, jablko, plod fenyklu, kvet hermanku, kvet lipy, koren mrkve, list ostruziny. Takze lipovy klidne dej, jenom fakt ne smrtaka 😉 Drzim palze, at se mala brzy vyzdravi. Kazdopadne pokud se to nebude lepsit behem 1-2dnu max, tak mazat k dr, u tak malych deti to neni zadna legrace a samolecba se moc nedoporucuje.

kinsi
1. únor 2011

Ak kojíš, tak jej vobec nedávaj iné tekutiny, je to zbytočné. Navyše v MM má aj protilátky od teba, takže nie je žiaduce ho nahradzovať niečím menej hodnotným. Ak by si ale veľmi chcela, prípadne by malá mala fakt vysokú teplotu a extrémne veľa vypotila, tak daj čistú vodu.
Čajíky v tomto veku nie, zbytočne by mohli alergizovať.

eloana
1. únor 2011

klidne ji davej caseji pit z prsa, neni to jen jidlo,ale pro ni i piti. synovi jsem davala prevarenou vodu na 2 mesicichc neb byly 30 stupnove paraky

kefir
1. únor 2011

čaje jsou výborný, já mám ozkoušený dětský čaj s heřmánkem od lerosu, kupuju ho v lékárně, je sáčkový, dobrý a vhodný od narození 😉 a hlavně prý upravuje zažívání a prdíky teda u nás aspoň na tohle fungoval výborně, vždycky když bylo bolení tak po čajíku bylo v bříšku jak v pokojíčku 😉