Syn (1 rok) nechce jíst, jak mu zlepšit chuť k jídlu?

kikina9
4. pro 2013

Máte taky někdo dítě, které vůbec nechce jíst? Syn (1 rok), s příkrmy jsme začali od 6 měsíců, do té doby byl plně kojený. Ze začátku jsme klasicky dávali zeleninu, domácí nejedl, ale skleničky mu chutnaly, takže měl denně skleničku. Poté jsme začali dávat ovocné přesnídávky, kaše....Nesnědl toho moc, ale jedl. Asi v 8 měsících mu nějak přestalo chutnat, první přestal jíst obědy, poté postupně i všechno ostatní. Dnes má 1 rok (80 cm a 8,5 kg), ale kromě kojení nejí téměř nic. Ale ani to kojení si nějak moc nevyžaduje. Někdy sní pár těstovin, zobne si hroznů nebo banánu, kukuřičných křupek, a to je tak vše☹ Už jsem z toho nešťastná. Pokud se to nezlepší, tak nás paní doktorka chce poslat po Vánocích na vyšetření do nemocnice.
Setkala jste se některá taky s takovým dítětem, které jídlo ke svému životu téměř nepotřebovalo? A nemáte nějaký tip, jak zlepšit chuť k jídlu?
Budu moc vděčná za každou radu🙂

deenyska
4. pro 2013

Co zkusit nějaký vitamín? Vím, že na podporu chuti k jídlu je Multi-Sanostol, jestli to funguje, to nevím, ale možná by nebylo od věci to vyzkoušet. Pak se ještě dává na podporu chuti k jídlu hroznový cukr. To je asi to jediný, co tak znám. Ještě mě napadlo, že mu třeba nevyhovuje režim stravování. Jak pravidelně jídává? Myslím v kombinaci s tím kojením. Jestli třeba ráno kojíte, dopoledne sváča, odpoledne oběd, případná "dorážka" mlíčkem, odpolední sváča, večeře plus mlíčko... nebo to máte jinak. Vím o holčičce, která taky takhle v roce nejedla, ale ta měla špatné stravovací návyky, její maminka to měla nastaveno tak nějak prapodivně. Tam byla chyba už od základu. Což netvrdím, že je i váš případ. Jen se mi to tak vyrojilo v paměti v souvislosti s tím nejezním, tak třeba i tam může být zakopaný pes. My jsme už od roka pomalu najížeděly na normální stravu, samozřejmě bez dochucovadel, tak třeba zkusit to, jestli už jste to teda nezkoušeli... jinak přeju, ať jste zdraví a je to jen hloupé přechodné období 😉

sonik05
4. pro 2013

A není to tím, že mu rostou zuby? Jestli ho bolí dásničky, tak bych se nedivila, že moc jíst nechce. S jakoukoliv bolístkou v ústech se jí špatně i kašovitá strava.
Nedávno jsem měla aft pod jazykem a každé jídlo pro mě bylo utrpení. Neumím si představit, že by mě bolely dásně, také bych jedla minimálně.

vecerinka
4. pro 2019

Přidejte se do skupiny Máme doma nejedlika a uvidíte kolik maminek bojuje s tim, že jim dítě nic nechce jíst nebo ze ji málo.😉