Už nemůžu kojit, dcera odmítá příkrmy

monisek7x
28. čer 2017

Dobrý den, kojím 8měsíců(bez použití UM), od 6. Měsíce příkrmy(zavedená zelenina, maso, částečně ovoce), ale malá mi to nechce jíst, zkoušela jsem dva druhy UM a to v žádném případě nespolkne okamžitě to vyflusne(lahev ji nevadí, pije z ní čaje+vodu a úplně v klidu). Reálně to vypadá tak, že na oběd sní 3 pidi lžičky odpo na svačinu 2 a VŽDY se dožaduje prsa. Ovšem pro mě už je kojení neúnostné(do 5 měsíce mi to nevadilo), pak se začala malá už hodně cukat, zkoušet zuby, škrábat a já to prostě nedávám. Měla jsem pozvanou i LP a drobné chyby tam byly, ovšem nic zásadního a verdikt ten, že mám citlivá prsa a že buď se musím hecnout, nebo se na to vyprdnout a netrápit se, že 8m je na dnešní dobu dost. Mám hodně citlivou kůži a kojení je těď pro mě fakt šílená věc. Takže jak na to, abych malou odnaučila prsu, začala mi jíst příkrmy nebo alespoň pila UM. Kojení zachraňovat za žádnou cenu nechci

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
monisek7x
autor
28. čer 2017

@jahodi zkoušela jsem i kupované, taky nic 😞 Ona to vezme do pusy, chvíli se ksichtí a pak to vyprskne. Zkusím to x krát a jak se k ní přibližuju, začne mě tahat a sápat se na prsa

fallingstars
28. čer 2017

Zkusit nechat hlídat / krmit někým jiným? Třeba kdyby to mléko "necítila"? Kamarádka to takhle měla s nočním spaním - když byla poblíž, x-krát za noc vzhůru, jakmile byl v ložnici jen táta, spal malej jak dráhy 😉

linee
28. čer 2017

@monisek7x ja myslim, ze to nechce, protoze vi, ze se pak "doji" prsa. Pokud prestanes kojit, mala mleko citit nebude a pokud bude mit hlad (co bude), tak prikrmu sni hodne. Po dvou mesicich prikrmovani si myslim, ze by mela snist vice, nez 2 lzicky. Pokud muzes, snaz se neprestat kojit hned, vydrz jeste aspon mesic (pokud muzes). Dej ji postupne ty prikrmy a po prikrmech ji uz nekoj, dej ji max. napit caj/vodu. Aby vedela, ze se musi najist. Myslim, ze nic tim nepokazis ji davat ted obedy a vecere bez kojeni, resp. obed bez a postupne zavadet veceri a pak po dvou tydnech treba zacit s tema svacinami.
Nekdy se proste stava, ze kojene deti um plne odmitaji. Ja jsem toto resila az po roce, to uz jsem mohla davat klasicke trvanlive mleko misto um, ale uprimne, nevim, zd aje to jiz mozne detem pod rok. Snad nekdo poradi vic.
Pevne drzim palce a hlavne silu v odstavovani.

Kojis i v noci? Mne hodne pomohlo prestehovat malou do jineho pokojicka a v noci ji nabizet uz jenom vodu a nebo caj a nebo, jednou dobu k ni vstaval manzel, aby necitila mleko odemne.

fallingstars
28. čer 2017

Myslím alespoň den, dva třeba,
u babičky nebo kamarádky...aby si na to přišla...ale třeba je to blbost...

monisek7x
autor
28. čer 2017

@linee Kojim i v noci, jinak by se asi uřvala. zkoušela jsem davat caj, um, ale pokud nema prso a chci ji "ošulit" flaškou začne neskutečnej vyrvál. Pokusím se vyzkoušet rady a nedokrmovat mlékem a uvidíme. Taky donutím krmit otce, jak to půjde beze mě.
@fallingstars bohužel nemám momentálně tu možnost, aby spala jinde. Můžu zkusit pouze, aby byla v ložnici jen s mužem, ale ten se zas musí vyspat do práce ☹

Holky, tohle kdybych věděla, začala bych s příkrmama UM snad už v porodnici, protože tohle je teror

kamino
28. čer 2017

Prcek take prikrmy odmital, v roce byl svatek, kdyz snedl k obedu pulku te minisklenivky, domaci odmital uplne. Jen se kojil a.kojil.. vydrzela.jsem.to cca 26 mesicu, ovsem posledni pul rok byl o nervy, budicek v noci kazdych 20 minut.. pres den se kojil tak 4xdenne. Ted je.mu 5 a je to pazrut, kdy doted ji ppulku co jeho vrstevnici..

verca156
28. čer 2017

zpočátku jsem příkrmy ředila odstříkaným mlékem, prvně hodně pak málo, teď už vůbec ale kojím ještě ale daleko méně jen ccca 3x denně a v noci... už je to spíš rituál

monisek7x
autor
28. čer 2017

@kamino máš můj obdiv, já bych to nezvládla. A jak říkáš, kdyby snědla půlku té skleničky, jdu slavit.

@verca156 zkusím to, ale nikdy mi moc odstříkat nešlo a to ani odsávačkou, nebo na to nemám grif, jsem marnej případ. :-/

kamino
28. čer 2017

@monisek7x na tu pulsklenicku jsme.se.dostali kolem roka.. masakr.. deti kolem jedly cele Lipanky a prcek se modlil.u.ctvrtky bananu..

nelinecka1
28. čer 2017

Můžete vyzkoušet metodu Blw, kdy dítě jí samo, zkuste si o tom něco načíst, na Fb je i skupina. Mohlo by to malou bavit a začala by víc jíst. U nás se to velmi osvědčilo, i když já ještě kojím.

linee
28. čer 2017

@monisek7x klid,chce to hodne spat,abyd vydrzela s nervama🙂davam tomu tak dva tydny,ale urcite to chce zapojit i tatinka a nebo babicky,protoze jak prcek vycmucha zdroj,tak je konec;)opravdu pomaha nechat nakrmit nekym jinym a jit pryc,aby vedela,ze se musi najist a prso nebude.Proc by polykala lzickou,kdyz ji to tece temer samo,ne?;) toto je takovy zacatek ty a nebo dite a ver,ze tuhle bitvu vyhrajes ty;)) zvladnes to,neboj.
Muzes u sve gyndarky zazadat o tablety na potlaceni laktace.Ja odpojovala postupne,ale pokud to bude u tebe rychleji,aby te nebolela prsa a nebo nechytnul zanet.Ja take prrstala,protoze mne kojeni uz obtezovalo a uz to bylo i neprijemne:(

normalnimatka
28. čer 2017

no to je docela blbá situace...:(
je možnost, že když odstavíš, dcera sama začne jíst normální jídlo. a nebo taky ne:(

já teda od začátku nechtěla, aby si syn zvykal, že dostane po jídle dycky mlíko...takže jsem to hned od začátku oddělila, i když běžnej postup je dát pár lžiček a dokrmit plnou dávkou UM nebo kojením. samozřejmě ji nenech řvát hlady, ale já prostě to normoš jídlo dávala tak dlouho po kojení, aby měl trochu hlad, a pak jsem mu dala mlíko zase za n ějakou dobu, rozhodně ne hned. ale jinak tě zklamu, dítě mi díky tomu nijak závratně nezačalo dobrovolně jíst:/ dost s tím sami bojujem, ale u něj zaplatbůh, že kojim a nevadí mi to.

je dost možný, že ti odsávačka neodsaje nic, já mám taky prsa, který dávaj jíst jen dítěti:D :(

ještě mě napadá, co všechno jste zkoušeli? jen zeleninu? nebo i přesnídávky ovocný? kaše? zkoušeli jste kousky?
nejdřív bych vyzkoušela pěknej seznam věcí, než bych dělala nějaký radikálnosti jako odstavovat ji, když odmítá i UM:(
a zkoušeli jste ji zabavit? odvýst pozornost? nebo podle BLW nechat ji prostě si s tím jídlem hrát, skouskama, než na to sama přijde a začne ji to bavit?
a nezkoušela jsi taky gůglit nějaký mastičky, třeba trochu znecitlivující nebo aspoň hojící ty prsa? to musí bejt na pendrek:/

luciehutt
28. čer 2017

Ahoj, taky pomalu premyslim jak syna (7mesicu necelych) casem odstavit a presedlat na UM. Kouse mi bradavky do krve - to uz je fakt moc 😃. S prikrmy jsme pomalu zacali po ukonecnem 4. mesici (na doporuceni dr). Nic nikdy nesnedl.. Ani kasi ani zeleninu.. V 5,5 mesicich jsem udelela na dva tydny pauzu a pak to zkusila znovu a uz ma dopoledne 100g presnidavky, 100g zeleniny k obedu, 180 ml kase k veceri 🙂. Zkus taky pauzu, treba si pak da rict.
Jinak jsem taky cetla, ze deti nejsou pitomy a citi kdyz mas matersky.. At zkusi krmit nekdo jiny, jestli mas tu moznost 🙂

terry1512
28. čer 2017

Tak koukám že jsme na tom stejně ☹ malej má 8 měsíců a sní maximálně půlku malé skleničky,domácí vůbec. A tím to hasne. Žádný ovoce, jogurt, kaši prostě nic. A navíc úplně hystericky odmítá jakoukoliv flašku. Takže ani UM nevezme.
Jsem už taky zoufalá. Kojit chci maximálně do roka. Takže doufám že to jídlo vezme na milost.

panickatlamicka
28. čer 2017

@monisek7x no dite ma v 8 mesicich vetsinou separacni uzkost, to muze mit souvislist, proc te vyzaduje. Deti takovym jednanim vysilaji k maminkam jasne signaly: „maminko, potrebuju byt s tebou, citim z tebe, jak jsi smutna a nervozni. Kdyz budu u tebe, bude nam lepe. ". Neutinala bych kojeni raz naraz, pokud mas zavislacka. Ubrala bych postupne denni kojeni, zacit od toho „nejmene" duleziteho. Pak postupne v noci, nechala bych treba kojeni na uspani a jedno nakojeni po probuzeni. To bys nezvladla, kojit dvakrat za tech 24 h? Nebo davat zpocatku miminku sve mm z hrnecku, ze lzicky,.... ? Ono prso je holt prso, no 😀 kdyz se rozhodnes nekojit, byt tebou, postupuji pomalu a diteti nahradim hlavne ten ztraceny kontakt u prsa. Je fakt blbost ho nechat nekomu napospas. Ono se detatko musi ujistit, ze ho mas porad rada, ze nic neprovedlo.

luciehutt
28. čer 2017

@panickatlamicka Naprosto souhlasim, jen tu nikdo nepise, at ho necha nekomu napospas prece 🙂. Kdyz nebude miminko uplne hladove, tak to prece nekdo zkouset muze 🙂. Prikrm jsem ze zacatku davala jedine, kdyz byl napity ode me, az kdyz jsem videla, ze mu zachutnalo, tak jsem dala zeleninu na prazdny zaludek.
Ale co clovek, to nazor 🙂

chris_n
28. čer 2017

ja mam malou na UM, jeste specialnim. Zacala jsem v 5 m prikrmovat, kdy se sapala po jidle (to jsem jeste kojila), pak jsem musela s prikrmy prestat na chvilku a prikrmuju cca mesic (od 6m a kousek) a mala taky skoro nic nesní. Rada od doktorky, nedavat poté mléko, nechat byt a pak az bude mít hlad, zkusit znovu prikrm. Mno jako kdybych chtela ukoncovat kojeni, asi bych se musela hecnout a to mlíko nedat. Ale s tim UM se mi teda to dite hladové nechat nechce... nezkousela si treba sve MM odstrikat a namichat s UM?

naste
28. čer 2017

@monisek7x Pokud chcete přestat kojit, tak pošlete tatínka s malou třeba na víkend k babičce, tam si na kojení nevzpomene. A doma vydržet a nedat. Takhle ví, že si to vyřve a když nebude jíst, tak máma dá. V noci se když tak na pár dnů odstěhujte do jiné místnosti a v noci ať vstává tatínek. Může nabídnout čaj nebo vodu, možná bude jednu, dvě noci řvát, ale pokud vás neuvidí, tak jí to přejde. Jinak to asi neskončíte. A většinou děti začnou po odstavení jíst a v noci daleko lépe spát. No a na zástavu si nechat napsat u gynekologa léky, prsa zaledovat, vzít si nějakou těsnou podprsenku a hlavně neodstříkávat. Jedině , když to bude k nevydržení, tak odstříkat jenom trošku do úlevy. Ještě můžete malé nabídnout nějaké ochucené mléko, třeba by ho vzala. Nebo zkusit do mléka umixovat kousek banánu, pár jahod, broskev bez slupky. Já to dělala a syn to měl rád.

panickatlamicka
28. čer 2017

@luciehutt ono to napospas zas neni potreba brat doslovne, urcite je zrejme, jak jsem to myslela: napospas=nebyt k dispozici, kdyby „neco".

normalnimatka
28. čer 2017

absolutně nedoporučuju, co píše naste...
bože, vždyt to je o zánět! a na dva dny poslat dítě najednou pryč od mámy, v 8 měsícíh? to snad ne!
nikdo nekojí do 18, tak není na místě tady strašit, že jinak asi neskončíš...
hádala bych se, že VĚTŠINOU děti začnou spát po odstavení....to je dost otázka.

kdyby to nevyšlo, dcerka fakt nechtěla jídlo a ani UM tak co? bude živá na vodě?
rozhodně řeš všecko postupně a spíš se snaž ji nějak přivýst k jídlu, přirozeně, a nedělat to takhle přes sílu. to je fakt tejrání, nechat dítě řvát.

luciehutt
28. čer 2017

@panickatlamicka Nejspis jsem to nepochopila, tak se omlouvam 🙂.

panickatlamicka
28. čer 2017

@luciehutt nic se nedeje,❤ na druhlu stranu vim, ze obcas pisu v podivnych jinotajich...

naste
28. čer 2017

@normalnimatka Tak o zástavě laktace bych měla něco vědět, je to obvyklý způsob ať je to za týden, nebo 2 roky. Jinak jednou určitě skončí, do 18 opravdu kojit nebude . Pokud dítě nedostane mléko, tak si určitě k jídlu něco vezme, pokud ale ví, že dostane mléko, tak proč by jedla. Na vodě určitě živa nebude, A většinou opravdu začnou lépe spát, nenapsala jsem vždycky. A nevím, proč by nemohlo být osmiměsíční dítě dva dny s tatínkem bez mámy. Kdyby se stalo a musela třeba na operaci, tak bude s tatínkem nebo babičkou déle. Ale je to každého věc, ať si to udělá, jak chce. Zachraňovat laktaci nechce a odnaučovat od prsa dlouhodobě také ne, píše, že je pro ni kojení už neúnosné. Tak to opravdu jiným způsobem nepůjde.

panickatlamicka
28. čer 2017

@naste jenze pro dite muze byt nahle odejmuti prsa, ktere neni v danou vhvili jen zdroj jidla, natolik stresujici, ze naopak nebude jist vubec. Ja obecne nemam rada, kdyz se nekdo snazi dite „vycvicit". Proto tu mamince radime, aby rozhodne od ditete s evidentni potrebou kontaktu nikam neodjizdela a zkusila svuj problem vyresit pozvolna, nikoli radikalnim rezem.

panickatlamicka
28. čer 2017

@naste a kdyby musela na operaci, tak je to pouhe kdyby. Protoze i v takovem pripade lze dite dal kojit, s omezenimi a doma pokracovat.

naste
28. čer 2017

@panickatlamicka Pokud vím, tak zakladatelka diskuze se neptá, jak má kojit, ale jak má skončit.

naste
28. čer 2017

@panickatlamicka No a já jí zase radím přestat najednou. A je na ní, co si vybere. Jestli to zvládne rychle a za pár dnů bude vpohodě nebo se v tom podle vašich rad bude ,,plácat" třeba ještě 2 roky, než dítě samo přestane prs chtít.

hanica83
28. čer 2017

Já vím že je to nevýchovné, ale zkoušela jsi u papání malé třeba pustit televizi? Malej mi teda naštěstí papá krásně (ale i tak se pořád kojí 🙂 ), ale když mu zrovna roste zoubek, je to boj a televize je pak velký pomocník 🙂 Nebo prostě nějak zabavit - posledně jsme foukali bubliny z bublifuku 🙂 Jinak to chce asi jen trpělivost a čas (jak vím z okolí). Pokud bys chtěla probrat cokoliv co se týká kojení, klidně napiš (my jsme první tři měsíce šíleně bojovali, bolestí se mi při kojení kroutily prsty u nohou, ale dali jsme to a teď - skoro v roce - si kojení hrozně užívám 🙂 )

luciehutt
29. čer 2017

@naste Souhlasim s @panickatlamicka . Na psychiku kojence to musi byt teda vazne super, odebrat diteti prs najednou, kdyz je na nem zavisly 😒. Vycitam si, kdyz place 5 minut a nedokazu ho utisit (rust zoubku), natoz ho nechat nekde rvat dva dny! 😕. Chudak.. A do dvou let se v tom nejspis placat nebude, copak jste vedma?
At se zakladatelka rozhodne jakkoli,tak preju hodne stesti 🙂