V noci moc pije. Máte stejný problém?

andy.ce
1. lis 2011

chtěla jsem se zeptat, jestli měl někdo taky takový problém jako já. Malej mi v noci hrozně moc pije, vypije mi 1-1,5 litru každou noc. Třeba se vzbudí jen 3x za noc, ale vypije toho horzně moc. Budou mu v prosinci 2 roky, tak jestli ho to nějak mám odnaučit (pokud možno bez pláče) nebo to samo přejde. Přes den ani na nočník nechce chodit, ale až se to naučí (doufám že brzo), tak v noci bude pořád počůranej...

mamkamarketa
1. lis 2011

@andy.ce to je silene moc? 😕
mate v rodine cukrovku? kolik toho vypije pres den? kolik stupnu ma v pokojiku?

kacab
1. lis 2011

moc neporadím, ale když jsem byla kdysi s dcerkou v nemocnici - ležela tam s náma na pokoji maminka s chlapečkem a byl stejně starý a taky takhle pil... všichni jsem tam byli kvůli rotavirům, jinak byl zdravý... ale jeho maminka mu taky dávala tolik pití, on si to teda i vyžadoval a ona řekla, že je to normální, že ona to má tak od dětství taky a že mu bránit nebude.. ale na druhou starnu přiznala, že i sama s tím má problém, že není dostatečně vyspalá, když tolik pije a 3x-4x za noc letí na wc... těžká rada... asi vyloučit tu cukrovku a přejít na čistou vodu a z hrníčku... aby nepil ani z chuti na sladké a ani z potřeby se uklidňovat flaštičkou a dudláním.....

simonaa
1. lis 2011

@andy.ce tak náš malej je naprosto to stejný, budou mu tři a v noci dá 1,5 l.Myslela jsem, že ho to přejde, a pořád nic. Nemocný není, jde spíš o takový zlozvyk, no nehrotím to, dám mu co chce vypít, je pravda, že s plenama to byl masakr, nemluvě o počůraným pyžamku, ted odboural plena na noc, ale zase lítáme pořád na záchod 😉 nedát pití jsem taky zkoušela, ale on na to jaksi nepřistoupil 🙂

poletuszka
1. lis 2011

ahojky, mame podobny problem.. maly taky v noci pije, ale ne tolik co vy.. delam mu lahvicku 250ml obyc. vody a v lete to casto stahnul a pak plakal i o dalsi.. nebo to vetsinou vypil, kdyz jsem mu ji tam nechala.. pak byl cely procurany.. tak jsme zasli k doktorce na odbery, jestli nejde o cukrovku.. tak nastesti ne.. tak jsem mu to zacala omezovat.. nejhorsi bylo donutit se zustat vzhuru a po chvilce mu vzit tu lahvicku 🙂 ale i tak 2-3x za noc se probudi..

brisalek
1. lis 2011

@kacab
@mamkamarketa souhlas.
Nema pretopino? Kdyz tak dat mokry rucnik na topeni, aby bylo vlhko..Pije neco pres den? kdyz ne snazit se dat pres den, aby pak nemel zizen v noci.
Vyloucit cukrovku.
A presne jak pise kacab dat jen samotnou vodu. Pokud ma zizen vypije ji. Kdyz ne, je to jen zvyk a nebude ji chtit. Je to podobne jako s odstavenim. Vsichni se toho boji, ze bude krik(odstavovali jsme malou ze dne na den v 16m), ale kdyz se rozhodnes a sama v sobe budes jista, ze je to zbytecne, tak to pujde urcite bez velkeho breku a slzicek a proste nedostane🙂.

andy.ce
autor
1. lis 2011

teplotu máme nastavenou na 19 stupňů, ale je tam přes noc asi i míň, protože nemáme vůbec koberce, tak od podlahy (bydlíme v RD) je chladno. Cukrovku má babička, že si i píchá tu vysokou dávku inzulínu, tak příští týden jdeme k doktorce, tak se musím zeptat. Ale je pravda, že mu dávám na pití šťávu s vodou, ale šťávy jen tak trochu. Když jsem mu zkusila dát ten hipp granulovaný čaj na dobrou noc, tak řval že to nechce. A přes den to taky pije moc, rozhodně víc než já

brisalek
1. lis 2011

@andy.ce tak teplotou to nebude🙂, ja bych v takove zime ani neusla natoz abych jeste pila🙂🙂. Drzim palce at to neni ta cukrovka, vse ostatni se zvladne.
Jen bych jeste pripsala, ze si myslim, ze to neni zdrave pro ledviny takhle v noci pit. V noci maji odpocivat🙂.

andy.ce
autor
1. lis 2011

no právě a já bych ten odpočinek brala taky 🙂

mistrulka
2. lis 2011

Tak já se taky přidám,moje dítko má 2 roky,ještě neměla ani rok a už mi odmítala pít mléko (umělé),kojila jsem bohužel jen 4 měsíce.A tam to všude začalo.Takže na noc když šla spát dostala čaj a po chvíli dudlík.Musím říct,že mě příjde že snad do roka jen plakala.A v noci pije čaj pořád.Teď je to snad ještě horší,jsme bez dudlíku,lezou ji poslední dvě stoličky a dítko je už tak vyčůrané že v noci křičí o čaj,o pytí a že na to nevydí,ale jakmile dostane flašku tak ji nevadí že nevydí.Vím že je to zlozvyk,ale nemám sílu s tím cokoliv udělat.Vzbudí se třeba i 3x za noc a vypije těch 3x250ml.Musím dodat,že na noc v ložnici netopíme vůbec,spí sama ve své posteli a přes den vypije v pohodě ty dva litry čaje taky.Když ji dám na noc na pytí třeba jen vodu tak máte slyšet ten řev,že to nechce a že chce čaj,no sice je skvělé jak pěkně už mluví a jak se s ním dorozumím,ale na tohle je to fakt na houby.A o počůrávání do plen ani nemluvě,když ji dám na nočník tak se vyčůrá i na velkou si řekne,nebo to odchytnem,ale sama si neříká.A vůbec ji nevadí že je třeba mokrá,to ooznámí až je po všem že je počůraná.Další problém máme v tom že mi nechce chodit po obědě spát,vstává třeba už v půl 6 ale unavená není ať dělám co dělám,je pravda,že když nespí po obědě,že večer usíná už po 18,ale že by v noci proto líp spala,o tom nemůže být ani řeč.13.1 čekáme druhé mimi a já už si teď připadám jako absolutně vyždímaný hadr,všechno mě bolí,jsem unavená,otrávená a podrážděná.A o tom jak je to úžasné s tím mým miláčkem vařit ani radši psát nebudu,taky máte někdo tak hodné děti????

brisalek
2. lis 2011

@mistrulka ahoj, ja mam doma neco podobneho v tom, ze po obede nespi uz od 18 mesicu(vzdy byla nespavec a zavislak na prsu) a v tom, ze je chce vse delat se mnou, takze u vseho musim jeste vymyslet, aby se ona zabavila a mohla se mnou varit, uklizet...Kojila jsem do 16m. Od 4 do 12 mesicu(prestala jsem kojit pres den) vstavala i 10x za noc(pres den spala minimum), pak se to zlespilo na 2x-3x. Od 16 mesicu, kdy jsme byla neplanove tehu jsem ji ze dne na den odstavila (zalepenim bradavek) a od te doby celkem spi(nekdy celou noc, nekdy se mele, krout, povida ze spani a nekdy me 1-2x za noc zavola). Ale male teda uz asi 6 mesicu je pres den bez plinky a pocura se jen vyjimecne.V 9tt jsem potratila,jinak bych ted uz mela 5m dalsi mimi a vubec si nedovedu predstavit, jak bych to fyzicky prezila, ale ono kdyz se musi, tak to vzdy nejak jde a ty sily v nas jsou jeste nekde schovane🙂🙂. Takze vim o cem mluvis a moc a moc drzim palce.

brisalek
2. lis 2011

@mistrulka no a k tomu piti, pokud to chces odbourat, tak proste nedat a vydrzet par dnu kriku. Vymyslet si treba , ze netece v noci voda...nebo ja nevim, co by te jeste mohlo napadnout. Jak uz jsem tady psala..je to stejen jako s odstavenim..taky jsem se bala, ale kdyz jsem se rozhodla, ze uz ji nedam a byla jsem si jista, ze nechci, tak to slo docela bez breku a problemu.

andy.ce
autor
2. lis 2011

tak malej je taky závislák. Ty první 4 měsíce jsem nespala dýl jak 3 hodiny asi po půl hodinách, protože jakmile jsem ho položila, tak začal brečet a to bylo něco na manžela...takže jsem ho radši furt chovala a sama kvůli tomu nespala. Pak se naučil usínat u prsa,a já byla ráda že aspoňněco a jak jsem ho odstavila-taky ze dne na den-tak ne a ne usnout, až mi začal usínat v mé posteli ke mně přitulený a to je doteď. Takže postýlku mám u postele a jak usne, ho tam předělám, ale stejně si ke mně vždycky v noci přeleze. Doufám, že se to nějak odnaučí. Taky na mě musí pořád vidět, při vaření, uklízení, když jdu na wc...takže se děsím nástupu do školky.