Vepřové a hovězí maso, od kdy dávat dětem?

jkur
24. únor 2015

Dobrý den, velice by mně zajímalo od kdy dávat dětem tento druh masa. My už jíme 4 týdny zeleninu, kuře a králíka a během dalších 14 dní bych ráda zařadila vepřové a hovězí. Někde jsem se však získala informaci že by se to snad mělo zavádět až mezi 2 a 3 rokem života. To se mi zdá ale velice dlouho. Tak jak jste to měly vy ?

marecekavendulka
24. únor 2015

hovězí klidně zaved už ted,výživově je však nejhodnotnější telecí. vepřové nevadí,ale je příliš tučné a pro dítě nemá správnou hodnotu z hlediska výživy.

vrabcak0007
24. únor 2015

jj..obecně se říká, že je lepší začít "mladým" masem - telecí, jehněčí..ale já první zkoušky stejně dělala s kupovanýma příkrmama..nechtělo se mi vařit se s pidiporcičkama, když jsem nevěděla jak na to syn zareaguje nebo jestli mu to bude vůbec chutnat..a v příkrmech 4+ už je i hovězí...vepřový je tedy až v těch pro starší děti..taky jsem ho dala až po 9ti měsících...jinak od 6ti měsíců malýmu vařím...85% příkrmů má domácích...

dolfino
24. únor 2015

První masíčko, které dcerka ochutnala bylo právě hovězí, a to v 7 měsíci (po 4 týdnech na zelenině). Hovězí dávám pravidelně, červené maso má hodně železa. Vepřové tak 1x týdně.

brusink
24. únor 2015

Hovězího či telecího masa bych se nebála. Zařadili jsme ho jako první maso v půl roce na radu gastroenterologa. Bylo to kvůli železu. S vepřovým bych klidně nějaký čas počkala, tam toho výživného tolik není.

lv
24. únor 2015

Vepřové tak od 10m, to nejlibovejsi, tedy kýta, panenka /ze selete ji mela poprvé už v 8m, 1x/ hovězí může, klidně stačí i vyvar, jak píšou holky telecí je lepší.

papandulina
24. únor 2015

Určitě bych začala hovězím, má velký obsah železa. A za mě bych nedávala telecí. Sami máme bio farmu a ze své zkušenosti vím, že do prodeje jdou většinou telata, která jsou ,nemůžu říct, že přímo nemocná, ale mají prostě nějakou vadu, např. nemocné klouby kdy je jasné, že by svou váhu prostě neunesli. Neznám žádného farmáře, který by vykrmoval přímo na prodej telata. A vepřovým bych počkala tak do 10 měsíce. Doporučuji, ale určitě pokud je možnost jakékoli maso z domácího chovu.

mysonek
24. únor 2015

@jkur Hovězí určitě můžeš. Já začala krůtím, pak králík a pak hovězí. Docela dlouho jsem nechtěla dávat kuřecí, protože v obchodech moc nevěřím jeho kvalitě a domácí kuřecí se blbě shání. A pak jsem brzo dávala i rybu. Měla i jehněčí, ale jen ve skleničce, protože ho jinak nedělám. Vepřové bylo asi poslední co jsem dala, tak v 10 měsících si myslím. Určitě je blbost čekat do 2 roku.