Vyhledáváte křehčené kuřecí maso?

Nedávno jsem koupila v Globusu omylem křehčené kuřecí prsní řízky. Nepřečetla jsem si etiketu, na které to bylo napsané, moje chyba, běžně je čtu, ale ted jsem prostě nic zlého netuše hodila balíček kuřecích prsních řízků ve spěchu do vozíku. Až doma jsem zjistila, že je to kuřecí maso obsahující pšeničný škrob, takže nejen že to "maso" nemůžu dát bezlepkové části rodiny, ale ani já bych to nechtěla jíst. Stranou ponechávám to, že je to prostě supermarketové maso krmené bůhvíjak. Ale opravdu hodně mě naštvalo, že jsem si takový výrobek koupila v Globusu, který si hraje na kvalitu potravin, spousta uzenin je bezlepkových a na bilboardu mají obří nápisy "konec násilí na bezbranném pečivu" a při nákupu hraje z rádia slogan "Globus - tady je svět ještě v pořádku".

Podle Globusu je prodej takových výrobků v pořádku, protože to podle nich cituji "zákazníci vyhledávají" a je označeno na etiketě, že se jedná o křehčené maso. Co si o tom myslíte? Myslíte, že by takové výrobky měl zrovna Globus prodávat? Čtete etikety na zboží? Vyhledáváte křehčené maso? Co si o tom myslíte? Chcete kupovat v rámci možností kvalitní potraviny? Co myslíte, že se s tím dá dělat? 🙂 Díky za názor. 🙂
camelinka
10. bře 2014
@lenka5731 Tohle sem ještě nekoupila a ani se nechystám, etikety čtu hlavně u toho co jí dcera, u sebe si dám na co mám chuť 🙂
lenka5731autor
10. bře 2014
@camelinka já taky etikety čtu (ostatně celá rodina jíme bezlepkově, takže je to nutnost), ale prostě jednou jsem jí nepřečetla a nechala se ukolébat svým vnímáním Globusu - prodává bezlepkové uzeniny a ve svém mediálním obrazu dbá na kvalitu potravin, tak co by dělala mouka v mase, že, mouka - pšenice nemá v mase co dělat .... no a hned si člověk koupí sračku ]-(

Nevím, jestli by místo čtení etiket nebylo lepší "donutit" výrobce a prodejce, aby takové věci neprodávali. Ale je to těžké.
camelinka
10. bře 2014
@lenka5731 dokud to lidi budou kupovat, tak se to bude prodávat, bohužel....
antoinet
10. bře 2014
Tenhle výrobek byl naštěstí z českých obchodů téměř stažen, po tom, co se mu věnoval Román Vaněk v médiích. Tesco už křehčené maso vůbec neprodává, Albert ho má výrazně označené a třeba Lidl ho neměl nikdy. Je to samozřejmě blbost kupovat, z hlediska ceny i výživy.
lenka5731autor
10. bře 2014
@camelinka no právě. Navíc si opravdu nemyslím, že si velká část lidí tenhle výrobek kupuje vědomě ... Do Globusu se přece jezdí proto, že "tam je svět ještě v pořádku", ne?. :-p

@antoinet kdybych si to koupila kdelikov jinde, tak to snad i chápu. Ale v Globusu? 😞 My kuřecí řízky kupujeme spíš vyjímečně, takže nevím, kde je mají a kde ne a jaký je cenový rozdíl oproti nekřehčeným.
llluckaaa
10. bře 2014
Křehčenému masu se vyhýbám 🙂 Ikdyž vlastně u nás se kuřecí prsa stejně jedí jednou za uherák, nějak mě chutí, kvalitou a výživovou hodnotou neoslovily 😉 Na to, že se kuřecí řízky křehčí lepkem mě upozorňovala kamarádka, která má holčičku s celiakií :-| Já původně myslela, že se křehčí pícháním vody s nějakými chemikáliemi :-N
anina32
10. bře 2014
Já si dávám pozor abych křehčený nekoupila, radši než z marketu kupuji od farmáře. Ale z vlastní zkušenosti vím, že ho někteří lidé vyhledávají. Před mateřskou jsem pracovala v kauflandě, a tam když bylo v akci tak se o to lidi div neprali, protože to bylo levné. Teď už ho ale taky nemívají, myslela jsem že už je to zakázané, ale jak vidím tak ne. Nižšší cena křehčeného masa je daná tím, že je maso napíchané vodou, solí a dalšími látkami. Takže když si koupíte kilo, tak nemáte kilo masa, ale třeba jenom 700g, zbytek tvoří voda a přídavné látky, takže nic dobrýho 😞 Ale holt jsou lidé, a je jich bohužel dost, kterým je jedno co kupují, hlavně když je to levné, a proto křehčené maso vyhledávají...
edeltraut
10. bře 2014
Já naštěstí maso kupovat nemusím... ale když náhodou kuřecí dojde, tak kupuji chlazené a nejlépe celé kuře, které naporcuji podle potřeby 🙂. Křehčené jsem koupila jednou před lety krůtí - víceméně omylem - netušila jsem o co se jedná a už nikdy více 😉
lenka5731autor
10. bře 2014
@anina32 myslím, že většina lidí, která "vyhledává" křehčené maso", proste sáhne do regálu pro balíček kuřecích prsou a vůbec netuší, co vlastne kupuje. 😞 Schválně jsem se poptala v okolí a všichni popřeli, že by tohle maso vyhledávali cíleně, ale připustili, že to občas koupí omylem. Myslím, že ten, kdo se snaží ušetřit, tak asi moc nekupuje hotové kuřecí prsní plátky, ale spíš vyhledává jiné druhy masa ...
anina32
10. bře 2014
@lenka5731 Píšu z vlastní zkušenosti z obchodu. Před otvíračkou fronta před marketem, jen co jsme otevřeli dveře, tak bitka kdo se dřív procpe k mrazákum... Vzhledem k tomu že bylo omezení 10 kg na jeden nákup, točili se někteří i několikrát, dokud nezůstal prázdný mrazák. Většinou důchodci a pak taky z místních restaurací 😞 Souhlasím s tím že možná ani nevěděli co znamená že maso je křehčené, ale když to bylo tak levné...
lv
10. bře 2014
@anina32 přesné, proč nekoupit pulkilovy balíček za 40kc, ze..tchyně to ttaky kupuje. A když to uděláš, odpaří se kvantum vody a chutná to jak molitan..
laurital
10. bře 2014
Ani náhodou 😉 , maso napíchané vodou , solí a kdejakou chemií nemusím a nedala bych to ani psovi.
lenka5731autor
10. bře 2014
@anina32 to co jsem omylem koupila v globusu já, bylo chlazené a malý balíček za 125 Kč. Takže žádna nízká cena.
blahova_andrea
10. bře 2014
nemám problém s tím, že se to prodává, ani s tím kde. vím co chci a to kupuji, co neznám, tak čtu. globus je fajn na něco a na něco zase ne, to je všude stejné. křehčenému masu se ale přímo vyhýbáme. přijde nám to nechutné, jak to, co s tím masem provádějí, tak i opravdu potom ta chuť a tak...
copa
10. bře 2014
@lenka5731 taky jsme jednou omylem koupila, ale teď už si dávám pozor
jinak já si taky myslela, že se to křehčí tím ,že tam napíchají vodu + cosi chemického, aby to na váze víc vážilo než maso bez tohohle "křehčení"
a do Globusu bohužel nechodím, my ho tady poblíž nikde nemáme
lucifereeek
10. bře 2014
křehčené maso nekupuju, čtu etiketu. Globus se poslední dobou hodně zhoršil, jak v kvalitě ovoce -zeleniny, tak někdy nemají ani to kuřecí maso, nebo třeba stehna, o salámech ani nemluvím, ty už raději kupujeme v lidlu.
apacheee
10. bře 2014
Křehčené maso je podle mě hnus, v neznámých restauracích se i ptám, zda nemají křehčené prsní řízky, protože už jsem se párkrát spálila a chuťově je to (alespoň pro mě) vážně hnus. U nás globus nemáme, takže na tvoji otázku co se toho týče, ti moc odpovědět neumím🙂
petrajurinova
10. bře 2014
@lenka5731 Globus nebo jiný obchod je to úplně jedno, pokud jde o komerci - křehčené maso je levnější, co na tom, že je nacpané sajrajtama a vodou, lidi kteří počítají každou korunu a nekoukají na složení, ho opravdu vyhledávají a kupují ve velkém. Je to stejné jako s rybama - někdo si koupí menší kousek čerstvé kvalitní ryby, kterou hned spotřebuje a někdo jiný si nacpe mražák zamraženým vodou nadopovaným pangasem, protože je to přece levné, co na tom, že z výživového hlediska je to sspíše ke škodě než k užitku.
kathy.skal
10. bře 2014
my omylem jednou koupili křehčená krůtí prsa...větší humus jsem snad vůbec v puse ještě neměla. Chuť té chemie nepřebylo ani vymytí masa a následné naložení do kari. Je to hnusné, nezdravé a fakt zhovadilost. Neměl by to prodávat nikdo.
zunem
10. bře 2014
Nekupuju a ani nekoupím. Ale věřím, že spoustu lidí zaujme cena aniž by věděli jak drahou si kupují vodu. Možná si to koupí i opakovaně, super cena jen u toho budou nadávat, že to není co bývalo 🙂))
alisek
10. bře 2014
to snad ani nemůže někdo vyhledávat, nee. jednou jsem ho omylem koupila-bylo mražený a nečetla jsem etiketu, no maso hnusný, hodně vody, chemická chuť, prostě hnus.
anetka1701
10. bře 2014
Tohle se mi taky dřív občas stalo - koupit omylem :o( Jinak se mu vyhýbám co se dá... Etikety čtu poctivě co kupuju jídlo pro děti a teda když jdu do obchodu co neznám, nebo vybírám výrobek, který nekupuju moc často, trávím u toho desítky minut :o( Ale je fakt, že kuřekupuju zásadně celé a dost si vybírám - i podle barvy, původu - a nemám problém, když se mi kuře líbí jich koupit víc a hodit do mrazáku... Hovězí jsme začli brát od farmářů a jiné maso se u nás nejí...
vendulka
10. bře 2014
@lenka5731 ale to bylo mrazené maso,ne?to je jako všude jinde, ale třeba u pultu by bylo nekřehčené, nebo ne? Já teda maso v Globusu kupuji a i ostatní věci jelikož mi přijde jako nejlepší obchod co je (v porovnání s tescem,billou,albertem atd.) jinak kuřecí maso ,šunky,salámy a párky kupuji v raciole, vysoká kvalita a super ceny
teeerez
10. bře 2014
Jednou jsem omylem koupila krehceny mlety (jestli se nahrazka u mletyho teda nejmenuje jinak 😕 ) a zjistila jsem to ve chvili co jsem ho hodila na panev - nejdriv plavalo asi v litru vody (vubec jsem nechapala odkud se tam vzala 😃) a kdyz se odparila, tak jsem smutne koukala na prazdnou panev 😃 proste se vyparilo 😃 (mozna tam byly zbytky, ale ty se schovaly pod cibuly! 😃)
takze od te doby si to hlidam. A zasadne uz nekupuji maso v Kauflandu ani Tescu. Zatim jsem se nikdy nespalila v Bille, Globus mam daleko 😞
kacikaci
10. bře 2014
Bohužel existuje ještě spouuuusta lidí, kterým je jedno, co jedí a prostě tyhle srágory a jim podobné věci budou kupovat, protože je to "levné", ty následky potom, kdy vykupují lékárny, drahé léky, protože si v životě nehlídali, co jedli, to už si spočítat neumí (jasně nelze to zevšeobecňovat, ale..)
moje babička (72 let) absolutně nemá páru o tom, co jí a jednou jsem ji zaslechla, jak mé dceři nabízela Tygr salám - to je ten největší humus za pár kaček a maso to nevidělo ani z vesmíru, se slovy: "Na, dej si, vždyť je to maso!" Jsem myslela, že mě omyjou...a tak to má spousta a spousta lidí...
je to smutné, ale je to tak...
jediné, co s tím asi člověk, který chce jíst zdravě dmůže dělat je to, že to nebude kupovat, čím víc nás bude, tím míň se to bude prodávat, ale nemyslím si, že by někdy rozum zvítězil nad hloupostí v této otázce.. 😞 protože hlouposti je víc..
lucies25
11. bře 2014
Ja koupila mrazeny kruti krehceny jednou,v 19 letech,kdyz jsem zacinala svou domacnost.Tenkrat jsem si myslela,buhvi co to nekupuju a dodnes si pamatuju,jak jsem se z toho blata snazila udelat rizky 😃 Od ty doby nikdy vice.
ivonapop
11. bře 2014
Také nekupuji, ale když je potřeba, tak si maso "nakřehčím" sama. Dám ho třeba do česnekového nálevu, nebo bylinkového, to je jedno a prostě na chvíli, pak jej smažím, dusím, peču.., ale již nepodlévám. Z masa mi vyjde zpátky voda, která je součástí sosu a šťáva v mase se udrží