Začínáme s umělým mlíčkem, co je třeba pořídit?

sobrique
4. zář 2013

Nekojící maminky, jaký typ lahvičky byste mi doporučili na plné krmení UM? A sterilizátor, ohřívač lahví, jakou máte zkušenost, a je to třeba, usnadní to práci ? Případně s jakým máte doboru zkušenost. Díky za každou radu.

lindafr
4. zář 2013

Ahoj, i když teda nepatřím k nekojícím, napíšu ti svůj názor. Čaj a vodu jsem dávala děckám od malička do Tomee Tippee, můžu doporučit, netečou (narozdíl od avent) přes závity, když není úplně suchej. Ohřívač lahví ti poslouží i ten nejobyčejnější, třeba od BabyOno, sterilizátor opět jakejkoli, doporučuju NE do mikrovlnky. Já mám taky TT, ale využívám minimálně, jsem odpůrcem extrémní sterilizovanosti, prostě bakterie jsou potřeba.

blahova_andrea
4. zář 2013

my měli lahvičky různých velikostí, typů i tvarů saviček a malému nevadilo skoro nic. vadily mu ale právě třeba Tomee Teppee a všechny, co mají napodobovat tvar prsu. to prostě nechtěl a teklo mu to všude. sterilizátor jsem měla obyčejný Chicco do mikrovlnky, protože měl moučnivku a bez toho to prostě nešlo a bylo to rozhodně rychlejší a pohodlnější než vyvařovat. jinak taky nejsem pro přehnanou sterilitu. ohřívač jsem žádný neměla. vodu jsem měla převařenou v petce dopředu vždy na jeden den a pak si každou dávku přihřála opět v mikrovlnce, poté jsem nasypala UM a protřepala.

baris
4. zář 2013

@sobrique ahoj,

já kojila obě dcery v podstatě od narození. Nekupovala bych moc láhví dopředu - některé děti bývají vybíravé, co se týče tvaru savičky.

U nás pohořel Avent, Tomee Teppee. Naopak jasná jednička byla u nás NUK a nebo jsem pak kupovala v DMku ty jejich flašky - jsou stejné jako NUK.

una mléko jsem kupovala ze začátku cca co měsíc novou, co 14-dní jsem dávala novou savičku. Na čaj to vydrželo měsíc. Když už pak byla starší a pila více čaje, tak se to prohodilo (více jsem měnila savičky na čaj).

První půl rok jsem byla aktivní a flašky včetně saviček jsem vyvařovala každé ráno. Pak se frekvence vyvařování snižovala 😀

Mléko (čaj) ohřívám v mikrovlnce. Měla jsem ohřívačku, ale doba ohřátí byla neúměrně dlouhá!!!!! Raději na 15-30sekund do mikrovlnky.

Nekupovala jsem kojeneckou vodu. Tady ve Frýdku je dobrá voda z kohoutku. Tu jsem ale převařovala - cca skoro do 2let. I když si myslím, že stačilo jen do roka. Ale je to zvyk - každé ráno napustit plnou konvici, uvařit vodu a zbytek nechat odstát na čaj, udělat mléko (mladší pořád pije ráno a večer bebu) 😀 😀 😀 😀

Takže kromě flašek a saviček nic nepotřebuješ. Jsou to zbytečně vyhozené prachy.

ivuska027
4. zář 2013

Ja som mala u oboch deti MAM a spokojnost. Pacilo sa mi, ze sa daju cele rozmontovat, aj dno oddelit takze sa dobre cistili. Cumle do nej pasuju MAM, Canpol babies aj Chicco. Teda ak by bol problem s tvarom cumla, tak vies prehodit. Sterilizator som nemala ziadny, kedze vsetky flase su uz samosterilizacne, len to preskladas a das do mikrovlnky, takze to odpada. Ohrievacku nemam, vodu mam v termoske a ked vychladne ohrievam v mikrovlnke. Jedno, co som ocenila bol teplomer na meranie vody, z Lidla za 9€, akcia je kaze 2-3 mes na neho 😉 Nevyvarala som ako posadnuta, najprv kazdy 3ti den, potom uz len raz do tyzdna a stale redsie 🙂

mafeska
4. zář 2013

dcerka je od narození na UM, co je třeba pořídit, já si vystačila s lahvičkama, kojeneckou vodou a pixlou mléka. Ohřívačky a podobné vymoženosti jsem nepotřebovala. Používám lahvičky avent, má zásoba je jedna malinká, dvě střední a jedna velká. Pak ještě doporučuju termosku na teplou vodu na cesty.
VYvařovala jsem v hrnci s vodou jednou denně první půlrok.

nasekuratko
4. zář 2013

mně stačily lahvičky (měla jsem Avent), sterilizator do mikrovlnky (ten nejobyčejnější taky od Aventu), vodu jsem si prevarovala a vychladlou davala do petky vzdycky na den predem. A ohrivac zadny-normalne jsem ohrivala bud v kastrolku s vodou nebo v mikrovlnce.

jarkalada
4. zář 2013

@sobrique stačila pixla mlíka, převařená voda /my používali do roku balenou kojeneckou/ a dvě lahvičky - my máme skleněné od Chicco. A to je všechno.
Ráno jsem si uvařila konvici vody. Tu jsem pak používala celej den. Za chvíli budeš vědět, jak dlouho to máš nechat ohřát v mikrovlnce. Do flašky zamícháš mlíko a krmíš 🙂
Aktivně tak 2x denně jsem převařovala pár měsíců. Od půl roku 1x denně. Od roku, když jsem si vzpomněla /často to nebylo 😀 /, takže jen vymyla horkou vodou.
Jo s tím souvisí kartáč na flašky na mytí. Prodávaj i maličký kartáček na mytí saviček 🙂

andy80
4. zář 2013

Já měla ze začátku skleněné, přišli mi nejvíc fajn, potom jsem kupovala Mam takovou tu lahvičku, jak se na to mohlo potom už nasadit měkké a později tvrdé pítko na učení. Mělo to i držátka, když už si pak malá držela lahvičku sama. http://www.zbozi.cz/vyrobek/mam-detska-lahev-ho... - šly tam dát jak pítka, tak klasické savičky. Vyvařovala jsem jednou denně v hrnci s horkou vodou. Ohřívač jsem nepotřebovala, jen termosku na horkou vodu na cesty a zásobník na sušené mléko, ten byl fakt super.

pppxx
5. zář 2013

Nejlepsi zkusenost mam s lahvemi Tommee Tippee, netecou, snadno se cisti, dceri se dobre drzely uz jako malemu miminu.
Ohrivac lahvi jsem neporizovala a nechybel mi. Pouzivala jsem bud prevarenou varici vodu smichanou se studenou na optimalni teplotu nebo jsem ohrivala v mikrovlnce.
Na lahev dcera presla v 5 mesicich, takze ani se sterilizaci jsem to neprehanela, kdyz uz stejne strkala do pusy vsechno mozne. Pouzivala jsem bud prevareni nebo sterilizacni tablety od Milton jednou za par dni, jinak bezne umyti hodne horkou vodou

kamculenka
5. led 2014

Jak to ohříváte v té mikrovlnce...? Jako normálně lahev mléka, nebo vodu dáte třeba do hrníčku, ohřejete, pak přelijete a dosypete mléko, zamíchat, nechat vypít...? Jak na to? Začínám s UM tak trochu tápu.

lenkazdenek
5. led 2014

Ahoj ,tak já mám zážitky sice trošku starší,ale dky neteři si je oživuji: U nás jely nejvíc lahvičky Tomme Tippee ,pak Tefalácké ty měli dokonce i termospot kvůli nteplotě-když bylo dobře ohřáté mléko tak se ukázalo OK 🙂 ,ale už jsem je nikde neviděla...
Na čaj sme měli Nuk a neteř je vlastně jen na NUk lahvičkách....
Jinak jsem měla sterilizátor do mikrovlnky,stačí úplně obyčejný a řekla bych,že dost ulehčí práci 🙂 ,ohřívačku jsem neměla já to ze začátku dělala tak ,že jsem dala vařící vodu do hrnečku a do toho jsem pak dala lahvičku s vodou -po chvilce protřepala a voda byla ohřátá...taky jsem třeba děla(ale teď nevím jestly to bylo dobře) že jsem si prostě večer převařila vodu,nechala vystydnout,nalila ji do lahviček a dala do ledničky,pak jsem během dne jen brala lahvičky a ohřívala....
Sesta ta ohřívá lahvičky s vodou v mikrovlnce,ale musí se pak pořádně protřepat než tam dáš mlíko,ona totiž mikro ohřívá nerovnoměrně....

mafeska
7. led 2014

@kamculenka nalila jsem do lahvičky kojenekou vodu a bez savičky dala ohřát, pak jsem nasypala mléko, protřepala a podávala. 🙂