Jak krmit dítě příkrmy, když samo nesedí?

vero__nika
18. led 2019

Ahoj holky, jak jste prosim podavaly prikrmy nesedicimu diteti? Nekde jsem cetla, ze z vajicka to neni zdrave, tak nevim jak.. V leze se mi to zda neprirozene.
A ohrivali jste je radeji ve vodni lazni nebo v mirkrovlnce.
Predpokladam, ze plastova lzicka i talirek je zaklad, tak to pal prendat na talirek? Moc dekuji za radu! 🙂

lolam10
18. led 2019

@vero__nika vleze ne.ja na kline.a myslim ze lehatko(zvednute) nebo vajicko jsou ok.na tu chvili se nic nestane.asi to bylo spis mysleno ze v tom nema byt cely den.a jinak ve vodni lazni je to asi lepsi ale zase kdyz to ohrejete v mikrovlnce tak se taky svet nezbori😀

neomenia
18. led 2019

Ohrat ve vodní lázni, krmit v lehatku nebo vajicku neni problém.

miba10
18. led 2019

@vero__nika ohřívám v misce. Teď budu asi ukamenovana, ale krmime v Bumbo sedatku. Malá v něm byla a je spokojenější než v zidlicce, vajíčku nebo nějakým tom lehátku. Máme ho do teď a v pohodě.

darzanka
18. led 2019

Dávám normálně ve vajíčku, na tu chvilku to určitě nevadí. Nebo položit na zem na bříško a dát jídlo do ručky, to měli rády obě děti. Jen se musí počítat se strašný čurbesem 😊

nikolaamiminko
18. led 2019

Ja krmila v takovem houpacim lehatku, mimo domov na kline. A vzhledem k tomu, ze jsem davala kupovane sklenicky, tak jsem to vyklopila do plastove misticky a ohrala v mikrovlnce.

lueur
18. led 2019

@vero__nika nesedici asi nejlip v lehatku nebo ve vajicku. Na kline to vyzaduje malicko trening, zvlast kdyz ze zacatku uplne nespolupracuji. Ohrivam ve vodni lazni. Sklenicky i vlastni udelane. Dam treba pulkz do takove te zapekaci zaruvzdorne misky nebo sklenene a obcas promicham. Mikrovlnka neni uplne vhodna. Lzicek je fajn mit vic, bez misticky bych se zatim obesla.

nikolaamiminko
18. led 2019

@lueur Muzu se jen zeptat, proc neni vhodna mikrovlnka?

penelopaw
18. led 2019

Ahoj, já krmila ve vajíčku, později v náručí (akorát tam se blbě na dítě kouká, člověk ho nemá čelem k sobě, takže někdy se nepodaří odhadnout, zda ještě v puse něco má, jestli neplive, jestli mu to nestrkám do očička namísto do pusinky apod. 😀). Ohřívala jsem ve vodní lázni (mikrovlnku nemáme) v keramické mističce, kterou jsem si pak chytila do utěrky, takže jsem ani nijak nepřendávala. Lžičky jsem měla silikonové, tuším z DM, nevím, jestli je tam ještě mají, ale měly hodně malou tu "mističku" na konci, takže se vešly do pusinky i malému miminku. A měla jsem tuším i nějaké, které měnily barvu, když byl příkrm moc horký, takže mne to hned na první pohled alarmovalo, jestli foukám dobře. U prvního prcka jsme dávali kupované, u druhého už jsem si dala práci a vyráběla vlastní s tím, že jsem je zamražovala - rozmrazila jsem vždy v té vodní lázni, přidala trochu másla a šlo se krmit 🙂.

penelopaw
18. led 2019

U mikrovlnky mne k nevhodnosti, kromě nějakého toho záření, napadá, že se příkrm nemusí ohřát úplně celý, anebo to člověk nevychytá a je to třeba moc horké - u vodní lázně se to dobře kontroluje, dá se průběžně míchat a tak 🙂.

vero__nika
autor
19. led 2019

Holky, moc dekuji! Ohreji ve vodni lazni a hura, dnes poprve jdeme na to!

vero__nika
autor
19. led 2019

@penelopaw dekuji moc! Jeste maly dotaz - k tem kupovanym prikrmum nemusim pridavat maslo?

penelopaw
19. led 2019

@vero__nika Já myslím, že by se také měl přidávat nějaký olej nebo tuk, aby se dítěti lépe trávily obsažené vitamíny. Takže trochou másla (za mne lepší - chutnější než olej) se podle mně nic nepokazí 🙂.

lueur
19. led 2019

@vero__nika mikrovlnka neni vhodna kvuli nerovnomernemu ohrati a pripadnemu popaleni. Nekde se uvadi, ze likviduje jeste to malo dobreho, co v prikrmu po uvareni zustalo.
Jinak k tuku- v kupuvanych je vetsinou uz nejaky olej, staci mrknout na slozeni, do domacich je dajn malicko pridat.

vironeka
20. led 2019

Normálně jsme dávali v náruči ze lžičky, syn měl něco před 4 měsíci, pil mateřské mléko, ale nestačilo, rozhodně tedy ještě neseděl, začala jsem nejprve s řidčími a přidávala do nich mléko a pak zahušťovala. (Každopádně byl zvyklý, podávala jsem předtím kapky - v trošce mléka nebo vody, buď na lžičce a nebo z víčka od kojenecké lahve, pil opatrně jako ze skleničky.) Mudra nebyla nijak proti.

hankaros
Autor odpověď smazal
Zobraz