Zavádění lepku v půl roce. Ve které potravině je nejlepší?

kukmar
17. zář 2019

Ahojte maminky muzete mi prosim poradit mam pul rocniho syna a doktorka nam doporucila uz zacit s lepkem. Co muzu dat synovi za potravinu a bude obsahovat lepek

krista25
17. zář 2019

Ahoj můžeš mu udělat nějakou obilnou kasi, kuskus, těstoviny a pokud už máte vyzkoušené vajíčko tak klidně i piškot do presnidavky. 😉

ange_de_la_morte
17. zář 2019

já zavedla lepek obilnými kašemi - bezmléčnými ( Nomina, Country Life) .... někdo zavádí piškotem do přesnídávka ( ale tam je jedna vajíčko a druhak hromada cukru), nebo rohlíkem na žužlání ( ale ani téhle variantě já nefandím)

ivis_b
17. zář 2019

@kukmar Ja zavadela kuskusem, rohlik jsem davala obcas tak od roka a piskoty nemel doted (3 roky), je to tuna zbytecnyho cukru. A taky je v nich cele vejce, bilek jsem davala asi tak od roka.

svntvt
17. zář 2019

@kukmar Ja uplne nejdriv zkusila ovesné vlocky ty obdsahuji opravdu minimum lepku (ale je tam, pro celiaky jsou napr.specialni bezlepkove), posléze jsem zkusila ten kuskus a jine kase (pokud mozno ne instantni, ale uvarit cela zrna a rozmixovat).

rousse
17. zář 2019

já to dělám přes kaši - do rýžové večer postupně po troškách přisypávám ovesnou a trošku zvyšuju postupně dávku té ovesné. Jinak jsem teď párkrát dala ožužlat rohlík, ale to jen párkrát, nedělám to moc ráda v tomhle věku (6 měsíců čerstvě)