Značka BoČek. Máte zkušenosti?

danae
27. zář 2008

Kamarádka mi dala plastový příbor od této značky. Plánuju to dát jen jednorázově, když bude dcera v úterý obědvat venku, ale stejně z toho mám divný pocit. Je to sice český výrobce, ne Čína, ALE není nikde uvedeno, z jakého plastu je příbor vyroben. Máte někdo zkušenosti s touto firmou? Jsou to kvalitní, nebo alespoň neškodlivé výrobky, že to můžu dceři zabalit jako příbor na jedno použití a pak vyhodit? Na častější používání to nevidím ani náhodou. Neoznačenému plastu nedůvěřuju... 😒

med
30. zář 2008

Ahojky, já jsem si objednala přes internet pro malou plastový bryndáček od zn. Boček a když mi přišel domů, tak přímo na něm bylo napsáno, že obsahuje ftaláty... Takže jsem bryndák vrátila, i když mě poštovné stálo skoro víc než bryndák samotnej... Já bych teda osobně nikdy nepoužila plastový příbor.... My jíme normálně kovovým dětským příborem ještě po mně a žádný problém s tím nemáme, tak nevidím důvod používat plasty.

kalu
30. zář 2008

Taky baštíme normálním kovovým příborem a pohoda.

danae
autor
1. říj 2008

Med, to je teda síííla!!! Já jsem ten příbor nakonec vyhodila a v úterý zabalila dceři příbor, co má normálně na doma. Také se plastům dost vyhybám. Fakt nechápu, že je možné, aby se něco takového prodávalo...a navíc, že to není nějaká nelegálně dovezená Čína, ale český výrobce. Divné ale je, že jsem žádný výrobek té firmy nenašla mezi nahlášenými nebezpečnými výrobky. Obsah ftalátů v hračkách je přípustný do 0,1%, ale ve věcech ke stolování by snad neměl být obsah žádný. Nevím, zda jsou na to jiná měřítka.

Ohledně bryndáčků: pozor na bryndáčky Sassy. Četla jsem, že obsahují formaldehyd. Na seznamu nebezpečných výrobků ale bryndáček nebyl, tak nevím. Ono je možné, že to výrobce stáhnul dříve, než se to tam stihlo dostat.

kalu
1. říj 2008

A když už jsme u toho dětského nádobí,tak taky pozor na plasty označené jako 7 PC- to je polykarbonát, který je také škodlivý a v několika zemích (např. Kanada) je k výrobě dětského nádobí již zakázán.
Vyrábí se z toho hlavně dětské lahvičky (např. jsme koukali v Tescu a tam snad ani z ničeho jiného žádná lahvička nebyla) -jedině snad Avent

nensy
2. říj 2008

kalu jako fakt 😕 mi teda od mala používáme Avent malá nám jinou lahvičku nechce

danae
autor
2. říj 2008

Z umělých hmot by se měly užívat jen 1,2,4 a 5. Ještě před rokem jsem četla všude jen 1,2,5, ale teď se někde uvádí i ta čtyřka, tak nevím. Sedmičku bych neužívala, i když některé sedmičky jsou prý OK.

Avent dává teprve teď na trh novou řadu, která neobsahuje A-bisphenol. Jejich sippy cups (ty neprůhledné hrníčky) jsou ale v pohodě. Pokud to jde, tak bych stejně plasty užívala jen minimálně.

Moc doporučuju porcelánové hrníčky z cibuláku. Jmenují se něco jako "toaletní kalíšek s ouškem". Mají ten vršek hrníčku trošku otevřený ven a dcerka se na nich naučila velmi brzo pít z normálních hrníčků a skleniček. Jinak jdou koupit od českého porcelánu i dětské hrníčky, co mají taky takový tvar, ale docela těžko se shánějí. Tady je ten hrníček z cibuláku:
http://www.cesky.porcelan.cz/fotodetail.php?id=...
Jsou velmi bytelný a i přes několikeré pády se nám ještě ani jeden nerozbil.

kristi
2. říj 2008

jeee, tak kdybych mela resit i tohle, tak me jebne. Jime plastovou lzickou z Dm, lahev z DM atd. Je na tom napsany, zeje to zdr. nezavadny, by me fakt nenapadlo to jeste zkoumat

danae
autor
2. říj 2008

Kristi, já bych tipla, že věci z DM budou v pohodě. Dost bych věřila, že v DM neprodávají závadné věci. Myslím, že na to hodně dbají - více než jinde.

kristi
2. říj 2008

oni to na tom maji vzdy napsany, akorat ja ted nemam u sebe zadnej obal,a bych se podivala