Bačkůrky, jaké kupujete? Poraďte mi prosím

veef
4. lis 2014

Maminky, jaké kupujete bačkůrky? Jedna se mi o kvalitní 1. bačkůrky pro dceru, děkuji za typy.

blondynka400
4. lis 2014

@veef pro batolata jsou na doma nejlepší klasické kožené sandálky. Určitě bych žádné bačkůrky nekupovala. Žadné vhodné pro takto malé děti na trhu nenajdeš....

veef
autor
4. lis 2014

@blondynka400 děkuji a máš typ na nějakou osvědčenou značku? Vůbec nevím, kde hledat, děkuji

veruska007
4. lis 2014

Já pro roční dcerku už papučky kupovala, jejich nošení mi doporučila i fyzioterapeutka. Navíc už začíná být chladno od nožiček. Pokud dcerka chodí, prý je vhodné, když má papučky a ne capáčky - má mít zpevněný kotník. My kupujeme ty normální, látkové, se žirafkou (měli jsme i jiné, ale ty se brzo rozpadly a neměly kvalitní podrážku). Cca za 179,-. Kluci měli šněrovací, pro dcerku mám s přeskou přes nárt.

blahova_andrea
4. lis 2014

@blondynka400 mě zas bylo řečeno, že sandálky raději ne. pokud by nešlo o drahé superfity. většina sandálek má šíleně tvrdou podrážku a to prý není dobré.

blahova_andrea
4. lis 2014

my kupujeme od začátku kotníčkové papučky od befado

blondynka400
4. lis 2014

@veef geox, ecco, richter, superfit
@blahova_andrea tak jasně, měkká podrážka je základ, ale to i u venkovních bot.... A rozhodně ne koníčkové, to mění postavení nožičky.
Befado ještě k tomu s látkovým vnitřkem je pro mne šílenost. To je lepší bosky 😉

blahova_andrea
4. lis 2014

@blondynka400 proč ne kotníčkové, když se všude uvádí, že děti do tří let mají mít kotníčkovou obuv? 😨

blondynka400
4. lis 2014

@veef třeba tyto: http://www.e-detska-obuv.cz/detska-obuv-sandaly... nebo http://www.e-detska-obuv.cz/detska-obuv-sandaly...
Hlavní je co nejměkkčí podrážka, pevný opatek a hlavně ne ty vyšší kotníčkové, boty muí být vždy pod kotníkem.

blondynka400
4. lis 2014

@blahova_andrea ale to už dávno není pravda. To tvrdí pár zkostnatělých českých ortopedů, rehabilitačních a prodavaček.... V zahraničí tento trend nebyl nikdy, naštěstí. Mění to postavení celé nohy, nepodporuje to správné posilování nožičky. Když je nožička v pořádku, orpavdu to spíš uškodí. Základ je měkká podrážka a pevný opatek 😉

veef
autor
4. lis 2014

děvčata, máte zkušenost s botkami od Pediped? Jsou kvalitní nebo se platí jen ta značka? JInak mne celkem zaujalo Ecco, asi opravdu koupím nějaké uzavřené, ale odvětrné botičky i na denní nošení doma. Mne se právě ty klasické látkové bačkůrky moc nezamlouvají, my jsme sice na nich vyrostli, ale zajímal mne i váš názor. Na botkách šetřit nechci, zdravá nožička je základ

blondynka400
4. lis 2014

@veef pediped je každopádně na širokou nohu... Za mne ani náhodou.... Neměla jsem v ruce jediné boty, které by za mne byly ok. Holky si stěžovaly i na kvalitu zpracování (což je bohužel teď i superfit a richter nic moc)
Ad ecco a geox se dá za rozumné ceny koupit v Praze v outletu (hlavně ty pidi velikosti) a nebo pak po sezoně ve výprodeji.

blahova_andrea
4. lis 2014

@blondynka400 tak to dělám od začátku vše špatně? 😅 ☹ miška třeba ven nosí fare, např. měl tyto http://shop.fare.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ... tak to je špatně, jsou moc vysoké? mě přijde, že měkoučkou podrážku nemají skoro žádné botičky. snad jen superfit a primigi a ty jsou těžce nad naše možnosti.

blahova_andrea
4. lis 2014

@veef míšovi třeba ty úplně klasické látkové papučky, na kterých jsme vyrostli mi ani neseděly na nožce. nejdřív ji měl moc buclatou a ta gumka se zařezávala a pak se mu nožka změnila a zase mu to na noze nedrželo a pořád padalo

blahova_andrea
4. lis 2014

@blondynka400 takže za tebe jsou dobré značky ecco a geox?

blondynka400
4. lis 2014

@blahova_andrea no tohle bohužel právě ne,to je špatně.... 😒
Ale máš pravdu, že měkkou podrážku mají akorát ty dražší značky (z těch českých jsou za mne ok akorát některé jonapky) a i tam musíš občas vybírat.... Ale i tak se dá nakoupit rozumně, jak jsem psala ten outlet, nebo co jsem dávala odkaz na ty bubu botičky, dost často mají značkovky ve výprodeji levnější než to co jsi dávala odkaz, na mall.cz mají boty za dobré peníze když mají slevy, kupovat boty dopředu po sezoně za "pár" korun. Z těch levnějších mrkni na značku DD step, cenově přijatelné a přitom krásně měkké. To samé třeba elefanten, ten občas v deichmanovi taky seženeš za hodně slušné peníze a pod...

blondynka400
4. lis 2014

@blahova_andrea od ecca jsem snad špatné boty do té 26 neviděla (pak už se něco najde, ale výjimečně). Holky obě tuto značku zbožňují, ještě se mi nestalo, že by od nich boty neměly rádi a nebo vypadali nějak onošeně (jak některé jiné 😝) . Geox tam už musíš vybírat, ne vše je úplně ok. Ale najdeš tam výborné kousky, pak pár průměrných a pak pár nevhodných, ale to má za mne třeba i superfit.
Na širší nožičku je fajn primigi (ale opět musím vybírat, ne vše je ok), ciciban (ale ty jsou dražší a slevy na ně moc nejsou), pak třeba vikingy, na podzim a zimu jedny z nejlepších, ale ty ceny 😒

misar91
4. lis 2014

ahoj,no já včera byla taky poprvé kupovat.zašla jsem do lékárny a koupila takové ty klasické za 160kč..a ta paní mi řekla že už je nejvyšší čas,když už ťape aby si zvyknul na botičky a měl zpevněnou nožičku.to mě ani nenapadlo.myslela jsem si,že by se měl první naučit chodit po svých a pak ho teprve učit nosit botičky.kupovala jsem je hlavně kvůli zimě od země...

blahova_andrea
4. lis 2014

@blondynka400 já si dopředu netroufám kupovat. nemusela bych se trefit, nemůžu vědět o kolik prckovi poskočí noha. elefanten jsem párkrát koukala v deichmannovi, ale nikdy tam neměli naši velikost a taky jsou nad 1000,- DD step jsem nikdy neslyšela, to se prodává kde?

blahova_andrea
4. lis 2014

@blondynka400 no právě, u nás je dost důležitá i ta cena, takže viking apod. nehrozí. a ty ecco se prodávají kde? primigi koukám, kdykoliv je vidím, mají ty botičky moc krásné. ale ve slevě jsem je ještě taky nepotkala ☹ jinak teda ten styl fare, co máme, mi přijde, že jsou nejčastější typ, co se pro děti prodává. jako i od jiných značek, ty boty vypadají dost podobně. takže to nosí špatné botky skoro všechny děti 😅 vůbec teda netuším, jak má vypadá správná botka vel. cca 20-25

andelka
4. lis 2014

@blahova_andrea DD step měli u nás v klasické obuvi (prodávali tam různé značky bot). Mladší měl tyhle botky kožené jako druhé, a super. Do 500. A starší je má teď podzimní kožené, 680.
Taky jsem kupovala kotníčkové, určitě do 25 (mladší měl teď 25 plátěnky na písek v létě). Ale doma chodili buď bosky, nebo v kožených capáčkách. Takže se to střídalo. Doma bez opory, ven v kotníčkových. A taky vždycky hledím na to, aby byla ohebná podrážka.

blahova_andrea
4. lis 2014

@andelka já na to zkusím kouknout na netu. fakt jsem to ještě nikde neviděla ☹

katyxq
4. lis 2014

@veef teplé protiskluzové ponožky nebo měkké kožené capáčky - já byla spokojená s Dadoos, dobré jsou ale třeba i Nolen, Capiki a jiné.
Víc info najdeš třeba tady https://www.modrykonik.cz/detske-boty (je to i podle rad dětské fyzioterapeutky @eficenka 😉)

andelka
4. lis 2014

@blahova_andrea určitě pohledej. Kluci mají širší nožku, vyšší nárt a tyhle jsou fakt prostorově velkorysé. A mají ohebnou podrážku.A nestojí tolik.

katyxq
4. lis 2014

@blahova_andrea všude ne, nová doporučení (obvykle teda zahraniční, ale už i u nás se najdou pokrokoví lidé) říkají naopak kotníčkovým se vyhýbat - neboli co se podepře, to zakrní, fixace se nevhodně kompenzuje po končetině dál (pozdější problémy s koleny, kyčlemi, zády)

martinakl
4. lis 2014

My měli jako první sandálky tyhle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=75697761&ta...
Jsou pod kotníky a krásně měkkoučké, nejměkčí, co jsem našla. Ale na doma dávám teplé ponožky nebo jsme měli kožené capáčky.

blahova_andrea
4. lis 2014

@andelka tak to máte na ostravsku teda levně. já je našla v brně v botičkárně a tam jsou teda ceny trošku někde jinde ☹ a zimní klučičí skoro nic 😅

blahova_andrea
4. lis 2014

@katyxq díky. my asi moc pokrokových lidí neznáme 😅 malému budou tři, tak jsem si říkala, že už právě kotníčkové vyhlížet nebudu, že už mu budu dávat normální. kromě tedy zimních 😅 no a monička si ještě počká na botičky, tak uvidíme, co potom seženu, no.

katyxq
4. lis 2014

@misar91 myslela jsi si to dobře, paní ti neporadila dobře (jejím cílem je prodat co nejvíc bot a obvykle je jim fuk jakých, i to, co má Žirafku a podobné certifikáty, tak je většinou dost nevhodná obuv)

andelka
4. lis 2014

@blahova_andrea no, nevim..ceny by měly být myslím podobné. Ale zimní nevím, kupovala jsem jen kožené podzimky. A bohužel tahle obuv už skončila, takže zas budu muset kupovat jinde.

blahova_andrea
4. lis 2014

@katyxq a jak to teda může získat certifikáty, když je to špatná obuv? ☹