Bateriová odsávačka nosu. Má někdo? Je účinná, silná?

jana31990
25. říj 2020

Ahoj maminky měla bych na vás takový dotaz. Syn 1 měsíc už má přes dva týdny rýmu. Kapičky do nosu dávám a samozřejmě odsavam. Ale poslední dobou uvažuji že bych koupila bateriovou odsávačku. Jelikož co mám na vysavač tak když ho musím třeba 3x za noc pustit tak to zase samozřejmě budí dceru. A údajně ta bateriová by měla být tichá. Ale hlavně můj dotaz je jestli ji někdo z vás má a hlavně jak je účinná nebo Teda silná. Jelikož recenze jsou různé někdo píše že je super jiný že je k ničemu. Díky moc

mamikry
25. říj 2020

@jana31990 Nekupujte. Mame ji doma a neodsaje vubec nic, vyhozene penize. Dejte si odsavacku na vysavac do pusy a vysajte nosik takhle, bude to mit vetsi efekt nez ta bateriova.

priefi
25. říj 2020

@jana31990 vysavač je jednoznačně silnější, ale bateriová se dá, ale musíš dodržet to, aby dítě mělo zavřenou pusinku (pomůže dudlík). Pak, je nutné dát dostatečně dovnitř odsávačku a druhou dírku zacpat prstem. Je ale nutné, abys odsvala jen chvilinku, aby to pro miminko nebylo nepříjemné. Přes tím vším samozřejmě stříknout mořskou vodu do nosánku, aby hleníky uvolnila a rozredila. Já přes den používala vysavač, v noci jen bateriovou a když byl mladší miminečko (když měl 3 týdny měl rýmu, která se táhla další 3), tak jen bateriovou.

jana31990
autor
25. říj 2020

@priefi tak to já právě že bych chtěla přes den vysavač a v noci právě že bateriová. Ale jde mi o to jestli to pořádně vycucne. A mořskou vodu samozřejmě dávám i před vysavačem. A u ty bateriový může mrnous normálně ležet? Právě že jsem taky četla že když mimčo leží tak se prý hůř odsava a že se docela i ta odsávačka ucpavá.

priefi
25. říj 2020

@jana31990 může ležet, ale je nutné, aby byla zavřená pusinka a druhá dírka ucpaná, pak to odsaje hezky. Ale je třeba na tu techniku přijít, nevzdát to po prvním neúspěchu. Odsává to fakt dobře, ale musíš to umět.

jana31990
autor
25. říj 2020

@priefi ok díky za info a jakou máš prosím tě odsávačku. Nebo teda značku

priefi
25. říj 2020

@jana31990 v první řadě bych ráda podotkla, že když vidíš vzhledově stejnou s jiným názvem, resp.jiným výrobcem nebo dodavatelem, tak je reálně totižná (dokonce mají i stejný ean). Cenově se to liší i jednou tolik. My máme tuto:
https://www.lekarnatypos.cz/depan-elektricka-od...

jana31990
autor
25. říj 2020

@priefi tak na tuhle jsem dokonce i koukala že bych jí objednala 😃

priefi
25. říj 2020

@jana31990 já jsem spokojená 😉

nattt
25. říj 2020

Ahoj holky, pridam se s dotazem. Taky budu za chvili porizovat odsavacku na hleny jako soucast vybavy. Z toho vysavace mam teda trochu respekt 😀 ale docitam se, ze je teda asi lepsi, takze jeste uvidim... Ale zajimalo by me, jak to delaly nase maminky a babicky, jak zbavovaly miminka hlenu? 🙂

janedv
25. říj 2020

@jana31990
@nattt holky, ja na 2 deti nikdy jinou nez rucni bateriovou nemela. Tu na vysavac bych na decko nikdy nepouzila, prijde mi to brutalni. Myslim, ze kdo tvrdi, ze nic neodsaje, bud ma spatnou odsavacku nebo techniku.
Jak psala priefi,, zavrit pysu, zacpat prstem druhou dirku. Proste vytvorit podtlak. A vysajes pomalu i mandle 🙂 predtim kapnout morskou vodu nebo detsky nasivin a nos je cisty. Mela jsem jich nekolik, pravda ze, kdyz upadnou, tak moc nevydrzi (jedna upadla manzelovi, jednu jsem rozkrapla ja a jednu dite, ale mozna mame proste smulu).
Vzdy jsme meli

janedv
25. říj 2020

.... Plus comfort, vypada podle obrazku stejne jak ten depan. Posledni jsme koupili drazsi, Lanaform a ne. Tu nedoporucim, ten depan/plus comfort je neporazitelny. Urcite doporucuji.

nattt
25. říj 2020

@janedv mne prave taky ten vysavac prijde dost drsny!

janedv
25. říj 2020

@nattt a hlavne v noci. Nebo u uspavani v kocarku.... 2 deti jsem obe v pohode zvladla tou bateriovou, i tezke rymy. Ta comfort plus byla super.

jana31990
autor
25. říj 2020

Já jako na jednu stranu musím říct u dcery jsem od začátku používala jen tu na vysavač a nemůžu si stěžovat. Zkoušela jsem to i na sobě. A jako je to sice trochu nepříjemný ale neboli to. Takže ano sice to vypadá drasticky ale jen vypadá. Ale právě že několikrát za noc ho zapínat a budit u toho všechny se mi už nechce to je podle mě hodně velká u toho nevýhoda.

barmil
25. říj 2020

@nattt pusou, normálně jim to vysaly pusou a vyplivly do kapesníku... Moje mamka to tak dělá vnoucatum doted, ty odsávačky se ji nelíbí..

priefi
25. říj 2020

@nattt když jsem byla malá, tak babi i mamka měly takovou gumovou, zmáčkla se, sosáček se dal dítěti do nosu a pustilo se odsávačku, která vytáhla hleny
@janedv já mám obě, jak vysavač, tak tu na baterie a mladší, co má teď rok a 3/4 tu na vysavač má raději. U vysavscove není třeba nic ucpávat, ale opět je lepší, když je zavřena pusinka

priefi
25. říj 2020

@janedv plus comfort a ten, co jsem posílala jsou určo identické, mají i stejný ean, takže výrobce je tentýž, dodavatel, který to dodává, si je přejmenuje. Tohle mám ověřené

priefi
25. říj 2020

@barmil předpokládám, že máš na mysli, že měla odsávačku, která byla na odsávání pusou, nebo jak to myslíš? Trochu mě mate to, že píšeš, že to vyplivne 🙈