Bezdotykový teploměr pro novorozence

vaporetka
9. led 2018

Ahoj,
Jaké máte zkušenosti z bezdotykovými teploměry? Je to dost peněz tak váhám, jestli se ta investice vyplatí. Děkuji za rady.

simona2103
9. led 2018

Nam radili přímo v porodnici, ze nejlepsi je od Thermoval s ohebnou špičkou-muzes měřit teplotu podpaží, v pusince nebo zadečku. Pry jsou nejpřesnější než ty moderní bezdotykove-ty pry neměří přesně.
Ja mam ten co píši a max spokojenost...

fallingstars
9. led 2018

Za mě ne. Mám ho a válí se mi v lékárně, totálně nepřesné měření.

misa1106
9. led 2018

Souhlasím s @fallingstars , je to hrozně nepřesné. Nám se osvědčilo klasické měření v zadečku, je to přesné a miminkům to nevadí.

petrasipkova1
9. led 2018

Za mě ne,měla jsem dva a oba nepřesné, pro mě je pořád top rtuťový teploměr,miminka změří v pohodě a větší už měřím v podpaždí.

makiszek
9. led 2018

Za mě ano, mám Metric 308 smart a dělala jsem testy měření s digitálním a výsledky byly stejné. Navíc jsem v te době nevěděla, jak se mi bude perfektně hodit při přípravě UM.

tynka9
9. led 2018

Na metric smart jsem slyšela poměrně dost chvály. Jinak já mám thermoval baby a přijde mi, že měří špatně. Při přeměření v podpaží vychází jiné hodnoty.

v_erunka
9. led 2018

Mám oba dva a pořad si nejsem jistá , jestli koupě bezdotykoveho nebyly vyhozené peníze. Vadí mi na něm, ze když měříme dvakrát hned po sobě, ukáže pokaždé rozdílnou teplotu (třeba o 0,3 stupně) a taky se v něm rychle vybijeji baterky. A u toho s ohebnou špičkou mi přijde,ze ji trapim 😒

maaaja12
9. led 2018

Mám bezdotykovy, 4 digitální a všechny měří úplně jinak s rozdílem i celý stupeň. Je to děs. Tak jsem koupila na bozosi nový klasický rtuťový a je, akorát je nezvyk, že se musí měřit aspoň 5 minut, ale zase to bude přesné.

aadelajdaa
9. led 2018

Mám švýcarský Cemio a je boží. Sice drahý ale spokojenost

kika266
9. led 2018

Ja mam teplomer od Nuku a jsem s nim spokojena, ma tri funkce, da se merit na cele, v uchu a pak ve vzduchu. Mam ho do narozeni male a tuk tuk vzdycky ukazoval spravne a stal kolem 700kc, taky jsem vahala kvuli cene, ale da se sehnat na netu i levneji 🙂

bayt
9. led 2018

My jsme vzali Thermoval Kids Flex, vyšel nejlépe v testu IDNES.

ajja87
9. led 2018

My taky koupili bezdotykový a přesně jak píší holky výše, neměří přesně,rozdílný teploty během pár vteřin měření,...máme taky ten metric smart.Podarilo se nám naštěstí sehnat klasický rtuťový a nedám na něj dopustit.

aidelina
9. led 2018

Už jsme si užili s horečkama dost, vyzkoušeli všechny možné digitální a bohužel jediné, na co je opravdu spoleh, je rtuťový teploměr. Bohužel... mám doma 2 a chráním je jako poklad. Dají se koupit mimo EU, jeden je koupený v Mexiku a druhý starý od babičky a oba naměří naprosto stejnou hodnotu. Digitální jsou i o stupeň mimo! Neskutečný...

baraskaska
9. led 2018

Mam skoro triletou dceru a kdyz je nemocna, strene vzdy sahnu po termovalu s ohebnou spickou. V prdelce meri naprosto bezchybne. Mame i bezdotykovy a uz me xkrat presvedcil ze se mu verit neda.

hanih
9. led 2018

Máme teploměr NUK (pravděpodobně stejný nebo podobný, jako @kika266, podle popisu) a válí se nám v šuplíku, protože měří dost nepřesně. Rozdíl ve dvou měřeních těsně po sobě je někdy i celý stupeň, což už je docela velký rozdíl (jestli má dítě 37,5 nebo 38,5). Používáme klasický, vypadá jako rtuťový, ale rtuť je nahrazena nějakou jinou látkou (název si bohužel nepamatuji). Když byla dcerka malá, měřili jsme v zadečku, teď už klasicky v podpaží.

kika266
12. led 2018

@hanih Jo mozna to bude stejny. Tohle mi taky delalo, ale zjistila jsem ze to bylo baterkou, vymenila jsem ji a vsechno jede jak ma. Mame doma i digitalni teplomer ve tvaru jako rtutovy, tak jsem si to mohla overit.

lida9
14. led 2018

nejpresnejsi jsou rtutove, ale ty, uz se nesmi prodavat diky eu, takze pokud je clovek nema doma tak smula... do zadecku ty rychlobezky se pouzivaji i v nemocnicich u prcku, za me ale tedy meri jak kdy jak se jim chce🙂 bezdotykovy tak aby meril spravne nebo aspon daval stejne hodnoty pri opakovanem okamzitem mereni jsme hledali dlouho, nakonec ve spuntiku s tim ze jsme si ho vyzkouseli na miste zda ukazuje stejne hodnoty... v bezdotykovem vidim v prubehu casu jedinou obrovskou vyhodu a to kdyz je dite nemocne a ja potrebuji zmerit zda mu neleti horecka nahoru tak to muzu udelat aniz bych ho budila, to je k nezaplaceni!

eldrag
14. led 2018

ten bezdotykovy jje super na noční kontroly, prostě pipnes a je to, tam uz je jedno jestli měří plus minus 3 desetiny, dulezite je jestli ma nema teplotu nebo horečku. za mě dobra investice termoval

hanih
14. led 2018

@kika266 Jo, baterka nas taky napadla, ale ty odchylky tam byly i s novou :(

krystalka
14. led 2018

@vaporetka - my máme naštěstí doma ještě klasickou rtuťovou rychloběžku a jeden normální rtuťový teploměr, hlídáme si je jako oko v hlavě....s bezdotykovým teploměrem mám (a nejen já) zkušenost takovou, že když jsme loni skončili se synem se střevní virózou na urgentu v Motole kvůli dehydrataci, tak ho tam tímhle teploměrem měřili.....podle jejich měření teplotu neměl, naměřili mu asi 36,5, ačkoli já jsem pouhým dotykem byla přesvědčená, že horečku má.....a taky o pár hodin později, když nás pustili a měřili jsme ho doma tím rtuťovým, tak ji opravdu měl.....takže já těm bezdotykovým prostě nevěřím a naše dětská dr. taky ne, sama nám ukazovala, co jich tam má od firem na vyzkoušení a spokojená nebyla ani s jedním.....

krystalka
14. led 2018

@lida9 - my jsme třeba v noci nikdy teplotu neměřili, maximálně, když se vzbudil a nechtěl spát, tak jsme toho využili, ale jinak ne....poznala jsem vždycky spolehlivě, že mu to leze nahoru podle toho, že vždycky rychleji dýchal, plus tedy dotekem na zátylku....na čele ne.....

beruda
15. led 2018

Za mně taky ne, v nějakém pominutí smyslů jsem ho koupila (dcerka už byla ale starší) a opravdu je hrozně nepřesný. Měří plus mínus autobus. Pro novorozence je nejlepší digitální s ohebnou špičkou.

lida9
15. led 2018

@krystalka no vidis a my zase merime skoro jenom v noci😀 mam dite ktere reaguje horeckama 40 i treba na rust zoubku, tak dam vecer spinkat bez teplot a za dve hodky mam hicujici dite se skoro 40😀 a kdybych ho mela budit vzdycky kdyz poznam ze uz teplota leze nahoru ale nevim jestli je to vic nez 38,5 tak bych ho budila zbytecne ... to je obrovska vyhoda toho bezdotykoveho teplomeru... ale kazdy prcek je jiny a kazdymu vyhovuje neco jineho🙂

barchen
26. led 2018

@vaporetka Nepřesné a ani nikdo z okolí nemá žádný přesný. Začala jsem s digitálním s ohebnou špičkou a pak jsem si sehnala i rtuťový, protože s tím digitálním měla pořád zvýšenou teplotu i po odečtení. Už jsem byla nesvá, řešily jsme to i s lékařkou, chtěla malou i testovat, jelikož moč i krev v pořádku a zvýšená teplota pořád. No a nakonec problém byl v teploměru.

kika266
3. kvě 2018

@hanih Tak to bude asi chybný kus, zkus to reklamovat a nebo koupit ještě jiný, aby sis to mohla ověřit, nějaký co můžeš dát do zadečku, ale tam tam to budeš mít přesnější, tam nemusíš nic odečítat.

maaaja12
4. kvě 2018

Na bazaru jsem koupila normální nový rtuťový 😉 Žádný nebude přesný jak rtuťový. Proč se nesmí používat pro miminka?

calvac
4. kvě 2018

@ajja87 Prosim,kde se da sehnat rtutovy teplomer??? Diky.

aadelajdaa
4. kvě 2018

již se nedá podle mě... byly staženy z prodeje, máme doma lihový a ok

aidelina
4. kvě 2018

@calvac Rtuťový seženeš jedině mimo EU. Byl zakázaný kvůli tomu, že je rtuť jedovatá (když se dostane rozbitý teploměr do odpadu)... Mám doma 2 a chráním je jako oko v hlavě, nedávno jsme kupovali v Mexiku i pro kamarády. Bohužel spolehlivostí se rtuťovému nic nevyrovná.

barchen
4. kvě 2018

@calvac Jestli chcete,nabizim tady v bazaru. Nechala jsem si je privezt z Ukrajiny a jeste mi nejake zbyli. A paradoxne jsou vyrabene v Britanii.