Brouci v dětské matraci - kokos, pohanka, pěna

rencajee
9. říj 2014

Ahoj,stala se tu někomu podobná děsivost?? Našla jsem u 8-mi měsíčního syna v matraci brouky,jsou cca 0,3mm a byla jich tam spousta! Jen to lezlo,nekousalo.Okamžitě jsem vše vysála,vyprala,vyčistila a matraci postříkala antiparazitním sprejem.Nikde jinde v pokoji to nemáme,leze to přímo z té matrace,do které se nikdy nic nevylilo a postýlku převlíkám dost často! Nato jsem volala kamarádce,at se podívá na tu svoji jelikož má stejnou ale z jiného obchodu,a měla je tam taky! I na internetu jsem se dočetla jisté stížnosti maminky se stejným problémem.Matraci jsem dnes chytla a odvezla do prodejny na reklamaci,tak jsem zvědavá co mi na to řeknou,po domluvě s distributorem......kamarádce v jiném obchodě hned vrátili peníze a pořídila novou,bez "seno sláma"-přírodních materiálů!

theresa
9. říj 2014

Stalo se mi to stejné, před 5 lety a matraci jsem vyhodila !

fykyska
9. říj 2014

vyhodit...

7sarlotka
9. říj 2014

Odkud byla jestli se muzu zeptat ???

zanda30
9. říj 2014

Muzu se zeptat ti brouci byli v pohance? Prave jsem pro mimco vybrala tohle slozeni matrace:o(

sedmiteckas
9. říj 2014

Můžu se zeptat, z kterého obchodu byla? díky

veruska007
9. říj 2014

Leda tak počkat na mráz a nechat v zimě vymrznout. Ale osobně bych to vyhodila.

rencajee
autor
10. říj 2014

Já matraci koupila ve Fun Baby Brno-Modřice (baby Direct) a kamarádka v Sam Baby v Brně Komárově.
Taky mě napadlo nechat ji vymrznout,ale nechci to mít vůbec v baráku,natož potom čekat,jestli se ti brouci neobjeví za čas znovu...
Obě jsme ted koupily jen polyuretanovou se zpevněnými okraji v Sam Baby,jelikož tam musím ochotu a vstřícnost opravdu uznat-okamžitě vrácené peníze!

rencajee
autor
10. říj 2014

Rekla bych,ze to leze z te pohanky,protoze ostatni kamosky maji matrace pena-kokos,a tam brouky nenasly...Prave by me zajimalo,jestli se sem ozve vice maminek,ktere maji pohanku a stejny problem?!
Nicmene v obchode nam bylo receno,ze s reklamaci tohoto typu matrace nejsme prvni,loni jim byli vratit 3

lenicka07
10. říj 2014

@rencajee Schválně to zkus vygooglovat, mohl by to být brouk zvaný pisivka. Je to škůdce na obilí, tak asi proto zrovna v pohance. Osobně bych to vyhodila. Může se přemnožit a pak bys měla problém.

rencajee
autor
11. říj 2014

Mas pravdu Leni,divala jsem se na to uz driv a o pisivku by se mohlo jednat,psali,ze se muze vyskytnout i ve starych knizkach,a taky ze se zivi obilovinama!
Jen me tak mimochodem napada,co pohankovy nahrivaci polstarky??
😕

lenicka07
11. říj 2014

@rencajee To víš že v tom to může být taky. Pokud jsou malé, dala bych je do pytlíku a strčila do mrazáku 🙂 Dej bacha ať se ti nerozmnoží, můžou pak vlézt i do potravin, takže bych to úplně nepodceňovala (není to jen o starých knížkách, někteří lidé píší že toho mají plný byt). Jo a mají rády vlhko, takže je dobré často větrat.

rencajee
autor
11. říj 2014

Ty potvory nepochytas..a navic se toho stitim 😀 takze jsem vyprala co se dalo,vyluxovala okoli a vytrela celou postylku vcetne supliku pod ni.I zeď! 😀 Mozna uz jsem z toho paranoidni ale snad uz jsem vse zlikvidovala..
Vetram kazdy den cele otevrene okno,uz to doufam bude v poho 😉