Co obléci dítěti při odchodu z porodnice - konec května

dockysbazar
2. únor 2017

Přemýšlím, co obléci dítěti při odchodu z porodnice. Termín porodu máme na konci května. Zkoušela jsem hledat na internetu, ale většina dotazů je směřována, co obléci dítěti v zimě. Mám doma overálky, polodupačky a tepláčky s vysokým lemem, zavinovací body s dlouhým rukávem, nějakou čepičku. Do čeho ho vlastně obléct? Moc děkuji

lv
2. únor 2017

Podle počasí, o jednu vrstvu víc jak ty. Když nebude 30°C ovšem 🙂

trolik
2. únor 2017

Ahoj,myslím že je ještě brzo...může být hezky kolem 15ti stupňů ale nemusí...Dneska se u mrňat doporučuje hodně vrstvení(líp se udrží teplo)ale zase to nepřehnat...no selským rozumem pokud ty budeš mít na sobě rifle,tričko a mikynu,tak bych malému dala body s dlouhým,dupačky,svetřík,čepičku a popřípadě kapucku a fusak do vajíčka a vzala bych s sebou deku kterou můžeš a nemusíš použít.
Vždycky bych řekla,že lepší více vrstev které se dají sundat než mít málo...miminko má mít teplo za krkem(pokud je spocené tak vrstvu odebrat).

themis
2. únor 2017

V květnu může být vedro, ale taky nemusí 😊 Volila bych body s dlouhým rukávem, dupačky nebo polodupačky a mít v záloze i nějaký lehký svetřík, čepičku a ponožky. Asi z porodnice pojedete autem, takže budete miminko mít ve vajíčku a pokud by byla fakt zima, tak ho můžeš přikrýt dekou.

dockysbazar
autor
2. únor 2017

Já právě nevěděla jestli kupovat nějakou mikinu/svetřík, když z toho to prtě tak rychle vyroste. Takže koukám asi jo 🙂

trolik
2. únor 2017

@dockysbazar dají se sehnat pěkné na bazarech za pár korun.Tyhle dětičky to nemají jak zničit když jsou kojené.Nám babička pletla.

themis
2. únor 2017

@dockysbazar Myslím, že bude dobré mít alespoň jednu v záloze. Klidně velikost 62, ohrneš jen rukávky a poslouží i déle.

bekyc
2. únor 2017

Ahoj, když jsme jeli z porodnice v půlce května, byla zrovna fakt zima, asi 12 stupňů. Malý měl body, ponožky, na tom overal, pletený svetřík, čepičku a v autosedačce byl v takovým tenkým fusaku.

pabka
2. únor 2017

@dockysbazar mala se narodila 22.5. a při cestě z porodnice bylo docela vedro, mela tenký overal a v autosedacce letní emitex fusak (jen látka s lehkým fleesem). Látkovou cepicku. Záleží jak zrovna bude...

brunhylda
2. únor 2017

dcera je 3.6. a měla tričko s dlouhým rukávem a dupačky a přikrytá tenkou dekou. Bylo zrovna horko, já měla letní šaty. Počasí je vždycky nejisté, takže teď v zimě těžko říct jak bude.

market1512
2. únor 2017

Tak kdyz koupis mikinu na 0-3 mesice nekde na bazarku za 30,- neni to takova hruza, taky uvidis jak bude mrnousek velky. Ja rodila druhe loni 2.8. jeste den pred porodem bylo 30 stupnu a kdyz jsme odchazeli z porodnice bylo 12 stupnu (v tasce samozrejme taky sbalene jen bodycka s kratkym a dlouhym rukavem atd.) Necekala jsem takovy extra teplotní skok, tak manzel hledal doma skoro zimni veci. Svagrova rodila na konci srpna pred 2 lety a taky odjížděli v zimni kombinezi 🙂 A ty 2 mikiny co jsem mela pripravene prave ve velikosti 0-3m, tak mala nosila jeste v polovine 4m, ale ona ma i ted v pul roce 5,7 kg, je hrozne hubena. Urcite je lepsi byt pripravena, miminko rychle prochladne.

medakote
2. únor 2017

@dockysbazar Hodně záleží jak bude, květen je nevyzpytatelný, může být 10 i 30 stupˇmů. Volila bych body s dlouhým rukáve a polodupky,případně tenkou čepičku, v záloze mikinku a dečku do sedačky- tak jsem to měla i já pro květnového. A jak tu bylo řečeno, miminku/svetřík můžeš mít i z bazaru a klidně velikost 62, aby vydržela déle.

soleilll
2. únor 2017

@dockysbazar Loni 30.5. : tenké bavlněné body s dl. rukávem, dupačky, tenká bavlněná čepka s klapkama přes uši a tenká bavlněná deka. Aby na dítě nesvítilo, je ideální přes autosedačku přehodit plínu. Do vajíčka (autosedačky) určitě dejte vložku pro novorozence, ať v tom neplave. 🙂
Oblečení je dobré nachystat ještě před odchodem do porodnice na viditelné místo, aby ho tatínek jasně poznal a vzal.