Co si vzít s sebou na porodní sál?

luj89
5. čer 2017

Ahoj maminky, diskusi na tema co si sbalit do porodnice existuje mnoho, ale me zajima, co jste si vzali primo na porodni sal... Vaham treba u nocni kosile, zupanu, plinky pro mimi nebo u prsnich vlozek... Mam v planu mit dve tasky - jednu k porodu a druhou na sestinedeli (+doma nachystanou tasku na odchod z porodnice). Kde jste v prubehu porodu mely tu tasku na odd.sestinedeli? Taky na sale? Dekuji za vase zkusenosti 🙂.

magdalenax
5. čer 2017

Doba se mění, ale myslím, co myslím, jsem si jistá, že na porodní sál si nevezmeš nic. Musí to být sterilní prostředí.
S sebou ano, ale ne na sále

luj89
autor
5. čer 2017

@magdalenax A co jidlo a piti? Prezuvky, rucnik...

magdalenax
5. čer 2017

@luj89 NIc

nikinelinaty
5. čer 2017

Já rodila na pokoji už rovnou to byl porodní sál a měla všechny Kabele u sebe

j.a.n.i
5. čer 2017

@magdalenax Tak sterilní prostředí to fakt není a ani být nemůže... a jinak já tam měla komplet tašku do porodnice, vlastně obě protože jsme přijeli narychlo, takže jsem tam šla s komplet věcma.

@luj89 Jak píšu, měla jsem tam všechno, ale vlastně jsem celkem nic nepotřebovala, jen foťák, telefon a teplé ponožky 😉

listopadka1
5. čer 2017

hele, já jsem už na hekárně byla úplně nahá (neb bylo léto a vedro a mně to tak bylo nejpohodlnější) a na sál jsem šla jen tak, jen mi manžel vzal lahev s vodou. Na nic jinýho na tom sále ani nemyslíš a ani to nepotřebuješ. V pokoji, kde budeš trávit ty první porodní doby, můžeš mít co chceš, jestli budeš chodit do sprchy, ručník je fajn, nějaká ta košile a voda, jinak toho víc nepotřebuješ. Na jídlo nebudeš mít pomyšlení a na zbytek taky ne. Tašku jsem měla pořád na hekárně, na sál mi jí nebrali a pak ji se mnou převezli na šestinedělí. Žádný plínky ani věci pro mimi nepotřebuješ, všechno dostane erární,svoje plínky jsem pak dávala, až když jsme byli na šestinedělí. Prsní vložky jsou potřeba, až když se plně rozkojíš, což hned nebude, a k porodu stejně nejdeš v podprdě. Jo a i tu košili mi pak dali erární, ale to asi záleží na nemocnici.

magdalenax
5. čer 2017

@j.a.n.i Porodní sál není pokoj. Porod na pokoji není na porodním sále, - myslím akut ní, debatujte tu mezi sebou, jak chcete, porodních asistentek a zdravotních sester mám kolem sebe dost, abych věděla, co píšu

zuzalinkak
5. čer 2017

Měla jsem jen jednu tašku, kde bylo všechno a při porodu jsem nic z toho nepotřebovala. Na porodním boxu, kde je člověk od kontrakcí až po porod byla skříňka, kam jsem si věci dala, aby nepřekážely.

barbara04
5. čer 2017

tak u nas - šestinedeli - taska byla na pokoji kde jsem pak byla
na sál - resp na přípravný pokoj
jsem mela pantofle, ručník maly a velký ( na utirani cela a jeden pak na sprchu po porodu ale to je asi vsude jinak - zalezi kde se pak myjes) nabijecku, vodu, jeleni luj, cepicku a deku pro mimi po porodu, jedny sitovane kalhotky. a nocni kosili ne - bývá erar. Taska zvlast je super napad u prvního jsem hrabala jak blbec ve sve krasne sbalene tašce 🙂)

luj89
autor
5. čer 2017

V porodnici, kde budu rodit neni zvlast hekarna a sal, odehrava se vsechno zrovna na sale (teda asi az na nejake vyjimecne situace, kdy by nemeli misto).

kacireksro
5. čer 2017

Na porodni sal nic,vodu mi dali,kosili mi daly,ikdyz po sprse uz jsem zustala naha,a bylo mi to jedno.pri te bolesti je ti vlastne uplne jedno,jen at to mas za sebou.ja mela vsechny veci uz na pokoji na oddeleni sestinedeli.pritel tam bral jen notebook aby se mi tam nahodou neztratil.plinky dostanes,jak jednorazove tak latkove,obleceni taky na male dostanes,dostaly jsme i poporodni vlozky.kosili jsem prvni den pouzivala jejich,byla beztak spinava od krve,pak jsem si vzala svoje.

bekyc
5. čer 2017

@magdalenax Já jsem taky s sebou měla na porodním sále všechno. Tašky mi až po porodu odnesl muž na pokoj.

@luj89 Jinak noční košili ani župan bych ti nedoporučovala, pokud si ji nechceš zničit. Použij radši tu jejich a svoji si nech na pak. Na sále jsem potřebovala pití, hroznový cukr, gumičku do vlasů, přezůvky (žabky). Plínky jsem vytáhla taky až na pokoji, tu první pro miminko dali jejich.

j.a.n.i
5. čer 2017

@magdalenax Ale já nic nepsala o tom, že bych rodila na pokoji, nauč se číst...

bekyc
5. čer 2017

@luj89 Hele stejně bude nejlepší, když se zeptáš přímo ve tvé porodnici, nebo by to mohli mít i na stránkách. U nás jsme si mohli třeba donést oleje do aromalampy, cdčka, masážní oleje... prostě všechno, co ti může u porodu trochu pomoct, ale třeba to tam mají jinak.

naste
5. čer 2017

@magdalen V některých porodnicích ( v Praze Podolí a Motol) jsou samostatné porodní pokoje s příslušenstvím a prostorem pro ošetření a první prohlédnutí miminka lékařem.

wosk
5. čer 2017

@luj89 já měla na sál tašku na sál a tašku na 6N jsme nechávali v autě v kufru a manžel mi to pak přinesl až jsme se přemístili na 6N. Vše k porodu a oblečení po porodu na přesun na 6N jsem měla v tašce na sále.

luj89
autor
5. čer 2017

@bekyc Na to mam v planu se zeptat 🙂. Jdu tam pristi tyden, ale uz chci mit nachystanou tasku, kdyby nahodou...
Jinak teda u nas na sestinedeli nic moc nedavaji... Plinky, vlozky atd. si kazdy musi donest. Jen obleceni pro mimi daji. Zupan urco nedavaji a nocni kosile pry maji jen v ooooobr velikostech, ale to by asi az takovej problem nebyl.

luj89
autor
5. čer 2017

@wosk my autem urco nepojedem a manzel nejspis u porodu nebude...

tsafarikova
5. čer 2017

Já měla na sále celou tašku jen jsem měla stranou v malý igelitce věci co jsem počítala že budu na sále potřebovat,košili(u nás nedávají erár)kterou by mi nebylo líto vyhodit,vodu,a navrchu ručník protože po porodu hned jak mi pomohli vstát mě vzali do sprchy na sále,vložky mi dali ale měla jsem je taky připravený navrchu

normalnimatka
5. čer 2017

já myslim,že sem tam měla tašku na celou dobu...
jinak bych si vzala jen muže, flašku s homeopatikama a foťák. jo a hroznovej cukr vlastně taky.

na košili kašli, i na oddělení šestinedělí. akorát si to zasereš ;) to fakt nemá cenu. a župan sem třeba vyfásla, ale neměla sem ho na sobě za celou dobu. na odd. šestinedělí je zpravidla hrozný vedro.

jipe
5. čer 2017

@luj89 já využila toaleták, ručník, pantofle, pití, hroznový cukr, foták, telefon, gumičku do vlasů a sítované kalhotky a poporodní vložky (pořád ze mě tekla plodová voda,rodila jsem dlouho a bylo mi to nepříjemné, když jsem chodila nebo byla na balonu, takže jsem měla sítovky a poporodní vložky už před porodem, jinak to po mně chtěli navléct až na převoz na šestinedělí).Košili jsem využila erár, byla dost od krve, škoda si ničit vlastní

tsafarikova
5. čer 2017

@luj89 u nás je taky dál a hekárna jedna místnost

voleskap
5. čer 2017

Já měla přezůvky, síťové kalhotky a poporodní vložky (na cestu po porodu na pokoj se určitě hodí) 🙂 Jinak asi nic, všechno jsem dostala 🙂

jipe
5. čer 2017

@luj89 jinak jsem měla jen jednu tašku a vše celou dobu u sebe - na porodním boxu (pokoji/sále) byly skřínky na uložení věcí, aby to nepřekáželo.

@magdalenax ty myslíš asi porodní sál, jako operační sál, na císaře.. ted se ale porodní sál říká i těm pokojům, kde se rodí klasicky. Každá porodnice to má teda jinak, ale někde je to fakt pokojík s lůžkem, balonem, sprchou, wc a je tam žena celý porod

haaaluska
5. čer 2017

Nebyt vloziek nemam co do cestovnej tasky dat tak ja neviem preboha naco tolko tasiek.v com som prisla v tom aj odchod domov ale to je kazdej vec v com pojde.Rucniky,hygiena,kosile,oblecenie pre malu,plienky.jedna cestovna taska tak co blaznite

denisa_k
5. čer 2017

Tasky jsem mela sbalene 2, ale nakonec mi dceru vyvolavali, takze jsem si je pri pobytu pred porodem namichala 🙂 urcite doporucuji gumove pantofle, lahev vody se sportovnim uzaverem (jist jsem nesmela), sitovane kalhotky, rucnik, tycinku na rty, kapesniky, telefon, fotak a nocni kosili...nemam rada material tech jejich a i kdyz jsem byla smirena s tim, ze ji tam vyhodim, tak zadnou ujmu neutrpela. Zupan ani ponozky jsem nepotrebovala, rodila jsem na Vanoce a bylo vsude ukrutny vedro

luj89
autor
5. čer 2017

@haaaluska tak kazda porodnice poskytuje neco jineho a kazda z nas si chce vzit s sebou neco jineho... Me by to, co jsi napsala nestacilo... Beru si i pantofle, lahev s vodou, hroznovy cukr, drobne obcerstveni, nabijecku na mobil, kalhotky, latkove plenky pro mimi, na strankach porodnice je v seznamu uvedeny i hrnicek a lzicka...

jipe
5. čer 2017

@denisa_k vidíš, ještě látkový kapesník, ho manžel namáčel a otíral mi obličej, čelo, krk,..

luj89
autor
5. čer 2017

@jipe na to si beru malinky rucnik 🙂

ladyhacek
5. čer 2017

Já tedy rodila v porodnici - věci jsem tedy měla na pokoji (byla sjem hospitalizovaná)
ale jinak sjem měla dvě taška . Přímo na sál jsem si nebrala nic.
Na ,,hekárně´´ bych jinak měla přezuvky (hlavně boty do vody) ručník, pití ú)jíst se snad ani nesmí - i proto ti dělají klystýr), kapesníčky, mobil, popř. foťák .. jo ten bral manžel na sál 🙂 to bylo jediné.
Měla jsem připravené kalhotky poporodní a vložky mi dali

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru