Dětské boty pro široké nožičky. Co barefoot?

matire
14. črc 2016

Ahoj.
Znáte někdo měkké, dobře ohebné botky pro široké nožičky s vysokými nárty? Podělte se o své zkušenosti a tipy, prosím.
Právě sháním pro malou (2 roky) celoročky nebo něco podobného na chladnější počasí a zdá se, že naší jedinou možností jsou DD Step a ty bych asi nerada. Měli jsme je jako zimní a obstály bez problémů, ale nepůsobila na mě moc důvěryhodně jejich podrážka. Až moc měkká a tenká. Asi u nich nakonec skončíme, ale ráda bych přece jen měla na výběr 🙂
Superfitky šířky V jsou moc úzké, je to téměř to samé jako střední šířka.
Od Santé se mi líbí sandálky, ale další jejich boty mi přijdou dost tuhé. Stejně tak Protetika, Essi a podobné.
Richter, Ricosta, Jonap atd. jsou také úzké, alespoň ty, které jsem viděla.
Líbí se mi ještě Rak, ale ty prý jsou také úzké (vyzkoušet momentálně nemám kde, už nejsou velikosti v obchodech). A nejsou kožené, takže září, říjen asi nic moc do vlhkého počasí.
Primigi máme teď, při koupi byly fajn, ale už malé ze stélky taky přečuhuje celý malíček.
Pomalu začínám přemýšlet o barefootech, ty bývají hodně široké 🙂 Máte s nimi zkušenost? Nejsem zastáncem pevných bot až po kotníky, stačí mi zpevněná pata, aby dítko nešmajdalo.
Díky za vaše ohlasy 🙂

evoleta
14. črc 2016

Zkuste na FB (pokud máte) skupinku Barefoot (nejen) pro děti. Holky Vám tam poradí. Já bych šla určitě do barefoot.

fifina86
14. črc 2016

Tak pevnou patu u BR boty nenajdes ;) To je proti filosofii tohoto stylu.Každopádně pridej se do skupiny na FN i tady je skupina a kožní na blog V pavučině 😉

janawei
16. črc 2016

Prckovi jsme koupili první barefoot v cca roce a půl. A jiné už kupovat nebudeme. A to jsem si o barefoot původně myslela, že je to jen "marketing". Prcek má dost širokou nožičku a tyhle botky mu sednou skvěle. Myslím, že nejlepší je navštívit nějaký obchod s barefoot a botky si prohlédnout, ohebnější jsem fakt ještě nikdy neviděla.

korin
16. črc 2016

Podrážka barefoot obuvi je tenká a měkká a s pevným opatkem se můžeš rovnou rozloučit 🙂 DD step nejsou rozhodně boty pro širokou nohu, jako barefoot kompromis pro užší nožky se označuje zejména řada 015 (mají měkkou podrážku ohebnou podélně i příčně). Taktéž doporučuju přidat se do skupinky barefootově smýšlejících rodičů, na širokou nohu s vysokým nártem mým dětem sedí značka Kidofit.
Jestli tu někdo zná dětské botky a la barefoot, ale se zpevněným opatkem, tak prosím poraďte, kvůli volnějším kloubům je budu muset začít shánět.

matire
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
matire
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
matire
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
karasluc
21. zář 2016

Ahoj, nemáte náhodou některá z vás nové Filii ?
líbí se mi tady ty: http://bareobuv.cz/produkt/klett-oceanroyalblue
Jen si nejsem jistá jestli to je opravdu bare, nebo jenom kompromis......
Děkuji.

matire
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
janawei
22. zář 2016

@karasluc Ahoj. Koukám na ten odkaz a je tam napsáno, že jsou barefoot... Osobní zkušenost s nimi nemám, my kupujeme na širokou nožku našeho prcka Kidofit.

janina8686
29. zář 2016

pořád váhám, jestli ten barefoot vyzkoušet. jsme tak na půli cesty, malému jsem koupila camper http://www.spartoo.cz/Camper-PEU-CAMI-KIDS-x241..., které se barefoot trošku blíží.

zazrakysedeji
29. zář 2016

@korin na netu jsem barefoot s pevnejsim opatkem videla...staci zadat a najdete.nase rehabilitacni mi je ale nedoporucila.super do prirody,travu,pisek atd.Ale na chozeni po chodnicich ne.mala ma trosku vtocenou nozku,tak taky hledam.pry staci lehka obuv s pevnou patou.koupila jsem podzimni znacku fare,ale ty jsou podle me porad tezky...tak patram.na barefoot by mela byt uplne zdrava nozka...ale co fyzioterapeut,to jiny nazor.

korin
29. zář 2016

@zazrakysedeji Zatím dávám kidofity, které jsou echt barefoot. Jsou úžasně široké. Konvenční obuv v tomto směru těžce zaostává. Domluvila jsem se s fyzioterapeutem, že zkusíme půl roku barefoot a uvidíme, co se stane. Pokud se stav nezlepší, tak se přikláněl ke korekčním vložkám na delší vzdálenosti. Synovi se kotníky propadly navzdory nošení klasických kotníčkových bot s pevným opatkem od malička, proto mám pocit, že nemáme co ztratit... U ortopeda jsme rok nebyli, jsem zvědavá, jestli uvidí nějaké zlepšení či zhoršení.

zazrakysedeji
30. zář 2016

@korin tak to chapu,taky ji ceka pripadne vlozka specielni od 3let.nema to nijak hrozne,trosku pata.davam ji od 18mes,kdy jsem prestala davat vitamin D,rybi tuk omega 3 pro deti.pisou od 3let,ale to na vsem,tak jsem to riskla a uvidime.holcicka od kamaradky mela krive nozky a do pul roku se ji spravily.Davala rybi tuk od 14mesicu.Tak si rikam,kdyz ho davaly uz nase babicky(ted je navic v jedle dobre forme)proc by nepomohl i ted.Taky chci,aby se male dobre behalo a vybrat boty je orisek.

zazrakysedeji
30. zář 2016

Jen se to nesmi davat s vit D aby se nepredavkovaly derticky,ale to je asi jasny

korin
30. zář 2016

@zazrakysedeji Tohle jsem podcenila, ale teď hodlám dětem taky dávat. Nakopla mě knížka MUDr. Paszkové "Nedoceněný vitamín D".

elenapeterkova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz