Jak čistit uši u batolátek?

pralinkan
14. srp 2009

Ahoj..Moc prosím o radu..Mám 15měs dcerku a nastal nám veliký problém s čištěním uší. Malá si neustále šahá do oušek, ale vůbec si nenechá uši vyčistit vatovou tyčinkou, hned je řev. Slyšela jsem, že existuje nějaký sprej na čistění učí, ale prý to není dobrý. Nerada bych, aby skončila se zánětem. Máte někdo zkušenosti, poradíte mi..?.díky.

kristi
14. srp 2009

usi se samy o sobe cisti samy, neni treba je nejak zbytecene namahat...

anke
14. srp 2009

dneska jsem si koupila Betynku a tam zrovna pise lekarka ORL, ze usi maji samocistici schopnost, vatovou tycinku vubec nepouzivat a otirat pouze gazou ci vatou to, co leze z ucha vylozene ven, do zvukovodu vubec nesahat a uz vubec ne vatovou tycinkou ... takze asi tak 😉
ja usi necistim vubec, jen kdyz je to opravdu venku a zatim dobry, zanet jsme uz sice meli, ale z rymy ...

terry2
14. srp 2009

Já bych do uší taky nic nešplouchala 😕 používám jenom vatovou tyčinku a to pouze na kraji-nešťouchám nikam hloubš 😉

milik75
14. srp 2009

Presne, jak pisou holky. Usi jsou samocistici organ a cisti se jen obcas a nejlepe gazou. Usni doktori jsou vemi proti cisteni usi u batolat, ale chapu, ze obcas je potreba ousko lehce vytrit, ale pouze jen to, co je zvenku.

kubaka
14. srp 2009

Jejda - tak náš malý prožívá nirvánu, když mu čistím uši - má to děsně rád, sám mi dává tyčinku a nastavuje hlavu 😅 a pak slastně přivírá oči. Jednou mi u fingovaného čistění i usnul na pultu. Jen jsem mu šmejdila ve vnějším uchu a vytuhnul.
Jinak jak píší holky - nezajíždět dovnitř...
My zase máme problém s nosem - to je řev a odstrkování 😒

tomasek06
15. srp 2009

Můj malý má taky rád čištění uší 🙂 Pořád volá ještě ještě 😀 Je velký lump i ve vaně, tak že má tam i plno vody. Musím čistit každý den ať nemá zánět.

pralinkan
autor
15. srp 2009

Tak jsem o něco klidnější.. 🙂 taky jsem se toho spreje bála, protože sama nesnáším vodu v uchu a jednou mi tam zůstala a dva měsíce jsem byla hluchá 😒
Pro kubaku - docela ti závidím, ale s tím nosíkem jsme na tom úplně stejně..

mikula
15. srp 2009

mě bylo řečeno,čím více se uši čistí od toho mázku,tím více se ho tam dělá.takže utírám jen z kraje a velmi málo.Přehnaná čistota je v tomto případě spíše na škodu.

kacka.va
15. srp 2009

nám taky doktorka říkala, že používat jen ty vatové tyčinky pro děti, které se nedostanou do ucha, ale jen na ten kraj. Na ten sprej na čištění jsem neslyšela nic dobrého. Teď jsme měli zánět v uchu a na ušním mi doktorka říkala, že pokud chci čistit ucho, když se nadměrně vylučuje ten ušní maz, tak je možné koupit parafinový olej a kápnout jednou za týden kapku do ucha, aby se to vyčistilo.
tomasek: ale voda se z ucha dostane sama, stejně můžeš čistit jen vnější ucho a pokud mu zůstane voda uvnitř, tak s tím stejně nic nenaděláš.

tomasek06
15. srp 2009

No však já taky čistím jen z vrchu těma dětskýma tyčinkama, ale je to mokré pořádně. Já jsem na to jako dítě strašně trpěla po koupání a měla jsem strašné problémy s ušima, tak jen doufám, že to malý nebude mít po mě.

kubaka
15. srp 2009

pralinko - víš čím to je, že jsi byla hluchá ? Mě se stalo to samé a není to samotnou vodou, že se tam dostane - ta vyteče - jenže jakmile vzadu v uchu je nějaký nahromaděný maz, ten se nacucne, nabyde objem a ucpe zvukovod úplně!! To je ten problém. Já vylezla z bazénu taky úplně hluchá a pak jsem si vytáhla ztupělým !párátkem celý mokrý cucek úplně zezadu z ucha a už jsem zase slyšela. Je dobré si jít čas od času na ORL uši vyčístit. Mě tam taky vytáhla doktorka zase něco a říkala, že tam se stejně nedostanu a ani bych si tam neměla šťourat.
My naopak používáme do nosánku Vincentku, malý pak kýchne a nos je vyčištěný 😅 Většinou to zafunguje, ale když potřebuji štětičkou do frňáčku, tak to je přetlačovaná "kdo s koho"

pralinkan
autor
15. srp 2009

kubako - zní to logicky, je to už pár let, tak si nepamatuju, co mi k tomu doktorka řekla, ale bude to nejspíš něco podobného. To jsi dobrá, já bych opravdu měla strach si šťourat dál do ucha. 🙂
Moje kamarádka má teda vyzkoušenou ušní svíci a moc si to chválí. Prý právě na ten nahromaděný maz je to bezvadný, ale je to po děti až od 6ti let..
Tu Vincentku vyzkouším.. 🙂

shaula
15. srp 2009

Ušní svíce? To slyším poprvé, jak to funguje?

pralinkan
autor
15. srp 2009

shaula - je to takový kornoutek "svíce" z parafinu a včelího vosku, který se vloží do ucha a zapálí.. ale neboj 🙂 teplo z té svíčky uvolní nahromaděný maz a komínovým efektem vytvořený podtlak vypudí z ucha..prý je to přirozené a nebolestivé. Zatím jsem to nezkoušela , ale chystám se na to, protože to prý pomáhá také proti migréně, hučení v uších a tak.

daluri
16. srp 2009

Ahoj holky, vidím, že tu řešíte ušní svíčky, já je už párkrát použila, je to dobrá věc, vždy teda čumím, kolik bordelu v tom uchu je 😝
No ale ptala jsem se ušní dr (chodím s mladším synem 2x do ušního), jestli to můžu použít i pro něj, protože mu vždy čistí uši a je toho dost..ale řekla, že ne, že by to nadělo větší paseku a že to raději ona vyčistí, tak nevím.. Já nemám pocit, že by mi to nějak uškodilo..tak jsem na vážkách, protože přece nebudu k dr chodit s děckama každý měsíc na čištění..a vatovou tyčinkou mám strach, že to posunu dál do ucha.

Ještě je reklama, že jsou i kapky či spreje do ucha, že ten maz pak steče na kraj ucha, či vyteče..nevím, to jsem nezkoušela 😒

pralinkan
autor
16. srp 2009

daluri - Já jsem právě četla, že ty kapky a spreje nejsou moc dobrý. Přiznám se, že jsem chtěla koupit ten sprej malé, protože čištění uší je u nás boj kdo s koho. Kamarádka ho ale použila na sobě a na měsíc ohluchla. Holky tady mi také radily ať to nezkouším. Takže myslím, že bych raději zašla na ušní..

kacka79
16. srp 2009

Tak my používáme takové ty tyčinky, co ani nemůžete strčit dovnitř ouška.. a čistíme, jen když vidím špínku - tak jednou za 14 dní.. a žádné problémy jsme zatím neměli 😎