Jak nakupovat na Aliexpressu?

klara015
31. bře 2017

Ahoj holky, na aliexpressu a wish.cz se mi líbí plno bodyček a věciček pro miminko. Jak to vlastně na ali. funguje?musím mít zaregistrovanou nějakou kartu?
Jsou věcičky kvalitní a odpovídají velikostem?
Cena e tam více než parádní a vzhledově mi to přijde originálnější než u nás v ČR a v ČR by to stálo i neskutečné peníze :(
Poradíte mi prosím jak na to? existuje příp. nějaká skupinka, kde bych oblečení sehnala ale nemusela peníze posílat přes kartu?
děkuji
zde foto pár vybraných modelů 🙂))

soleilll
31. bře 2017

@klara015 Tak malému dítěti bych na Ali oblečení, které má přímo na těle, nepořizovala. Minimálně do roka věku. Fotky jsou často orientační (ukradené nějaké značce) a neodpovídají tomu, co ti pak přijde. Kvalita materiálů, potisků a barvení je nekontrolovatelná a určitě nechceš riskovat vyrážku nebo ekzém. Pro starší ale klidně nakupuju - trička, pyžama, kalhoty, košile.
Postup je ten, že se zaregistruješ a jakmile si vybereš zboží, zaplatíš ho online kartou a čekáš (obvykle min. 2 týdny, někdy i 2 měsíce) na dodání. Platba jde Aliexpresu, nikoli přímo prodejci, takže pokud nepotvrdíš bezproblémové přijetí zboží, neuhradí mu to a vrací ti peníze (nebo vymění zboží, ale to je nesmysl dělat). Vybrané zboží hodně porovnávej - je běžné, že za stejnou věc jsou velmi rozdílné ceny. Taky dobře čti popis, hlavně velikosti a složení materiálu.
Vyplatí se tam nakupovat třeba sponky do vlasů, kde nějakou toxicitu neřeším a ceny jsou třetinový oproti obchodům tady. Taky různý drobnsti do domácnosti - máme třeba led světlo do chodby a na WC, aby děti v noci trefily, nálepky na zeď, dekorace atd.

bbafy
31. bře 2017

Ahoj, registruješ se a zaplatíš kartou až při objednání za vše dohromady. Když nakupuješ u více prodejců, přijde ti více balíčků, ale platíš vše dohromady. Je to výhodné, většinou se neplatí poštovné. Objednávala jsem overaly a velikost docela odpovídala spíš byly malinko větší. Dodací lhůta cca měsíc. Věci jsou kvalitní mám i ponožky, čepičky.

klara015
autor
31. bře 2017

@soleilll no to rozhodne vyrazku nebo jine obtize zpusobit nechci :( Jen mi ty bodycka tam prijdou vic napaditejsi a hezci 🙂 ale radeji tedy nebudu riskovat 🙂 dekuji za rady

bbafy
31. bře 2017

Mě to nepřijde nekvalitní, stejně se skoro vše vyrábí v Číně. Všechno co jsem objednala příjemný materiál. 😉

lv
31. bře 2017

Koukni do skupinky Nakupujeme v zahraničí, jsou tam tipy, co je dobré, co ne 🙂

absintka19
31. bře 2017

Ja objednano mam par kouskz, uz i doma a spokojenost velika. Aliexpres i ebay.

klara015
autor
31. bře 2017

@absintka19 a muzu poprosit o foto, co mas objednane?mas i bodycka?? 🙂

absintka19
31. bře 2017

@klara015 jak dojdu dom, poslu. Mam zavinovacky, boticky nechodici a bodicka na tema mala basketacka 🙂 objednavame leta a kdyz clovek dobre zmeri, precte podminky nemuze se zklamat. Z mobilu davam boticky.

klara015
autor
31. bře 2017

@absintka19 juuu dekuji 😘 me se prave na ali a wish libi ty bodicka 🙂) tak premyslim zda jo ci ne 🙂))))

rkozakova
31. bře 2017

Ahoj,také jsem objednavala několik overalku,ponožek,bodycek a kvalita skvělá,nic nesmrdi. Za me top!!!

kacireksro
1. dub 2017

taky objednavam,a vzdycky vsechno doslo v poradku a a veci odpovidaji fotkam.taky mam x capacku a cepicek.nikdo ti nezaruci v ceskym obchode ze to neni z ciny,presije stitky a ejhle je to cesky!!! takze za me super,at si kazdy rika co chce.vcera mi dosli cepky a kvalita mi prijde rozhodne lepsi jak nektery cepicky u nas v obchode.

autumn11
1. dub 2017

všetko čo som zatiaľ objednala bolo v pohode. Mala som odtiaľ prebaľovaciu tašku a objednávam tam aj blbiny ako obaly na telefón, na cd a iné veci. Aj s vecami z ebay som spokojná.

mikula77
1. dub 2017

Zatím vše odpovídalo vzhledově,kvalitně i velikostně,po řádném vyprání se nikdo neosypal,bavlna vypadá jak bavlna.Čínu bych neřešila,co není z číny....stalo se mi na šortkách pro mě,které byly za 9 dolarů,byla cenovka 470kc.....

kacireksro
1. dub 2017

ja si takhle koupila plesove saty na ceskych strankach za 3600,- a pak jsem na ne narazila na ali,uplne ty stejny za 700kc a to same ze spodnici davala jsem 1000kc na cesky strankach na ali za 150,-,ale to jsem jeste nevedela ze nejake ali existuje
@mikula77