Jaké látkové pleny pro kluka 28 měsíců (12 kg) na noc?

veverka33
6. bře 2016

Prosím poradíte mi, vy co používáte látkové pleny? Malý má 2 roky a 4 měsíce, máme od narození klasické jednorázovky, už cca 4 měsíce se snažím o odplenkování, ale zatím nic moc. Už mu nechci dávat ty jednorázovky, jsem si jistá, že po tom druhém roce u chlapečků je to už dost hazard se zdravím.
Přes den to už tak nějak jde, když ho posazuju často, tak je to třeba celý den o. k., ale co na noc? Navíc si nedělám iluze, že i kdyby byl přes den už úplně bez plen, nebude je potřebovat ani na noc...V některých diskuzích jsem četla, že je mají běžně na noc tří-, ale i čtyřletí...Poradíte mi prosím nějakou dobrou látkovou plenu, která je vhodná pro daný věk a vydrží noční nápor? ( má 12 kg). Děkuji.

adede
6. bře 2016

Co treba Anavy nocni/XL plena? Je teda drazsi a musi byt jeste svrchni kalhotky... Ale kvalita je to urcite a jenom na noc by asi stacily 3-4 plenky a jedny svrchni kalhotky...

veveruse14
6. bře 2016

zdravím, mám tedy syna o něco mladšího ( 20 měsíců) ale má 12kg. Doporučila bych Petit Lulu noční, ty jsou hodně velké nebo Anavy noční ale ty se mi zdají trochu menší. a jako svrchňáky Petit Lulu - ty jsou největší co jsem měla v ruce....pak je fajn přidat ještě fleesovou separační plenu - petit lulu je tuším dodává už v rámci té noční pleny, u anavy je to nutné pokud vím dokoupit zvlášť. Kapacitně jsou obě dostatečné - opravdu jen pákrát se mi stalo že měl syn lehce vlhké pyžamo a to vždycky jen když večer předtím hodně pil, jinak pohoda.

olga_
6. bře 2016

Ahoj, já mám 17měsíčního chlapečka, má také 12 kg a na noc používáme noční plenu Bamboolik, do které vkládám ještě dvě třívrstvé bambusové pleny. Dávám ještě separační plenu, ale jinak má tato plenka tu vnitřní vrstvu na styku s pokožkou fleecovou. Tento materiál nenasáká, takže zvyšuje pocit sucha. Jsou k tomu nutné svrchňáky. Nejdříve jsem měla větší PUL, ale u těch se mně stávalo, že kousek plenky čouhal kolem nožiček a postupně zvlhlo pyžamo. Teď máme svrchní vlněné Disana a ty na 100% drží. Přebalovat v noci nemusím, a to je syn velký učůránek, protože v noci průběžně kojím. Při jednorázovkách na noc jsem ho musela minimálně jednou přebalit.

veverka33
autor
6. bře 2016

moc děkuji 🙂. Ty anavy vypadají dobře a jsou do 18-ti kg, to by mohlo stačit teď i později. Jen se nějak nevyznám v těch typech, resp. obecně v té "látkové terminologii".
NOVĚ dvě varianty noční plenky:
- s dlouhou vkládací plenkou -- možnost složit dopředu pro chlapečky, rychlejší schnutí (rozměr 80x11 cm)
- s vícevrstvou plenkou -- o trošku savější, než varianta s dlouhou vkládačkou
.Materiál:
- povrch plenky je z měkkého bavlněného veluru (80 % bavlna, 20 % polyester), vrstvu u zadečku tvoří bambusové froté (60 % viskóza z bambusu, 40 % biobavlna) kalhotky jsou velmi pružné a měkké.
- dlouhá vkládací plena je ušita z bambusového froté (70 % viskóza z biobambusu, 28 % biobavlna a 2 % polyester)
- vícevrstvá plena je ušita z bambusového froté (70 % viskóza z biobambusu, 28 % biobavlna a 2 % polyester)
.
Vůbec tomu nerozumím, tak se do kalhotek buď nějaká vkládá nebo jsou už ušité komplet vícevrstevné? A přes ně se ještě něco musí dát? Když ale chci, aby byl výsledek prodyšný co nejvíc, tak když dám x vrstevnou plenu a na to ještě něco, tak pak to může být ve výsledku ještě více neprodyšné nebo ne?

veverka33
autor
6. bře 2016

@olga_ Fleecový povrch bych nechtěla, je sice suchý, takže asi příjemnější, ale je to přece jen umělé vlákno...Ideálně bych chtěla bavlnu nebo bambus....

olga_
6. bře 2016

@veverka33 Tak třeba bamboolik má všitou savou vložku z bambusu a v plence je v té kapse prostor na dovycpání podle potřeby, takže je to kombinace obojího. Plenka pak rychleji schne a zároveň můžeš zvýšit savost podle potřeby. Ale třeba to tak lze i u těch Anavy, v ruce jsem je neměla. Prodyšné jsou látkovky obecně více - i tyto noční, chlapečkům se to tam nezahřívá jako v jednorázovkách 😉. A pokud jde o prodyšnost v souvisosti se svrchňáky, pak jedině ty vlňáčky. PUL je umělotina, která prostě nepustí nic. Vlňáčky dýchají a přesto díky lanolínové impregnaci drží.

Vidím, že jsi z Prahy. Zajeď se podívat do obchůdku Brána k dětem. Tam si můžeš všechno osahat, poradit se přímo na místě.

olga_
6. bře 2016

@veverka33 Bambus je blbý jako svrchní vrstva u té noční, protože je cítit to mokro. Mohlo by ho to pak budit 😒. Já to řeším separační plenkou, kterou na tu fleecovou vrstvu položím.

veveruse14
6. bře 2016

plenky vypadají tak, že jsou to kalhotky a do nich se nacvakavá na patentky buď vícevrstvá plena nebo se tam vkládá dlouhá vkládací plena -podle toho jakou variantu si vyberete. tím se získá více savých vrstev, ale zároveň se to lépe suší než kdyby to bylo v jednom kuse. Osobně bych doporučila tu variantu s vícevrstvou plenou, je to savější, ale můžete si koupit jednu tu a jednu tu a vyzkoušet, anavy nebudete mít problém případně prodat, jsou to kvalitní plenky. no a naty kalhotky je nutná ta nepropustná vrstva, která drží vlhko uvnitř - pokud chcete nejprodyšnější variantu tak to jsou vlňené svrchňáky, pak můžete mít fleesové a pak s PUL zátěrem-ty jsou prodyšné nejméně, ovšem k jednorázu to má stále ještě hodně daleko.

veveruse14
6. bře 2016

@olga_ noční Bamboolik mám taky - je fajn že super rychle schne, ale sama o sobě je nedostatečná i pro půl roční mimino, jak píšete musí se dovycpávat, což je možná pro nezkušenou látkařku složitější -vykoumat co a jak. no každá varianta má něco do sebe, chce to vyzkoušet...

veverka33
autor
6. bře 2016

A nebude to pak moc silná vrstva ta vícevrstevná plena a ještě svrchní kalhotky? Kdybych to použila i přes den jako tréninkové kalhotky, tak by mu to asi vadilo při pohybu...Na druhou stranu jen tréninkové kalhotky samotné by taky asi nestačili, kdybychom šli ven nebo do jeslí..( tam se tety moc nějakým převlékáním a neustálým přebalováním asi nechtějí moc zabývat, ani nevím, jestli ho dávají vůbec na nočník). Tak nevím...

olga_
6. bře 2016

@veverka33 Tréninkáče by měly stačit, když je jejich úkolem zachytit občasné nehody. Ta noční plena není rozhodně určená na nošení přes den. Je opravdu hodně objemná - o dost objemnější, než klasická látkova na den, nemluvě o srovnání s jednorázovkou, na kterou je tvůj syn zvyklý teď.

veveruse14
6. bře 2016

noční plena a tréninkové kalhotky jsou dvě různé věci k různým účelům, noční plena je prostě balík, na to je třeba se připravit- svrchni kalhotky nedělají žádnou velkou vrstvu, ale bez nich to nejde, protože by plínka protekla. noční plínky bych určitě nedávala na den, hodně to omezuje v pohybu. tréninkové kalhotky nejsou plínka, mají za účel zmirnit případnou nehodu... je to jen pojistka.

veverka33
autor
6. bře 2016

Aha, děkuji. Tak pořídím dvě anavy noční na noc a dvoje tréninkové na den. i tak se teda finančně prohnu a prát budu denně, ale což 🙂. Hlavně že už mám jasno. Díky 😉

olga_
6. bře 2016

Navíc byste určitě u noční pleny narazili na problém s nedostatečnou velikostí kalhot 🙂. Obecně je třeba u látkovek počítat s tím, že oblečení musí být v oblasti zadečku trošku větší, volnější. A to i na noc. Tam jsou fajn overálky, syn teď spí v bambusových (takže hodně pružných) punčocháčích a v bodíčku, na které dávám prodlužku (bez pleny, nebo přes den ho zapne bez prodlužovačky, to pro představu, o kolik je ten objem větší). U vlňáčků je zvlášť důležité, aby to oblečení nebylo hodně těsné, pak prý můžou i prosáknout, ale to se nám nestalo.

olga_
6. bře 2016

@veverka33 Uvidíš, jak ti to bude stíhat schnout. Já mám čtyři kusy a bylo to akorát. Ale dokoupit se dá vždy, takže na začátek by to mohlo stačit. Investice je to vysoká, ale vyplatí se 😉.

ivule21
9. kvě 2017
Uživatel ivule21 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od ivule21.

Většinou látkovačky mají mini, maxi a jednovelikostí onesize velikost. Pokud je prcek už větší tak bych doporučila maxi xl, které vydrží určitě v tomhle pozdějším látkování do konce plenkového období. Mrkněte kdyžtak i na https://www.minibaby.cz/ tady najdete hlavně teda značku petit lulu. 🙂