Jaké používáte pleny pro novorozence?

peditka
15. čer 2017

Ahojky holky,

prosím Vás, jaké plenky používáte pro čerstvě narozené miminko a zdají se Vám nejlepší? Zajímal by mě názor i na plenky z Alberta. A jaká je cca Vaše denní spotřeba plenek?

j.a.n.i
15. čer 2017

@peditka Používala jsem látkové čtverce a zdají se mi nejlepší, levné, zdravotně určitě nezávadné, prodyšné, příjemné a nemusí se chodit furt kupovat.

peditka
autor
15. čer 2017

Jako myslíte klasické látkové plenky?

chimneysweeper1
15. čer 2017

Syn se narodil v březnu a od začátku používám Pampers a jsou dobré. Teď zkouším i jiné plenky - Dada (po těch se oprudil) a Rossmann a ty se mi zdají velmi dobré. Určitě vyzkoušíme i Tesco a Albert plenky - co jsem četla názory maminek, tak jsou s nimi velmi spokojeny.

peditka
autor
15. čer 2017

A jakou máte, prosím, tak denní spotřebu plenek?

j.a.n.i
15. čer 2017

@peditka Jojo, klasické látkové a ideálně ještě tedy nějaké staré - byly kvalitnější, u aktuálně prodávaných se musí sakra pečlivě vybírat. Jinak z jednorázovek mohl kluk akorát tu Nature řadu z DM, ale i ty jen občas, jinak se okamžitě oprudil.

j.a.n.i
15. čer 2017

@peditka A jinak tedy spotřeba látkovek bývá větší, určitě tak 10-15 za den + 2 noční, tam jsem měla silnější, nechtěla jsem přebalovat po každém kojení, protože tím člověk mimčo zbytečně budí (některým to tedy nevadí), přebalovala jsem jen pokaděné a to bývalo jednou za noc.

hraaasek
15. čer 2017

Ahoj! Já zatím zkoušela jen Pampers a jsme spokojení. Počítala jsem před porodem tak cca 8-10 plínek na den. A realita byla úplně jiná. Po příchodu z porodnice, když už ustoupila smolka a začalo klasické kakání, tak jsme zpotřebovali v prvních dnech i 20 plenek. Protože malá se vždycky pokakala před i během kojení. Teď už se to urovnalo docela, ve třech týdnech spotřebujeme asi 12 denně max. Jinak se chystám na látkování. Ale mám ty jednovelikostní kalhotky a i když je maximálně zmenším, jsou jí velké kolem nožiček a obsah plenek pak vytíká na oblečení. Takže to až později asi.

zlutykonik
15. čer 2017

My jsme měli z tesca (tesco loves baby) a byla jsem s nimi spokojená. Pampersky mi smrděly. Spotřeba tak 8-10

terezs2716
15. čer 2017

Od narození používáme Pampers premium care a dobry,zadny opruzeniny. Ze začátku spotřeba fakt těch 20 plínek denně,ale postupně se to snižovalo,teď jsou dceři tři měsíce a je to tak 10plinek denně,já teda přebaluji i když jenom cvrkne.

aklin
15. čer 2017

Dceru jsem balila do latkovych ctvercovych t-tomi, a na noc kalhotovky od petit lulu.

ira82_ra
15. čer 2017

Pro čerstvě narozené miminko mi přišly super Bella Happy, pro větší používáme hlavně Dada pleny.

misa357
15. čer 2017

Taky máme od narození Bella happy a z toho, co jsme vyzkoušeli, mi přišly nej. Jsou pěkně široké. Spotřebu jsme měli donedávna tak 20 na den, ale teď je malej často na volno, jen s latkovkou provlecenou mezi nozickama na bříško (jinak by byl pocuranej i na hlavě 😁), tak máme cca 10 papirovek a 15 stanovených na den.

g_m
15. čer 2017

@peditka Když byla novorozeňátko, měli jsem Pampers Premium Care, teď nedám dopustit na Dada (fialové) a Albert šmoulíky (sovičky jsme ještě nezkoušeli). Spotřebu máme tak 10 na den, protože celé dopoledne prokadí 😀

misa357
15. čer 2017

Pardon, samozřejmě 15 látkových .

soda365
15. čer 2017

v porodnici jsem měla pro syna pampers premium care - hodně mi pomohl ten proužek, který ukazuje jestli je dítě počůrané, protože jsem v porodnici nepoznala jestli čůral nebo ne.. Doma jsem přešla na látkové plenky a na cesty jsem si brala jednoráz - jeden balík Bella Happy a pak už jsem brala jen zelené Tesco loves baby-sovičky a ty jsou za mě taky super 🙂

puresin
15. čer 2017

@peditka My stridame Pampers PremiumCare s Huggies UltraComfort, spotrebujeme 5-7 plinek za den. 🙂

monaluza
15. čer 2017

Ja spotrebovala asi 10-15 plen denne, zkousela jsem uplne vsechny, paradoxne mi nejvic vyhovovaly snad nejlacinejsi z Rossmannu 😉. Od trech mesicu (co mi dorostl do jednovelikostnich plen) uz z 99 % latkuju. Na druheho chci z papirovek Bella Happy a Bambo nature, mam uz i novorozenecke latkove, takze tentokrat zacnu s latkovkami urcite driv.

lenickakl
15. čer 2017

Do porodnice jsem mela taky bella happy a spokojenost. Mam jeste pampers a za me bella happy teda mnohem lepsi

jadadee
15. čer 2017

Od porodnice také používáme bella happy, máme i pampers premium,ale ty mi smrdí, až povyroste,tak budeme làtkovat, zatím ty jednovelikostní svrchňáčky jsou moc veliké 🙂

soleilll
15. čer 2017

@peditka Před rokem jsem pro novorozence používala Pampers Premium, protože tři roky před tím byly nejlepší. Jenže po několikerých "vylepšeních" od výrobce stojí za prd. Každé ráno proteklé, na zádech krátké, stále vysoká cena. Dopotřebovala jsem zásoby a přešla podle doporučení známých na ty z Alberta a používám je pořád. Pravda, že úplnému novorozenci jsem je nedala (měla jsem hodně nakoupených balíků Pampers), ale teď nepořizuju nic jinýho. Cenově super, kvalita výborná. Momentálně měnili design, takže místo šmloulů jsou sovy, ale ty jsem ještě nerozdělala. Kamarádky tvrdí, že jsou stejné. Na tvým místě bych napsala na PR Aholdu a poprosila je o vzorek. 🙂

35_a_budu_mamka
15. čer 2017

Používám Bella Happy, Huggies Ultra comfort, tyrkysové Pampers a Lidl plenky. Tyto střídám a na noc mám naštěstí zásobu původních bílých Pampers, ty nové stojí za prd. Denně 8-10 plenek.

pucmelinka
15. čer 2017

Mám 10-ti týdenního klučíka a používám Pampers Premium Care a denně jich použijem cca 8

pajounek
15. čer 2017

Taky jsem mela Pampers Premium Care a cca 8ks/den a ted jsem zkusila plinky Dada a jsem s nimi moc spokojena 🙂

kaja2016
15. čer 2017

@peditka my používali premium care Pampers a pak cca v roce přešlo na dm. Jako musím uznat, že ty pampersky smrděj. Všimla jsem si toho až s tím přechodem. Zkoušeli jsme pleny z Lidlu, taky dobře, ale smrděj stejně jako Pampers. Opruzeniny nikdy neměla a to většinu času zadeček ani nemazu.

kexina
16. čer 2017

Vyzkoušela jsem Pampers, Rossmann, Panda, Happy a Dada. Pro menší miminko jednoznačně nejlepší Happy a Panda (paradoxně ty levnější), teď používám Dada a jsem naprosto spokojená. Nejhorší byly Pampersky.
Jinak látkové jsou fajn, ale já měla třeba problém, že prcek byl opravdu malý, navíc je to taková dlouhá žížala, takže i ty nejmenší látkové čtverce mu byly velké a neseděl mu žádný sklad (s látkováním začínáme tak až teď, když už má skoro tři měsíce).

kexina
16. čer 2017

Ty Albert pleny nejsou pro úplně malé miminko (aspoň u nás je nikdy neměli), ale pokud vím, tak je to stejný (český) výrobce, co pro Polsko vyrábí Dada plenky.

kihan
16. čer 2017

Ja malej davam Pampers, na noc a na dlhsie cestovanie davam Pampers Premium Care.
Od 3 mesiacov som skusala Babylove Nature aj Lidl plienky. Oboje spokojnost, no nedavala som ich na noc.
Pri synovi som skusala aj Huggies, ale vzdy preriekli, vobec mu nesadli.
Dcera ma 5 mesiacov a ma tak cca 8 za den.

greese
16. čer 2017

od narozeni jedine huggisky.. pampersky nikdy to je peklo...kazdopadne musis sama ozkouset co sedne mimcu..kazde je jine..

vrana80
20. čer 2017

My sme mali Pampers, ale mne smrdeli tak som skusila babylove a tie som davala potom uz stale.

jipe
20. čer 2017

na novorozence bílé pampers, kvůli proužku signalizujícímu čurání, později zelené pampers a lidl spokojenost, sovy z tesca a wickies z kauflandu taky dobré, šmoulové z alberta za mě hrůza, smrděly děsně a na dotek okamžitě mokré, dada mě taky nepřesvědčily, na dotek se mi zdály velmi rychle mokré