Jaký je rozdíl ve velikosti dudlíků?

sluneccnicee
1. říj 2014

Maminky, jaký je rozdíl ve velikosti dudlíku??Dneska jsem je zkoumala v obchodě a velikostně jsou úplně stejné 0-6 a 6-18 Tak kde je ten fígl ???

gepe
1. říj 2014

@sluneccnicee zalezi o jaky druh/znacku a tvar dudliku se jedna? Napr. Difrax ma ruzne savicky a taky vetsi rozdeleni velikosti. Curaprox ma dve velikosti pouze.
Nasi male jsme zkusili dudlik 0-2 Difrax a zjistili, ze do pusinky ji jde lip -2 az 0. Nekdy je treba jen rozdil ve velikosti toho "drzaku" dudliku. Nekdy i savicky, jak jsem psala, zalezi na druhu a tvaru.

amabilis
1. říj 2014

Rozdíl bývá v tom, co psala @gepe . Z vlastní zkušenosti doporučuju ten 0-2, má nejkratší tu savičku. A pozor, dudlíky se dost liší značka od značky. Naše malá přijala silikonový dudlík 0-2 od Baby Love (značka DM drogerie), pak jsem koupila z nouze MAM 0-6 (jiný prostě na daném místě v tu chvíli nešlo sehnat) a kromě toho, že byl delší, takže se mi jím dávila, tak měl ještě na savičce z obou stran zdrsněný povrch... Ačkoliv to tvarově bylo stejné, nebylo to prostě ono.

mazgutka
2. říj 2014

Já jsem byla spokojená s NUK, dá se koupit i v Kauflandu, stojí přijatelně, mají dost barev na výběr, jsou anatomické a po stranách mají takové otvory aby se dítě nedusilo. Taky je rozdíl, jestli chcete mít dudlíka neustále, nebo jen na spaní, utišení...tím pádem bych se poradila v lékárně, protože jsou různé velikosti a tvary dudlíků. My ho měli zpočátku jen na spaní, utišování nezabíralo, přes dobu, co byl vzhůru, jsem mu ho nedávala, nikdy. Pro ilustraci - měli jsme takový (přesně i tento) http://dudliky.heureka.cz/nuk-dudlik-modry-la-v... vždy jsme volili ten samý, jen třeba s jiným motivem nebo barvou (žlutý, kostičkovaný, šedivý, proužky...) 🙂

mazgutka
2. říj 2014

Ještě jsme od NUKu používali (a ještě používáme na mléko) i savičky na lahve. Jsou antikolikové, tvarované a cenově přijatelné.

martikmartik
17. říj 2014

nelamte si hlavu s velikostí 🙂 některé dudlíky, např. z Baby -Novy mají označení takové,že je velikost 1 pro děti bez zoubků a velikost 2 pro děti se zoubky,pak v tom nebudete mít zbytečnej nedůležitej maglajz 😉

jana_ul
9. pro 2014

My jsme kupovali dudlíky od Aventu, nejdříve 0-6, a pak 6-18. Bylo znát, že je o trochu větší. Každá značka to má jinak. Navíc jsou i různé tvary, chce to zkusit, co bude miminku vyhovovat. Nebo třeba nebude chtít dudlík vůbec - takže nekupovat velké zásoby dopředu 🙂