Kdy jste vzaly dítěti dudlík?

zdeenula
24. pro 2016

Ahoj holky, prosím o zkušenosti. Předevčírem jsem vzala dceři dudlík. Dcera má 2 roky. Od té doby mi ani jednou nespala přes den. S dudlíkem pravidelně spala bez problému 2 hodiny. Večer má velký problém usnout, usnout jí trvá hodinu. V noci pak spí jako dřív. Uvažuju, že jí ho vrátím...Kdy jste vzaly dudlík vy? A jaký to mělo vliv na spánek dětí? Děkuji moc

crazys
24. pro 2016

@zdeenula V 18 měsících a vůbec žádný problém v ničem nebyl. Ona i s dudlikem usinala dyl a teď než usne,tak si povídá s plyšáky a nebo zpívá. A za mě by jsem nevracela zpět,jak se už prostě sebere,tak vydržet.

patrusa
24. pro 2016

Pro me aktualni tema. Vzit dceri dudlik neslo, to byla hystericka scena. Tak jsem dudliku ustrihla spicku. Dcera ba to koukala, rekla jsem, ze se rozbil a jiny bihuzel nemame. Trosku fnukala, usnula v naruci, ne sama. Dudlik okousalava. Kazdy den hsem kousek vic ustrihla. Ted je to 9. den a usnula bez dudliku ani se na nem neptala. Usinani je porad horsi, stale velke mazleni, ale zacaly se ji dudlikem deformovat zuby, takze nebyla jina moznost. Jinak uspavat ji klidne budu dal.

svetlus_pepca
24. pro 2016

Jeee, to je jako u nás! Vzali jsme synovi dudlík teď na podzim (2 a čtvrt roku). Byla jsem nadšená, protože vůbec neprotestoval, neplakal, nic! A pak to začalo... Ráno byl o dvě hodiny dřív vzhůru, po obědě nespal, později už nechtěl ani být v postýlce a večer pracně usínal hodinu, klidně dvě! Do té doby spáč! Ráno no problem do devíti, po oběde dvě tři hodinky, večer poháda, pusa na dobrou noc a klid. Vydržela jsem to měsíc. To, že jsem toho měla po psychický stránce, a pak i fyzický, až až, bych ještě dala. Ale to, že syn byl celé odpoledne protivný, ospalý, ale neusnul, to bylo horší. Jenže když jedno ráno vstal s šílenejma kruhama pod očima, tak to byla poslední kapka!!! Ten den po oběde jsem dudlík vrátila a prospal čtyři hodiny! Od té doby zase vše v pohodě. Upozorňuji, že za ten měsíc jsem vyzkoušela všechno možné. Zaručeně ti tu plno maminek poradí vytrvar. Já jsem ale fakt nestála o to, aby syn měl nějaké zdravotní problémy z nedostatku spánku, případně si zadělal na nespavost. To ať radši spí s dudlíkem!!! 😉

patrusa
24. pro 2016

Pri prvnim pokusu jsem mela stejny problem jak
@svetlus_pepca . Proto jsem vratila uz druhy den.

dokument
24. pro 2016

v 8 mesicich sam prestal chtit. Koupila jsem totiz jiny tvar, nez byl zvykly a uz to nechtel. Do te doby to mel jen na usnuti, ze zacatku mozna i na uklidneni, ale nespal s tim nikdy. Vzdy vyplivl.

rousse
24. pro 2016

v 18 měsících - nikdy nebyla závislá, hodně jsem hlídala, aby měla opravdu jen na spaní a nelítala s ním během dne. Byla na noc u našich a zapomněla jsem dudyna vzít a naprosto bez problémů, tak už jsem jí ho doma nedávala.

svetlus_pepca
24. pro 2016

Jinak ještě podotýkám, že dudlíka má syn pouze na spaní téměř od narození, takže žádný celodenní závislák 😉

kapacita
24. pro 2016

Stejne jako @dokument cca v 8M...proste jsem mu jej jednou nedala a bylo to.Uz jej nema a nepotrebuje,zadny vliv to nemelo.

soleilll
24. pro 2016

@zdeenula U staršího syna jsme dudlík odebrali někdy před 2. narozeninami, asi v 1 a 3/4 roce. Ale měl ho jen na usínání a chvilku po probuzení. Přes den a jakmile tvrdě spal, tak ho vůbec nepotřeboval. I tak teda 2 dny (večery) brečel, ale pak to rychle přešlo a ani mu nevadilo vidět jiné děti s dudlíky. Bohužel si nevybavuju, jestli měl dudlík i na odpolední spánek, ale vzheldem k tomu, že po obědě spí doteď (za chvilku 4 roky), tak bych řekla, že ani u vás to dudlíkem nebude... Některé děti holt přes den spát nepotřebují brzo. Anebo můžeš zkusit zkrátit noční spánek. Uvidíš, jak se budou vyvíjet následující dny.

bondy
25. pro 2016

4 roky

zdeenula
autor
25. pro 2016

Holky díky za reakce, jak tak koukám, je škoda, že jsem jí ho nezkusila vzít dřív. Taky ho má teda jen na spaní. Od té doby co nemá dudel zkrátila spánek o 3 hodiny a je strašně přetažená. U ní to není tím, že by už spát nepotřebovala. Je strašně unavená když přes den nespí, polehává..do toho máme doma ještě 3 měsíční, takže náročné i tak.
@svetlus_pepca speciálně tobě děkuju za reakci, u nás je to totiž podobné a já bych si ten měsíc trápení právě ráda ušetřila. Týden klidně vydržím, ale mít permanentně nevyspané dítě to taky nechci
@patrusa jinak u nás jsem taky udělala dírku, jen říkala, že je rozbitý a jestli nemám další, ale taky nijak zvlášť nevyváděla.
no zkusím ještě den dva a asi vrátím ☹

dana3262
25. pro 2016

@zdeenula je to běžný problém. Lepší vyspane zdravé dítě s dudlíkem než imunitne oslabené s kruhama pod očima ale bez dudliku.. synovi (5) když se přetáhne (má staršího bráchu nespavce, takže je to bohužel hned..) tak mu dávám hned dudlík i když ho normálně uz nema. Šílený vzteklý řev okamžitě skončí a on usne během pár minut (někdy vteřin) a hned mu ho zas vyndam a druhý den si někdy vzpomene, někdy ne..ale rozhodně ho nějak dlouhodobě nevyžaduje..

anina32
25. pro 2016

Oboum synům jsem vzala dudlík v devíti měsících, první den trochu hůř usínali, další den už nevěděli že by ho kdy měli. Podle mě je lepší ho vzít takhle záhy než pak mít problémy s odnaučováním dvouletého nebo staršího dítěte, třeba kámoška ještě nedokázala vzít dudlík skoro pětiletému dítěti, příští rok jdou k zápisu do školy a na návštěvy jezdí s dudlíkem v kabelce aby ho mohla v případě potřeby použít, spí jedině s dudlíkem. To už pak je docela průšvih, čím déle se dudlík nechá, tím je to pak horší.

zdeenula
autor
25. pro 2016

@dana3262 v 5 ti letech bych měla strach, aby to neovlivnilo stálé zuby. I když jestli to má na takovou chvíli tak by snad nemělo, spíš to pak vnímám jako starost navíc. Je to mazec, druhé dítě dudel nemá, fakt jsem měla vzít okolo toho roku. Tehdy mě to nenapadlo

lv
25. pro 2016

Ve 2, měla jich víc, likvidovala jsem postupně a ona si sama hodila poslední dudlik za vysokozu velkou komodu, řekla jsem, že nejde vytáhnout 🙂 usinala déle, denní spánek se zkrátil, ale během ani ne dvou týdnů se to srovnalo. (Nespala lip, spíš si zvykla na nespani).
Zato mladší ma 4,5 a dudlik nikdy neměla, cuca si palec a odbourávání jde blbě.

dokument
25. pro 2016

jeste jak ctu o tom usinani. Ja jsem kojila do roku a pul a v tech 8 mesicich, kdy odhodil dudlik, jsem jeste kojila co 2 hodiny pres den a v noci tak 2-3x prumerne. V 9 mesicich mu zacly rust zuby, tak jsem v noci byla pro nej nonstop - to bylo hodne vycerpavajici, ale trvalo to jen kratce, max mesic. Takze mi usinal diky kojeni furt stejne. A taky jsem ho musela pres den dopo i odpo voziit v kocare, doma nespaval skoro nikdy, jen jako novorozenec a pak po 1,5 roce asi, to se musel naucit, poo. Jinak do te doby jsem vozila nebo lidi z rodiny a to usinal proste furt stejne venku. Vecer po kojeni. Odlozeni dudliku nemelo vliv vubec na nic (u nas).

svetlus_pepca
25. pro 2016

@zdeenula Zkus to ještě dnes, zítra, ale řekla bych, že to nemá cenu lámat přes koleno 🙂 Jinak když jsem to řešila já, dost jsem prolezla internet a rozhodně jsem narazila na dost stejných případů. A právě i a popud toho jsem se rozhodla, že to nemá cenu řěšit "násilím". A jak píše @dana3262, lepší vyspané dítě s dudlíkem, než mu zadělat na nějaké zdravotní problémy 🙂 Rozhodně se tím netrap! Zkusíme to prostě pozdějš 😉

kituska20
25. pro 2016

Dcera 21 měsíců má ho jen na spaní a nechám jí ho jak dlouho bude chtít 🙂 hezky se jím uklidní.

zarecna
25. pro 2016

Nemam skusenost, ale opisem ti ako to urobila moja sestra...Ja am zatial teoriu, ze dudu ma maly pokial mu nevyjdu aj ocne zuby kedy chce..potom to mienim odburat hlavne na spanie, plati aj teraz, ked ho cez den nevidi, tak mu nechyba, cize to nevidim ako problem. Moj zubar tvrdi, ze ovela horsie ako duda, je ked si dieta cmula palec, plus som sa uz stretla so skusenostami, ze bud cumlik odburat do roka, alebo potom okolo troch rokov, ze najhorsie to je rpave okolo dvoch.Takze segra,pockala na tri roky, to uz je dieta rozumnejsie , mala ho mala len na spanie....v nasom meste robi botanicka zahrada projekt "dudlikovy strom". Dietatko dostane k dudliku karticku s menom a datumom, ekdy ho vesia na strom, dostane k tomu fotku a maleho plysaka. Dieta nema traumu, ze hodilo dudel, co maju k nemu casto citovu vazbu do kosa, vie, ze visi na strome, kde chodi dudlikove vila, lebo pocet dudlikov na svete je obmedzeny, a rodi sa vela babatiek a tka dudlkikova vila berie postupne dudliky pre dalsie babatka, tak ako aj dieta dostalo dudu od ineho deitata z dudlikoveho stromu, tak aj ono teraz dava dudu pre dalsie. Bolo to no problem, nete si to dala vysvetlit, tesila sa, dokonca, chvilu chodili pozerat, ci uz dudlikove vila vzala dudu zo stromu ( inak je tam emga vedal dudu navysanych, takze to obcas pracovnici botanickej preriedia, cize kazdu dudu raz vezme vila 🙂 ) a tesila, sa, ked tam nebol...mienim to urobit tak isto, nestoji mi to za nervy a nespanie okolo2 rokov.

soyevita
25. pro 2016

@zarecna Dudlíkový strom je super nápad,ja tento problém nikdy neřešila.Dudel neměla ani jedna z mých 4dcer.
Ale považuji to opravdu za nejlepší nápad,co jsem kdy slyšela👍

dana3262
25. pro 2016

@zdeenula nedělejte si s tím starosti.. 1.syn začal dudlat až po 2.roce. prý nesislal díky tomu, že dostal dudlík až tak pozdě, údajně až po vývoji řeči, ale on do 3 let delal jen zvuky. Pak začal mluvit ve větách a bez sislani. Mladší dudlal, mluví nic moc..ale ve školce třeba mluví hůř i předškoláci i odklaďaci a třeba ani nikdy neududlali. Dela se v toho větší problém než to je. Ze má dítě predkus, může za to dudlík a co děti, které mají predkus a nikdy dudlík neměly.. já měla zuby jak noty na buben. Dudlala jsem do 12 ti let a pak jsem to zahodila a behem pár měsíců se mi zuby srovnaly.. mladšímu ho dám když se potřebuje uklidnit. Samozřejmě to není jediný prostředek uklidnění. Nekdy je to tak a jindy onak. Moc bych to neřešila. Obzvlášť u tak malych děti, jako máš ty.

jijanka
25. pro 2016

Ahoj, syn dobrovolně odevzdal dudlík někdy v létě slepičkám. Od té doby také problém se spaním - hlavně ze začátku. Do té doby spával v postýlce, po odevzdání dudu se postupně nastěhoval k nám do postele, což nám nakonec nevadí. Vyzkoušeli jsme kde co a nakonec zavedli režim - večeře, koupačka, pohádka, spát. Začal hodně na noc pít, takže to se snažíme hodně omezovat - v noci min. jednou přebalujeme. Odpoledne mi usne v posteli jen pokud už je hodně unavený, tzn. minimálně 6 hodin vzhůru nebo nemocný. Jelikož chci, aby šel spát hned po obědě, což většinou nesplňuje ten časový limit 6 hod - bývá to tak 4-5 hod, tak ho beru do kočáru na rychlou procházku, kde usne do 5 minut. Bývá i u babiček, tam nemá problém spát přes noc v postýlce, u jedné babičky usíná odpoledne také v kočáře, u druhé v postýlce.

tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
ladyhacek
25. pro 2016

Vzali jsme teď 20/21 měsíců > poslední dudu jsem nechali u babičky dvě noci ho hledal >třetí den jsem našli starý co rozkousal tak když v noci hodně plakal tak jsem mu ho dala > podudal a vylivnul > další noc se už po něm nesháněl a jsem asi týden bez.
V noci se budí jako vždy. Přes den spí lépe dřív 30 minut teď hodinu i hodinu a půl .
Rosotu mu zuby a já ho mu ho chtělavrátit, ale manžel, že ať mu ho už nevracím > zatím nejeví zájem, ale kdyby ho viděl tak by neodolal 🙂. Přes den kouše co můžu > dávám kousátka

vendullkaa
25. pro 2016

Mala je bez dudlu cca od 2 roku a 2 mesicu. Manzel vysvetlil,ze je tam spina,ktera nejde umyt.. Sama ho vzala a vyhodila do kose 😊 Pak uz si na nej vubec nevzpomnela. Potajnu jsme ho ale vytahli a vyvarili,kdyby bylo nejhur 😁

zdeenula
autor
25. pro 2016

Každé dítě je asi originál, dám tomu ještě šanci. Dneska teda poprvé usla po obědě, dlouho to trvalo a bylo to i s pláčem, ale konečně je trochu odpočatá
@iv a po těch 2 týdnech přestala být tolik unavená? A o kolik si zkrátila ten denní spánek? A to špatné večerní usínání jí zůstalo?
@dokument já dokonce kojila do 1.5 roku. A než se narodila druhá, taky spávala přes oběd venku, ale těsně před porodem jsem ji naučila spát doma a celkem to fungovalo..až do teď no

dannyblakely
25. pro 2016

Nikdy. Mala si ho ve dvou a mesici zahodila sama do potoka. Plakala, dostala druhej a ten tam i pres upozorneni, ze dalsi uz nebude, hodila taky. Od te doby nema, se smutkem na nej vzpomina, ale rozhodla se sama a jak jsem za to moc rada. Navic u toho druhyho uz neplakala a smirila se s tim, ale pres den od te doby neusnula. Vecer neni problem. Ale hlavne ma od narozeni stejnou usinaci ovecku. To te jistota. Bez te by to bylo tezsi.

marcicek84
25. pro 2016

Asi po 2. roce od té doby delší usínání po obědě i večer a i večer se vzbudí a chodí spát k nám, to s dudu nebylo...

medved09
25. pro 2016

Syn ho měl do 2,5 jen na spaní. Pak jsme se domluvili, že ho necháme ve Sparkysu a vybereme si za něj autobus 🙂. Syn ještě nyní (5 let) u toho autobusu říká, že ho má za dudlíka 🙂

karolina1992
25. pro 2016

Každé miminko to má asi jinak. Já jsem synovi dudlika nezakazovala, ale už od malička ho nechtěl.