Klasické bílé látkové pleny (jako po nás) - kde seženu?

astyna
29. led 2017

Ahoj holky,

doma jsme zkusili přebalit syna do bílých klasických čtverců (70x70) a moc se nám to s manželem zalíbilo, takže se ptám, kde se dají sehnat? Kokala jsem na na plenky od T-tomi, ty podle fotek vypadají hodně podobně jako ty od naší tchýně, ale nejsem si jistá, zda to není nějaký šunt. Jaké zkušenosti s klasickými plenami máte vy?

Děkuji 🙂

ivannka92
29. led 2017

Ahoj, ty T-tomi mam a za me dobry 🙂 a cim sepranejsi, tim lepsi zatim

majvik
29. led 2017

já jsem používala Kikko a Kikko Lux - ty Lux jsou vysokogramážní a po dvou dětech musím říct že rozdíl je hodně znát - ty obyč se mi kroutí a některé už trhají, za to ty vysokogramážní jsou pořád perfektní🙂 akorát jak tak teď koukám, tak za ty tři roky zase podražily mrchy jedny☹

cachenka
29. led 2017

Tak kvalitni, jako byly ty plenky po nas, se uz asi nevyrabi. Tedy ja jsem zadne neobjevila. Ale mam ty, co psaly holky a zbytek je jeste po mne.

luj89
29. led 2017

Ahoj, bohužel ty klasický jako po nás se (nové) sehnat nedají, max. možná na bazaru, ale to pochybuji, každý si je hlídá jako oko v hlavě 😀. takže jedině zkusit ty nové, které už ale - jak už to bývá u všeho - nejsou tak kvalitní. Třeba libštátské - mají ve více gramážích.

msimankova
29. led 2017

@majvik jojo, Kikko lux jsou opravdu pěkné.

majsina
29. led 2017

Kikko staré časy můžu doporučit.

majvik
29. led 2017

@cachenka
@luj89 holky já Vám závidím že Vám stačily ty po Vás. Na mě asi maminka používala nějaký šunt, protože já jsem je natěšeně vytáhla ze skříně, vyprala a jak jsem je rozklepávala při věšení, tak se mi jich několik roztrhlo jenom tím klepnutím. Takže jsem je radši používala jenom na utírání pusy. A když se mi náhodou nějaká připletla na přebalování, tak to vůbec nesálo, po jednom počůrání jsem mohla přebalovat...

suzann13
29. led 2017

Máme libstatske a nemůžu si je vynachválit...Když se nepovesi za cípy na šňůru, tak se nevytahaji a drží tvar. Používám zatím 16 měsíců denně a jsou stále jako nové. Za 20ks 80x80 a 50ks 70x70 jsem zaplatila +- 3000,-.

luj89
29. led 2017

@majvik Já je nepoužívala, protože je naši po odplenkování používali jako hadr 😀. Třeba na špinavé ruce do auta. Prej to bylo hrozně fajn. Já teda mimi teprve čekám, ale s tou savostí to myslím není tak dobré - co jsem tak načetla, je lepší použít buď bambusovky, nebo do nich dát vkládačky.

astyna
autor
29. led 2017

Ano,musi se jeste vycpat 🙂

astyna
autor
29. led 2017

holky, koukla jsem na ty kikko lux a tam je napsáno, že se mají prát na 40 stupnů, tím se ale nezničí bakterie, co s tím?

astyna
autor
29. led 2017
mahy
29. led 2017

Nene,mám Kikko lux a je na nich uvedeno,že se dají prát i na 90 stupňů.Já peru na 60 a jsem s nima moc spokojená.Používám nyní na mladšího syna po první dceři (prané a používané 1,5) a jsou stále pevné,nijak neroztřepené,kvalitní.

mahy
29. led 2017

1,5 roku🙂

biscuit
29. led 2017

Já mám taky vysokogramážní KIKKO de lux a pak nějaké slabší téže značky. Používám je na druhého syna a většina z nich je v dobrém stavu a některé už teda orhané máme. Ale vzhledem k tomu v jaký jsou pořád permanenci.. A peru na 60 st.

magdalenax
29. led 2017

@majvik 'Ahoj, to se mohlo stát třeba jen tím, že dlouho ležely složené. Moje mami má kamarádku, která vytáhla nové povlečení ještě z výbavy a po jednom vyprání se rozpadlo, jelikož bylo překlesané, Radí se v tomhle případě věci přeskládávat.

luj89
29. led 2017

@magdalenax vidis, to jsem neslysela jeste, dekuju za tip 🙂. Je to logicky, spacak se taky nedoporucuje balit do obalu uarolovanim, ale namackanim, kvuli vlaknum. Tak to asi bude podobne i u plen 😀

magdalenax
29. led 2017

Měla jsem koupené pleny druhé jakosti, rozdíl jen asi ve třech korunách za kus, jinak n= v materiálu, ale ve kvalitě šití.
Brečela bych nad tím, že všechny dostala ségra, byly bílé jako sníh, ale letěly někam do kontejneru, protože používala pouze jednorázové. Já jsem je vyvařovala vždy, takže fakt jsem neměla problém.

nellilie
29. led 2017

Ahoj, nakoupima,jsem pleny T-tomi, kupovala jsem ty nebělené- časem se sami vybělili práškem a sluníčkem. Jsem s nimi spokojená, látkujeme stále ... Syn 15 měs., od 9. nočník, takže teď už jen na noc. Jediné co nevím jestli dělají všechny pleny nebo jen ty moje byly ze začátku v odtoku takové cucky jako při výrobě ručního papíru, asi než se opraly tak ty chloupky z tkaniny asik. Každopádně bych si toho asi ani nevšimla nebýt výpustě do vany kde máme starý odtokový kanálek a jak se to dostalo dokupy s mými vlasy tak to holt nechtělo odtéct. Ale to byl spíš opravdu problem kanalku, pleny za mou osobu super.

nellilie
29. led 2017

Jo a dávala jsem dvě na sebe. A docela se mi osvědčily staré žínky nebo ručník jako vklad dovnitř.

puutalo
29. led 2017

@magdalenax Já mám čtvercovky ještě po mně a sestře. Uložené byly v igelitu namotané na papírové trubce, jedna přes druhou. Jsou v dobrém stavu, jen dost roztřepené po krajích.

jipe
29. led 2017

@astyna za nás nejlepší libštátské extra kvalita a ikea (mají to myslím vedené jako osušky, jedna je bílá a jedna s potiskem, jsou vždy dvě v balíčku)

ka_cici
29. led 2017

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, s cim mate nejlepsi zkusenost jako s vkladaci plenkou?
Mam ctvercove plinky, nektere jeste po mne, nektere kiupene nove, pak jsem si koupila dvoje svrchnacky...
Vim, ze jako vkladaci plenu muzu pouzit druhou ctvercovku, ale mne se zdaji takove hrube...
Diky za rady

muhehehe
29. led 2017

@astyna Nepřebaluju do čtvercovek, ale jinak používám na kde co... mám právě T-tomi a perfektní, šunt to rozhodně není. I po milionu vyprání drží tvar, nekrabatí se, nic.. za mne velmi dobrá značka. Mám od nich i prací vložky do podprsenky a bambusové osušky (typu ,,velká plena"... teď mi vypadlo jak se jim říká) a i s těmi jsem fakt hodně spokojená.

puutalo
29. led 2017

@ka_cici Mám koupené celulózové vkládací jednorázovky. Dávala bych je buď s jednou složenou na novorozenecký sklad, nebo na ten sklad dám ještě jednu plenku a na ni tu celulózovou jednorázovku. Když bude pokakaná, spláchnu vše do záchoda. Na novorozenecky složenou mám snappi spinku. Vše zavřu svrchňáčkem.

versatilka
29. led 2017

já doporučuji libšťát extra kvalita 🙂 mám půl na půl se starými plenami co mi zachovala maminka a jsou super 🙂

versatilka
29. led 2017

@ka_cici je to jen tvůj pocit, ale pokud ti to tak přijde, doporučuji koupit si fleece a nastříhat na rozměr vkladačky. Jemnost zaručena 🙂

ka_cici
29. led 2017

@puutalo a ty jednorazovy vlozky muzu koupit i nekde v drogerce nebo je potreba objednat?

@versatilka diky za tip 😉

puutalo
29. led 2017

@ka_cici V lékárně jsem je nesháněla, mám je odsud https://www.branakdetem.cz/separacni-pleny-celu...

versatilka
30. led 2017

@ka_cici není zač 🙂můžeš na to koupit metráž nebo klidně obyč fleece deku z ikea, výsledek stejný :D