Kolik balíků plenek mám mít do začátku doma?

veveruunka
26. lis 2012

Ahojky🙂!Moc a moc prosím o radu! Jsem v 7. měsíci, zmatkuju a zmatkuju, už mám téměř vše nakoupené,ale nevím kolik balíků plen mám do začátku mít doma? A máte prosím někdo zkušenosti a popř. jaké s plenkami Pampers Active New Baby 2 Mini. Předem Vám moc děkuji.

ladie
26. lis 2012

Hele, klidně ti stačí jeden balík do porodnice a dva doma. Stejně pak budete chodit na procházky, tak máte aspoň cíl cesty - pro plínky 😀
A doporučuju koupit každý balík od jiné značky, ať vyzkoušíte, co bude prckovi vyhovovat.

Jo a za nás mají Pampersky 100%! Zpočátku jsme zkoušeli i jiné značky, ale tak od půl roku jedeme jedině v Pampers.

filipatereza
26. lis 2012

Já jsem měla koupený jeden balík do porodnice a jeden na příchod domů a pak jsme přešly na látkové plenky... Ještě dva balíky jsem spotřebovala občas na noc a na cesty. Teď je dceři rok a chodí už dost na nočník, čekám, že se tak během dvou měsíců odplenkuje úplně...
Pampers ani jiné jednorázové mi nevyhovovaly:( Byly moc parfumované a dcera se v nich opruzovala....Nezkoušela jsem jiné značky jednorázových, ale rovnou přešla na látkové. Máme hlavně Anavy (www.anavy.cz)

anetka1701
26. lis 2012

já měla dva a stačilo :o) ale doporučuju si počkat na akci - hlídej si to třeba tady www.miminakupy.cz :o) jinak to bude stát majland... Jo a používali jsme Huggies newborn pro úplný mimi, ale pak jsme přešli na pampersky :o)

lv
26. lis 2012

ty Huggies newborn mají fajn vykrojení na pupíček, nemusí se tedy ohýbat vepředu, aby to nedřelo hojící se pupík..každopádně i Pampersky Newborn 1 jsou výborné, zase mají takovou síťku uvnitř, že ti ani to tekuté kakání neproteče ven..doporučuju ovšem jen 1 balíček velikosti 1, pak už 2..ty pampersky co píšeš jsou výborný.

hancas
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
broucek2
26. lis 2012

Na začátek jsme měli jen cca 2 bylíky těch nejmenších plen. Huggies už se nebudou za nedlouho prodávat, protože se jim nevyplatí být 3 na našem trhu a stahují se z republiky. Nám vyhovovaly Pmpers na ven a na doma jsme měli taky látkovky. Jen teď asi zase na chvíli přesídlím na Huggies, protože do těch se mi v noci malá nepočůrává, kdežto s Pampers Premium má pocit, že je to super a vždy to do nich ráno pustí

baris
26. lis 2012

určitě si kup do začátku 3balíky plínek (2balíky těch nejmenších - new born a 1balík od 3kg) a hlavně hlídej akce. Uvidíš, jak budeš mít velké miminko. Aby jsi pak neměla doma zbytečně moc plínek v té nejmenší velikosti a narodillo se ti 4kg miminko 😀.

Ze začátku je spotřeba plínek největší - miminko má pořád "smolku", tak jenom přebaluješ.

a značku - mě vyvhovaly pampersky - buď ty bílé, nebo ty zelené. Ty oranžové bylí pro mě úděsné, huggies nám protékaly.

andelka
26. lis 2012

Těch newborn jsem měla dva balíky (jedne Pampers bílé a jeden Huggies - oboje dobré) a těch 3-6kg taky dva balíky (Pampers zelené) a půlku toho druhého jsem musela poslat dál, protože jednak jsme víc už látkovali, druhak miláček měl v 6týdnech 5,8kg, takže jsm ebrzy přecházeli na větší (4-9kg) a od 4měsíců máme čtyřky. Takže radši méně než více. ale hlídat akce..naštěstí na Pampers jsou dost často.
Teď na malého používám různé, Pampers, Tesco, Babylove...ještě nemá takové nálože, aby je pročural. Ale pravda je, že staršímu na noc jedině Pampersky, jiné nevydrží.

mafeska
26. lis 2012

Já kupovala do porodnice 1 balík pampres premium care 2-5 kg, většinu balíku jsem tam sdělala a na doma jsem koupila 2 balíky 3-6 kg, pak jsem dostala jeden velký balík active baby newborn tak jsem je otevřela protože jsem je chtěla vyzkoušet a než jsem je sdělala z premiium care 3-6 mi vyrostla takže jsem dva balíky prodala, vůbec mi ty premium care moc nevyhovovaly, v našem případě velikosti neseděly (porodní hmotnost byla skoro 3.40 kg). NA active baby nedám dopustit jiné nepoužívám, kupuju pouze v akcích.

kamino
26. lis 2012

U mne vitezi Pampers. Mela jsem dva baliky,ale prcek byl maly,tak jsme spotrebovali tri. Pak uz dvojky.tech taky nekupuj moc,taky nam stacily dva baliky,pak uz jedeme ve trojkach. Huggies jsme taky meli,nejsou spatne,to vykrojeni na pupik je fain,ale maly se po nich trochu osypal...ale je to kus od kusu,kazdemu vyhovuje neco jineho. Jo a nevim,jake mas zname,ale navstevy nam baliky plen na prvni navsteve nosily,tak si nedelej zbytecne zasoby,ja musela prodavat,mela jsem jich moc.

daisyjane
26. lis 2012

Vzhledem k zvýšené sazbě DPH - jednorázovky se řeší až ke konci článku: http://www.latkovky.cz/novinky/109-24/zvyseni-d... nakupuju teď v sedmém měsíci těhotenství zásoby dopředu. Taky netuším jaké velikosti. Zatím mám jedny jedničky do porodky. Vzhledem k očekávané nižší váze mimča (5 kg nemá po kom mít) - mám dvojek už pěknou řádku. A začnu kupovat i nějaké trojky. Když jsou v akci, tak beru. Když neupotřebím, prodám na bazárku nebo pak kamarádkám 😉

adelkav
26. lis 2012

My měli z porodnice doporučenou i značku a velikost plen (happy 0), které jsme si měly donést, ale maminkám, které přinesly jiné hlavy netrhali🙂) Ze začátku jsme používali Happy, jsou silnější a v porodnici říkali, že jsou lepší na vývoj kyčlí, nevím co je na tom pravdy..... a pak jsem měla doma asi 4 balíky různých značek. Nakonec jsme skončili u pampersek.

bimbici
26. lis 2012

Papmpersky nebrat, balík domů stačí, zvlášť pokud máte inteligentního manžela 🙂

luckybara
26. lis 2012

my spotřebovaly asi 2 balíky pampers newborn č.1,jinak s huggies já nemám dobrou zkušenost protékala nám stolice,jinak používám pampers premium care,a nemám problém,když dám na noc pampers(modré malá je ráno celá mokrá) jinak u nás při porodní váze 3kg(č1 2 balíky,č2 asi 4 balíky,zbytek jsem darovala,č 3 3 balíky),a teď ve 4měsících pojedem na 4 maláá má šíroké stehna tak ji už řežou...jinak jsem zastánce do předu nekupovat moc,pak se toho těžko zbavuje raděj koupit v akce když už 3-4 kdy dítě potom roste pomaleji 🙂

zazana81
26. lis 2012

Dneska se dají plenky koupit kdykoliv - v marketech mají otevřeno o svátcích, víkendech ... takže není potřeba dělat šílené zásoby. 2 balíky klidně stačí. A já si zprvu myslela, že nebudu dobrá máma, když nekoupím Pampers, ale pak jsme zkusili Babylove z DM drogerie a od té doby už jiné nekupujeme.

mamina19844
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
sarrahh
6. pro 2012

2 balíky úplně stačí, dítko tak rychle roste, že já teď u dcerku po 2 týdnech přecházela na větší balení. Takže je škoda, aby ti pleny zústaly...

glimmer
6. pro 2012

Ahoj, já měla na první doma asi 15 balíků, různých značek a velikostí. Nakupovali jsme je, když byli v akci. Teď na druhé mimčo jsem měla doma "jen" dva balíky, těch co se mi osvědčili u Aničky (Pampers PremiumCare). Myslím, že tak 2 - 3 balíky jsou v normálu 😉

janulenkaaa
6. pro 2012

Stačí 2 balíky v pohodě a Pampers 100 % spolehnutí i přes noc jedině doporučuji jiné značky nic moc protečou

maudn
6. pro 2012

neprežen to s vel. 1 a 2, rychle z ní vyroste,

petrusew
6. pro 2012

vel.1 jsem mela jeden velky balik jen do porodnice,vel.2 jsem mela velky balik,ale rychle rostla.Vyzkousela jsem pampers i huggiesky a nic moc teda:-/Nam vyhovuji babylove.Skoda ze jsem je nezkusila driv.

ev.ka
6. pro 2012

30 vícevrstvých plínek, nějaký ty čtvercovky, pár svrchňáků a máte vystaráno na půl roku, pak se přechází na velikost 2 🙂

xvitk101
6. pro 2012

Měla jsem 1 balík do porodnice a jeden na doma ve velikosti new born. Malý měl skoro 4 kg při porodu. Udělala jsem tu chybu, že jsem koupila Huggies. Oprudil se mi v nich a protékaly, u jiných se mi to nestalo. Po 6 nedělí jsme na doma látkovali a na spaní a ven Pampers nebo Babylove. Nakonec Babylove vyhovovaly nejvíc.