Která kosmetika má náhradní náplně?

filija
17. bře 2016

Která kosmetika nebo má náhradní náplně? mýdla, šampony, sprch. gely? cokoli vás napadne a máte zkušenost, díky

suzina08
17. bře 2016

Upřímně nevím téměř o žádných produktech, které by měly náhradní náplně a daly by se sehnat normálně v drogerii. Vlastně vím jen o tekutých mýdlech... 😖

olga_
17. bře 2016

@filija Myslím, že některé výrobky od Larinu (čističe koupelen atd.) se dají koupit s náhradní náplní, resp. s levnější lahvičkou bez pumpičky. A lze koupit velký kanystr některých prostředků na nádobí (myslím, že české značky) a také savo lze koupit v takovém zvýhodněném balení. Jinak na to ale podle mě výrobci moc nehrají. My jsme se doma začali ubírat, co se týče kosmetiky, přírodním směrem a musím říct, že některé výrobky (např. šampóny) jsou prostě dělané tak, aby si s nimi člověk musel mýt hlavu pomalu každý druhý den. Bez nich je to jiná.

filija
autor
18. bře 2016

@olga_ a na co jste prisli? co jste nahradili a cim, co jste prestali pouzivat?

olga_
22. bře 2016

@filija Místo šamponu žitná mouka (smíchat přiměřené množství s vodou na kašičku, klasicky umýt a pořádně spláchnout). Mně šampony smrdí, měla jsem po nich suché a poškozené vlasy. Teď si hlavu myju tak jednou týdně a vlasy mi začaly růst i na místech, kde měly tendenci řídnout. Dobrá přírodní alternativa je také tuhý šampon (např. naturinka), ale žitná mouka je prostě mouka 😉. Šampon už si na hlavu nedám po zkušenosti s moukou nikdy.
Po umytí přepláchnout jablečný octem ředěným 1:10 s vodou (to se učí prý i kadeřnice na učňáku). Vlasy jsou potom krásně rozčesatelné a lesklé.
Spoustu kosmetiky jsem teď koupila u Karla Hádka, dělá s přírodními oleji. Místo zubní pasty bylinkový olej na zuby (neobsahuje ta svinstva, co pění a přírodně bělí zuby), mycí oleje, odličovací kosmetika, krémy, emulze na holení (místo pěny).
Aviváž nepoužívám, ale lze místo ní přidat trochu octa. Hádek má i pomerančový univerzální čistič do domácnosti, který se k různým účelům ředí v různém poměru, takže to lze nacpat do lahviček s pumpičkou, co má člověk doma od jiných vybraných přípravků. Lze ho použít i na sanitu atd. V podstatě to splňuje požadavek na náhradní náplně, protože prodává i v litrových baleních (i část té kosmetiky).
Jako deodorant je dobrý kamenec (používají muži pro zastavení krvácení při holení). Kamenec se navlhčí a potře se s ním suché podpaží.
Jinak doma nic moc dalšího nepoužíváme.

joygiorgo
22. bře 2016

Yves rocher kremy

veverun
22. bře 2016

@olga_ Můžu se prosím zeptat, jak se chovají vlasy po té mouce? Jednu dobu jsem si myla vlasy tuhým přírodním šamponem a vlasy mi pak skoro nešly rozčesat a příšerně elektrizovaly, takže jsem pak stejně musela použít balzám, abych se s nima domluvila. Fakt to nešlo. Díky.

olga_
22. bře 2016

@veverun Řekla bych, že normálně. Nějaké elektrizování jsem nezaznamenala a na rozčesání je fajn ta kombinace s jablečným octem, který funguje jako kondicionér. Někomu se prý ze začátku u té mouky vlasy nějakou dobu více mastí, ale přejde to. Já jsem neměla ani tento problém. A je opravdu důležité, aby to byla žitná mouka - klidně chlebová, ale prostě žitná (!). Jiná nejde z vlasů dostat totiž pryč a bylo by to na ježka.
Obecně jsem s kvalitou vlasů teď úplně jinde.

veverun
22. bře 2016

@olga_ Díky, to musím vyzkoušet, teď když už se nebudou nosit čepice, to s tím maštěním nebude tak hrozné, aspoň u mě. Mouku i ocet mám, jdu do toho 😊

veverun
22. bře 2016

A omluva zakladatelce za diskuzi mimo mísu...

patrusa
22. bře 2016

@olga_ kolik te "kasicky" je potreba na umyti stredne dlouhych vladu? Chtela bych to vyzkouset, ale nemam predstavu. Diky

olga_
22. bře 2016

@patrusa Já mám vlasy pod ramena. Sypu to do kompotové misky tak nějak od oka. Možná by stačilo tak pět vrchovatých lžic mouky a vody tolik, aby to nebylo moc řidké. Pokud to bude málo, není problém si přidělat i při mytí. Mít tam tu mouku prostě s sebou v nějaké skleničce. Já už ji mám takto v koupelně jako standard.

janawei
22. bře 2016

Jediné, co si kupuji jako náplň, je deodorant. Používám přírodní citrusový a šalvějový od Weledy. Nic jiného, co mám oblíbeného, se bohužel jako náplň nevyrábí. Ani co se týče úklidových prostředků :( .

danuskac
21. únor 2018

@olga_ ahoj, Hádka jedu ve velkém. Jen mám jako kadeřnice problém s texturou pí vlasovem mycím oleji. Dnes umyté po čtvrté a na pohled děs. Pramínkůjí se, jsou těžké. Pryč je ta šampónová vzdušnost. Je fakt, že kondicionér či maska není třeba. Ale rozpuštěné vlasy jsou teď prostě pasé.... Jak vypadají po té mouce?

olga_
22. únor 2018

@danuskac Po mouce v pohodě, ale někomu se po mouce nějakou dobu vlasy mastí, než si zvyknou. I u Hádka bych vydržela. Někdy to prý trvá třeba i rok, ale stojí to zato. Já už si vlasy myju max jednou týdně a to možná někdy ani ne, prostě když si vzpomenu. Nemastí se, v pohodě. U šamponů jsem musela mýt pomalu obden a k tomu se už teda nikdy vracet nebudu. Jinak jsou fajn i tuhé šampony od Naturinky. Střídám to.

my3vtom
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
alcar
2. dub 2018

Tak za me myti moukou naprosto priserne! Asi muj nejvetsi ulet v zivote. 😀 Vubec to neslo umyt, smyt a ani rozcesat. Vlasy strasne zplihle, bez zivota, jakoby slepene a hrube. Hruza! Vratila jsem se k samponu a kondicioneru. 🙂