Látkování. Jakou značku koupit ?

novousek97
24. led 2021

Ahoj holky, čekám první miminko a chtěla bych latkovat. Chci používat čtvercové látkové pleny (případně vkládací pleny) a svrchní kalhotky. Na internetu je více dostupných značek za různé ceny. Mate zkušenost s některými značkami? Kolik kusů svrchňačků koupit na začátek? Za případné rady navíc děkuji 🙂

gramar
24. led 2021

@novousek97 Libštátské pleny jsou asi nejlepší klasické čtvercovky co znám... Takže bych se vydala tímto směrem... Jinak také jsem původně chtěla jen čtvercové a skončilo to velmi slušnou sbírkou všech možných i nemožných... Super jsou Anavy plenky ;) Co do počtu záleží jaké chceš svrchňáky...

elesse
24. led 2021

Za me xkko stare casy. Taky jsem mela predstavu ctvercu a skoncila u all in a kapsovek🙂) svrchnaky podle me staci tak troje. Ale ty novorozenecke jsou ruzne velke, nektere mame jeste ted a nektere vydrzeli tak 2 mesice

zuzekk
24. led 2021

z moji sbírky za nejlepší povazuji Bambooliky, krásně sedí, drží, mají dvojitou gumicku kolem stehen. Petit Lulu taky dobrý, kolem nožek mají takový jemný pruh, ale ten Bamboolik mi přijde lépe řešený. Ostatní mě neokouzlily. Svrchní max patery.

katule1990
24. led 2021

@novousek97 Pročetla jsem hodně diskusí a nejlépe vycházely XKKO Staré časy a T-tomi. Koupila jsem od každého 20 ks a jsem spokojená. Víc mi vyhovují ty T-tomi, ačkoli nejsou tak drahé jako XKKO. Jsou měkčí a poddajnější. Svrchňáky mám novorozenecké čtvery a je to docela málo, vaječinu na nich mám často. Ale možná jen neumím ten čtverec dobře umotat 😅.

lenka421
24. led 2021

@novousek97 Svrchní mi stačily čtyři, vždy jsem dvoje prala a dvoje měla na prostřídávání když potřebovaly vyschout nebo se na ně dostala stolička. Taky se mi nejvíc osvědčily od Bamboolik, pěkně sedí a mají gumičky kolem nožiček. S čtverci nemůžu sloužit, měla jsem poděděné a jen pár jich průběžně dokoupila, moc jsem nad tím nekoumala, XKKO ale spokojenost.

eviicka
24. led 2021

Tak já plně využila v nejmenší velikosti patery svrchňáky a bylo to taktak, protože byla plná nálož v každé plence. Pak u starších dětí jich nebylo potřeba tolik, ale 4 stejně, protože se zase prodloužily intervaly v praní. Jinak značku neporadím, měla jsem čtverce poděděné.

monaluza
25. led 2021

Ctvercovky jsem mela Libstatske a T-Tomi, nebelene, vyssi gramaz, oboje byly dobre, ale T-Tomi se myslim siji v Cine. Ve svchnich jsem mela nejradeji Bambooliky, Breberky a Milovia... Nejcasteji jsem pouzivala Anavy Easy (s vymennymi savymi jadry je do ekonomictejsi varianta) a AIO od Milovia (drahe jak svina, ale bezkonkurencni). Na noc kalhotkove plenky a vlnene svrchni.

zuzekk
25. led 2021

Je fakt, že my jsme moc hovnousu v plence neměli, od 4.tydne vysazujeme a to nám hodně posranců ušetřilo.

bombat
30. led 2021

Čekáš v květnu jako já, viď? Doporučuji Ti Bambino Mio, je to mnohem méně práce (hlavně skládání) než klasické čtvercovky (ty jsem používala na předchozí děti a moc jsem spokojená nebyla), sají výborně, narozdíl od čtvercovek nikde nevylézají, nevytahují se. Jediné negativum oproti čtvercovkám vidím v tom, že déle schnou. Kalhotky jsem k tomu měla originální a jenom dvoje, když se ušpinily, přeprali jsme je a dali na topení. Od narození jsem teda vysazovala, jinak bych jich asi potřebovala víc. (Ale určitě bych nekupovala víc než čtvery.)

novousek97
autor
1. únor 2021

@bombat ano taky květnovka 😊 děkuji moc za tve zkušenosti 👍