Látkování novorozenců. Poradíte?

lucca35
4. říj 2020

Ahojky,prosím o radu ohledně látkování. Jakou vel. oblečení jste využily pro novorozence. Počítejme váha porodní cca 3kg. Děkuji i za případné rady navíc

errol4388
4. říj 2020

@lucca35 ahojky. Já mám pro malého od návratu do porodnice svrchní kalhotky univerzální velikosti, novorozenecke jsem nepoužívala a to měl syn 2,7kg. Mám ráda značky majab a bamboolik. Hlavně ale vybirej takové, které mají kolem nožiček dvě gumičky, u těch se mi nikdy nestalo, že by protekly. U těch bez gumicek se to stávalo celkem často. Mám jak s patentkami, tak na suchý zip. Na noc ale dávám vždy na suchý zip, je to pohodlnější. Jinak dovnitř vkládám klasické čtvercové pliny.

jansovad
4. říj 2020

ahoj, od velikosti 56

ondul
4. říj 2020

56, meli jsme nejake novorozenecke anavy kalhotky a jinak ctverce na novosklad a anavy novorozenecke svrchnaky.

lucca35
autor
4. říj 2020

Holky plen mám všehochuť mix,spíš mne zajímala zkušenost s velikostí oblečení. Mám za to,že přece jen je látkování objemnější než jednorázovky,tak zda třeba 56bodyčka zapnu.

ondul
4. říj 2020

@lucca35 no, vsak pisem, 56 na tri kila neco d latkovkou

normalnimatka
4. říj 2020

normálně. ale já používala jen overaly. tam je zpravidla nějaká lhůta kolem zadku🙂
kdyžtak je tu skupina o látkování, tak se můžeš přidat a poradit se tam.
co se týče bodýček, jsou nějaký značky, který se zapínaj hůř, a některý líp. s bodýčkama z lidlu nebo z HM neuděláš botu, jsou krásně dlouhý a nesrážej se. oproti tomu tesco se postupně sráží a rozšiřuje do šířky. taková byla aspoň moje zkušenost z minulejch pár let. ale overaly máš úplně nejpraktičtější;)

jansovad
5. říj 2020

joo, vlastně jsem používala super vychytávku, takový prodlužovák na cvočky právě na body kvůli plenkám (např. body s dlouhým rukávem vezmeš větší kvůli plence a pak ohrnuješ rukávy..) Ten prodlužovák se dá koupit, ale já si šila vlastní. Jen to nesedí na všechny značky bodíček, ale když si to pak hlídáš, tak se to vyplatí.

lucca35
autor
5. říj 2020

Super holky,díky za radu