Látkové pleny pro hubeňoury, prosím o radu

ivcaz
17. led 2016

Zdravím, ráda bych poprosila o radu - chtěla bych začít látkovat, ale zatím mám problém s tím, že mi látkovky přijdou na toho mýho hubeňoura strašně objemný. Dostala jsem od kamarádky starší popolinky univerzální velikosti, který však dávám jen po koupání na kojení, než dostane na noc suchou plínu. Jinak jsou nevyužitelné, neboť mu je to asi jako bychom chtěli používat místo plovacího kruhu pneumatiku.-) Zkoušela jsem i novosklad, ale pokud tam mám vložit ještě něco dalšího (přece jen dost čůrá), tak to taky není žádná výhra. Možná mám jen neadekvátní vnímání toho, jak by dítě v plence mělo vypadat, ale nějak nemám sílu ho v tom nechávat, když má nohy skoro do roznožky a zadek trčí nad podložku - no dobře trochu přeháním, ale vypadá to pro něj dost nepohodlně... Malej je opravdu hodně hubenej - taková žítala uzounkatá bezšpíčková (10 týdnů, 55 cm, a ani ne 4,5 kg). Doporučíte nějaké vhodné látkovky nebo savou tenkou vkládačku do čtvercovek? Děkuju moc.

jatva
21. led 2016

daj fotku ako maly v tej plienke vyzera. Latkovka nebude nikdy ako jednorazovka, ale nicomu to nevadi ;) Pre tak male mimco je novosklad + vkladacka dobra volba. Tenke vkladacky vidim u anavy, katyv baby, tots bots...vlastne jedine take hrubsie mi pridu od bambooliku.

ivcaz
autor
26. led 2016

Tak jsem se k tomu dostala až teď - mezitím jsme si prošli růstovým spurtem, tak prcek trochu "přibral"😉 i tak mi to přijde, že ho to dost omezuje v pohybu. Nebo je to takhle normální?
Jinak pročůraný to má teda hned. Do šátku, kde mi chrupká 3-4hodiny to asi nebude...

jatva
26. led 2016

@ivcaz vidim dobre, ze to bude asi cc a imse vimse PULky? Ak je tam cc, tak zahrnut tak, aby netrcal a pride mi, ze tieto svrchnacky su dost siroke.

ivcaz
autor
26. led 2016

Jojo, čč s jednou vkládačkou (co mám k těm univerzálním popolinkám) a novorozenecká velikost svrchních IV. Pak mám ještě svrchní popolinky, ale ty jsou ještě větší, tak zatím dávám jen tyto. Nevím, jestli ty kaťata jsou oproti jiným široké - řekla bych spíš, že prcek je do nich uzounkej (na tý fotce to možná není až tak vidět, ale on je to opravdu taková čára dlouhá hubená), tak je otázka, jestli by byly jiný svrchňáky lepší. Ani mi teda nepřijdou širší, než ta plena pod nimi...

veveruse14
26. led 2016

já teda za sebe můžu ríct že u syna bych si s cc (byt s vkladačkou) ani neškrtla, to bych přebalovala tak co 10 minut:( mě se dobře osvědčil motýlek od Joli Petit -mají i novorozeneckou verzi, ale to pro vás už asi nemá cenu když má malý už deset týdnů. každopádně motýlek dělají i vícevelikostní(jen se zahne), je to z bambusového froté, takže super savé, a dítěti netrčí zadek nad podložku, je to dost štíhlá plenka. já teď dokupuji už pro druhé dítko. a se svrchnakama -možná bamboolik nebo anavy..ty IV vypadají fakt dost široké...do šátku jsou fajn svrchňáky s fleesovým okrajem.
ale jinak na těch mrňatech jsou látkovky fakt objemnější než jednoráz....

nik1
7. srp 2019

@ivcaz U svýho vychrtlýho mrněte jsme taky jela čtverce + vkládačka (anavy). Svrchňáče od Bamboolika jsou super. Mrkni na plenky PUK by Veru, ty mi přijdou pro žížaly dobrý. A ten sklad kolem nožicek líp založ, jestli nepotřebujete široké balení. Látkovky ale větší zadek dělají. Naštěstí, jinak by našemu dvouleťákovi spadly každý kalhoty. 😁