Máte v dětském pokojíčku nebo někde jinde v místnosti rolety?

hankaaa90
13. únor 2018

Cau mamci, chci se zeptat , opet se blizi jaro, bude se rano driv rozednivat. Chci zabranit rannimu casnemu vstavani tj.ve 4 . Chci se zeptat, mate v detskem pokojicku nebo nekde jinfe v mistnosti rolety? Nemluvim o stresnim okne. Jen bych rada vedela, jestli to trosku pomaha proti dennimu svetlu, no dobre, trosku vic 😂 dekujii

maaaja12
13. únor 2018

Tak na normální okna bych koupila blackout závěsy, máme je v ložnici a opravdu asi z 95 % světlo nepropustí. Pokud máte pod oknem topení, tak nekupovat dlouhé, protože tyto závěsy zabraňují i propouštění tepla. My je máme tak 10 cm pod parapety.

eva118
13. únor 2018

Máme teď nové rolety, konečně místo žaluzií, na které se jenom prášilo. Z druhé strany jsou stříbrné a hodně prý zatemní a zabrání v létě propouštění tepla. Jsem zvědavá. O závěsech jsem uvažovala, ale rolety to vyhrály.

semisovamys
13. únor 2018

U nas rolety absolutne nic nezmenily. Mam zatazene zaluzie a pres to jeste stazenou roletu u syna v pokojicku. I kdyby v pokojicku nemel zadne okno, tak bude vstavat porad stejne. Ted( je mu 3,5 roku) vstava v 5 hodin rano a to je jeste tma jak v ranci. Obcas na mne vola dokonce uz ve 4 jestli je uz rano, jestli budeme vstavat. Mladsi vstava vetsinou vzapeti protoze ma lehke spani a jak se nad ranem neco nekde sustne tak uz stoji v postylce.

odula
13. únor 2018

@hankaaa90 máme speciální zatemnovaci. bez nich ani ránu;) kupovali jsme za pár kaček v pysku, zkus mrknout https://jysk.cz/okno/rolety/zatemnovaci

eva118
13. únor 2018

Takto vypadají.

kirinka2013
13. únor 2018

@odula Také jsem na ně koukala, máte vyzkoušené přes léto nebo za dne? Jak moc propustí světlo?

odula
13. únor 2018

máme jak v létě tak za dne. bydlíme ve švédsku takže v létě nám svítí zapadající slunce do okna ve 23:00 :D zatemňeno máme dostatečně. Určitě nemáme úplně tmu tmoucí, ale když je zatáhnu ve dne, je dost tmavý šero. V noci si nevidíš na prst před nosem :D a to máme lampy před oknem). Protože nejsou přímo na skle (jako to má @eva118, ty vypadají hodně vytuněně 😉 ) v létě, když nám večer přímo šajní slunce, tak je musím něčím zapřít, aby nesvítilo skrze ty škvírku mezi sklem a tou roletou. jinak mi přijde že poměr cena výkon je fakt dobrej. víš co, za tu cenu to klidně můžeš jenom zkusit a když ti to nebude vyhovovat, poohlídnout se po něčem dražším. my jsme ale spokojený 🙂 jinak me se ještě moc líbí ty zatemnovací závěsy, ale to se nehodí uplne do detskýho pokoje, to spíš k nám do ložnice.
http://www.ikea.com/cz/cs/search/?query=zatemno...
mozna se zkus kouknout do ikei i na ty rolety. s tema ale nemám zkusenost. jo jinak jestli pujdete do tech rolet z jysku do detskyho, tak velkej pozor na ty retizky k nim. Doporucuju rozdelit, aby netvorily smycku (kvuli bezpecnosti)

odula
13. únor 2018

@eva118 muzu se zeptat kolik vas staly?

eva118
13. únor 2018

@odula 4000,-.

hankaaa90
autor
13. únor 2018

@eva118 a muzu poprosit ja jeste odkaz?
@odula mockrat dekuju, uz se na ne tez divam, neni to moc penez , jak rikate, kdyz nepomuzou, budu to resit asi jinak ..

konidana
14. únor 2018

Já dávám přednost závěsům před roletami a žaluziemi z toho důvodu, že při spaní hodně větráme. Ještě bych brala rolety přes okenní výklenek, ale ne ty přímo na okně. Když je otevřené okno, tak se pak nedá zatemnit, ne?

zerog
14. únor 2018

@maaaja12 přesně my si také nemůžeme vynachválit blackout závěsy a to máme i žaluzie. Ale pouliční lampy umí místy nepříjemné prosvítat.

odula
14. únor 2018

@konidana no my mame vyklapeci okna, takze se da zatemnit bez problemu i pri plne otevrenym okne.

handulkak
14. únor 2018

@hankaaa90 ahoj máme rolety, venkovní a i odpoledne udělají tmu jako v noci

hankaaa90
autor
14. únor 2018

@odula asi hloupa otazka, koukala jsem na ne, ale nerozumim vubec takovym vecem, mame zaluzie (nepomahaji) , ty vadit ale nebudou ze?
@handulkak prosim odkaz ..
@konidana to me nenapadlo, taky ma vetsinou v lete otevrene okno kvuli vzduchu ..

adriana1302
14. únor 2018

Ahoj, máme zatemňovací rolety a jsme z nich nadšeni, já potřebuji na spaní co největší tmu a to splňují, umístěny jsou před výklenkem okna jako klasické závěsy. Takže ani s větráním není problém, nicse nemusí prát, jednou za čas se setřou vlhkým hadříkem. Také je výhoda, že si je můžeš stahovat dle potřeby, když ti třeba někde svítí sluníčko v půlce okna. My je máme v celém bytě, v létě zabraňují přehřívání místnosti.

dulmich
14. únor 2018

My máme venkovní žaluzie profil Z a pecka. Přes den tma jako v noci 🙂

ssandy
14. únor 2018

@dulmich mame to samy, ono s velkyma prosklenyma plochame to v dome ani jinak nejde. Ale jak by se to montovalo do stavajiciho okna si moc nedovedu predstavit. Kaslik by zbytecne zmensoval okno.

katkatris
14. únor 2018

@hankaaa90 Máme v oknech žaluzie a klasické závěsy a musím říct, že tu někdy máme jako v kobce 🙂 a nebýt malého nočního světla, tak se tu v noci asi přerazím 😀. Rolety jsme měli na starém bytě a dle mého nic moc, ale měli jsme světlé a když na ně zasvítilo slunce, tak nás to vzbudilo.

dulmich
15. únor 2018

@ssandy pravda, že jsme s tím při rekonstrukci počítali.