Matrace do postýlky ze studené pěny nebo polokokos?

fialka16
14. led 2016

Ahoj maminky, pročetla jsem již mnoho diskuzí a článků, ale stále se nemohu rozhodnout pro matraci do postýlky. Uvažuji nad matrací ze studené pěny (Ikea, popřípadě jinde) či polokokosovou, kokos-molitan-kokos nebo kokos-molitan. Uměla byste mi některá poradit nebo sdělit zkušenosti, který z těchto materiálů je lepší? Děkuji.

krystalka
14. led 2016

My jsme měli pro syna matraci kokos-pohanka, uprostřed byl tuším molitan....ta strana s kokosem byla tvrdší, tu jsme dali, když byl malinko větší....ze začátku jsme to měli na té pohankové straně....jinak mám pocit, že se ty matrace pro miminka zbytečně moc řeší, oni váží málo, takže se matrace neproleží.....takže bych dala spíš na intuici, co vám připadá, že by bylo pohodlnější....

luciamala1979
15. led 2016

mali sme kokos-molitan-pohanka, medzi vrstvou kokosu a molitanu je tendencia robit sa plesne, nemusí byt prečúraná, stačí že máte v byte vlhkejšie. Tak prípadne kontrolovat. Holke - druhé dieta, som už kúpila len čistú penu, na to malé mimi to stačí, čo sa týka hmotnosti a je to priedušné a čisté.

leona072
11. led 2017

Máte někdo zkušenosti na matraci ze "studené pěny" pro miminko ?

montinka12
13. led 2017
Uživatel montinka12 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od montinka12.

Já jsem si vyčetla, že by menší děti měli mít tuhší ty matrace, kvůli podpoře zad, páteře a vůbec. Pořídila jsem i na doporučení tuhle kokosovou matračku(http://www.i-matrace.cz/50-detska-matrace-tom/) a myslím, že je to v pořádku. Opravdu není asi potřeba nic extra při té minimální váze dítěte.

vrzilka
18. led 2017
Uživatel vrzilka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od vrzilka.

Ahojky,
chtěla bych se podělit o své zkušenosti z rodiny o matracích. Nám maminkám v rodině a mezi kamarádkami se ověřila matrace kokos/pěna/kokos z eshopu www.fontanela.cz. přikládám odkaz : https://www.fontanela.cz/detska-matrace-aloe-de-lux-kokos-pena-kokos.html

tím , že máme v rodině už i větší dětičky tak jsme pořizovali z tohoto eshopu víc věcí a musím říct, že maximální spokojenost. Dětičky spinkají jak miminka 🙂

Kolegyně si pořizovali i tuto s pohankou https://www.fontanela.cz/detska-pena-pohanka-matrace-kolekce-baby-dreams-120x60.html a také prý spokojenost.
Spánek našich maličkých je důležitý , takže na tyto věci si dávám extrémní pozor a doopravdy ráda zainvestuji.

malakoala
20. únor 2017

Ahojky, já teď vybírala se ségrou pro její ještě nenarozené maličké. Matrace by měla být tvrdší, ideální je si nechat poradit a maličkému "na míru" dle jeho velikosti, váhy a hlavně potřeb(alergie, jakékoli zdravotní potíže) zakoupit odpovídající. My sme taky nakonec pořídili matraci kokosovou a k ní zrovna nepropustný chránič. Navíc sme tam objevili krásné povlečení pro dětičky(i-matrace.cz/1146-bavlnene-povleceni-medvedi-pohadka-oranzova), peřinku a polštář tak sme toho nakoupili nakonec dost najednou :D.

pavlina212
20. únor 2017

@vrzilka Hmm, hezké 😀 Chápu, že váš eshop musí z něčeho žít, ale naopak si myslim, že tohle vybírání a zkoumání dětských matrací je úplně zbytečný. Miminko váží nula nula prd (a pak obráceně během relativně krátké doby svou hmotnost dvojnásobí), v děloze je celou dobu v klubíčku, po narození ho fakt nedám na "prkno". Naopak maminky používají různá hnízdečka apod. Chránič matrace taky zbytečnost, akorát snižuje prodyšnost. Opodstatnění může mít třeba až se dítě učí spát bez plenky a to nějaký ten rok bude 😉 Nehledě na to, že třeba konkrétně v našem případě šla postýlka i s matrací z bytu po dvou měsících a mimčo se stěhovalo k nám do postele 😉