Miminko na patrové posteli, máte rady, vychytávky?

ebra01
14. říj 2015

Máme malý byt a rozhodli jsme se předělat naši pidiožnici na dětský pokoj (my s manželem budeme spát na rozkládací sedačce v obýváku). Dcera (2,5 roku) se už do malé postýlky nemůže vejít, takže nutně potřebuje novou. Navíc čekáme druhé. Z důvodu úspory místa jsme se rozhodli, že pořídíme menší patrovou postel. Starší dcera by spala nahoře a miminko by místo malé postýlky bylo rovnou na spodní posteli (samozřejmě, že okolo budou zábrany). Chtěla jsem se zeptat, zda to má někdo podobně vyřešené. Máte k tomu nějaké rady, vychytávky apod.? Zatím se nám to jako představa líbí, ale realita může být jiná, proto jsem vděčná za každou radu 🙂. Díky.

petule12
14. říj 2015

Take jsme premysleli o vyvisene posteli ale predstava ze dcerka leze po schudkach v noci na wc nebyla realna. Je v noci v polospanku hodne mimo 🙂 ale verim ze jsou deti ktere to daji v pohode. Nebylo by ale lepsi dat starsi dcerku dolu a miminko zatim do nejake pojizdne postylky kterou muzete presouvat?

lv
14. říj 2015

já jsem dost skeptik. na patro tak nejdřív od 5let - dcerka se těší, že možná v 8-9, ale je náměsíčná, tak tam máme svůj důvod..

mysicka_lb
14. říj 2015

Ahojky, mně se to nezdá moc šikovné. Jedna věc je, jak zvládne 2,5letá dcera slézat po žebříku domů. To neumím posoudit, mám mladší dítě. Ale neumím si to moc dobře představit. Druhá věc je, že miminko, co bude spát dole, se začne v určitém věku stavět a zkoumat své okolí. Pak klasické zábrany, které jsou určeny proti pádu v noci ve spánku, nestačí. Takové zábrany děti naopak magicky přitahují, staví se o ně a vyklánějí se přes ně. Ve finále pak spadnou ještě z větší výšky, než kdyby spadly jen z postele bez zábran. Neříkám, že dítě musí být nutně v postýlce, také ji nepoužíváme, ale chce to řešit nějak jinak.

anetka1701
14. říj 2015

No, asi dítě od dítěte... Ale moje dvou a půl letá cestuje, chodí po baráku ráno, sama vstává... Kdyby byla na patře, tak už má několikrát natlučeno... Já bych do toho nešla ani náhodou, to už raději matraci na zem (což taky není samozřejmně ideál) než palandu...

ebra01
autor
14. říj 2015

No tak o starší na patře ani tak strach nemám. Je dost šikovná a u žebříčku bude mít světýlko. Znám spoustu dvouleťáků na vyvýšené posteli, která má na výšku 150cm stejně jako ta naše plánovaná a bez problémů. Spíš nevím jak to mimčo. Ta spodní postel bude kousek nad zemí. Výšku zábrany by asi také nebyl problém upravit - mám v rodině truhláře. Spíš si říkám, jestli tam na spodní palandě nebude chybět něco, co je v malé postýlce (jen to zatím nevidím). Jako dětskou postýlku tam sice ještě dát můžu, ale už tam prakticky nebude koutek na hraní ☹ a bude muset zůstat v obýváku jako doposud (a množství hraček se hromadí a hromadí s dalšími narozeninami apod.).

evulina77
14. říj 2015

@ebra01 no já si myslím, že tříleťák na horní posteli spát může, to je v pohodě. Naše starší šla na horní postel hned jak jsme dodělali pokojíček a bylo jí asi tři a půl, ale kdyby jsme to měli hotové dřív, šla by rádá i dřív. Ohledně nočního vstávání na záchod nevím, děti jsme dávali v noci čůrat my, samotný na záchod nechodili. Spíš bych měla problém se spaním miminka samotné v posteli. Já mám taky děti v posteli se mnou, už máme dokonce schovanou postýlku (poslední dcera ji použila snad jen 5x), ale miminko potřebuje spát s někým. Já bych se poohlídla po posteli patrové, kde je nahoře 90cm a dole 140cm. Protože tam můžeš s mimčem spát i ty. Tak budeš mít pod dohledem obě děti a to si myslím, že může být fajn. S manželem pobudeš o obýváku (TV, sex apod.), ale opravdu spát budeš chodit do dětského pokoje.

zuzajda20
14. říj 2015

@ebra01 Malá měla 3 roky v dubnu a protože čekáme druhé a nemáme místo, musí spát na patrové posteli, jenom dole nemáme postýlku nebo místo pro mimčo, ale má tam prostor na hraní, přidám foto. Měla jsem z toho docela strach, nejdříve neuměla nahoru vylézt, ale má postel od září a má tam lampičku a když potřebuje, tak si rozsvítí ale už se stalo, že to i po tmě slezla dolů, ikdyž mám strach, že spadne, tak jiná možnost moc nebyla, tak doufám, že nespadne. A původně mělo být dole místo pro mimčo, ale nakonec nám tam postýlka vešla, ale jinak by spalo mimčo dole a když bude zábrana, tak bych se toho nebála.

zuzajda20
14. říj 2015
veruska007
14. říj 2015

Za mne je patrovka nereálná. Máme divoké děti, šplhají málem až ke stropu a šťouchají se. Bála bych se, že se budou honit, vylezou nahoru a shodí se.
Mmch, starší má 6 a doteď v noci chodí na wc jako náměsíčný. Nedovedu si představit, jak by vylézal z horního patra.

ebra01
autor
14. říj 2015

@evulina77 dole na palandě spát spolu s mimčem nemůžu, protože je tam výklenek, a vejde se nám tam jen postel s matrací 160x80 cm, takže bych se tam vešla jen jako skrčenec 🙂. Zpočátku tam asi budu spát na zemi vedle palandy (snad se tam s matrací vejdu), ale osobně si nemyslím, že mimčo musí spát nutně s dospělým v posteli. Starší dceru jsem tam brala také jen ojediněle a nijak nestrádala. I když je jasné, že každé díže vyžaduje něco jiného 🙂

ebra01
autor
14. říj 2015

@zuzajda20 super, díky 🙂