Monitor dechu, chůvička a další, pořizujete je?

romancam
20. říj 2014

Ahojda ženy, mám otázku, zda pořizujete vychytávky typu monitor dechu a nebo chůvičku (máme pidi byt,ale mimi bude i ve vedlejší mísnosti)? Případně kde to sehnat, jaká značka je spolehlivá a tak dále 😉
Děkuji

peicul
20. říj 2014

Máme byt 3+1, monitor dechu jsem kupovala, budu klidnější. Chůvičku jsem nekupovala, přijde mi do klasického panelového bytu zbytečná.

anzet
20. říj 2014

Ahoj. Vzhledem k tomu, že máme miminko přes noc ve vedlejší místnosti (do ložnice se nám postýlka nevejde), bez monitoru dechu a chůvy bych neusnula.
A i kdybych měla postýlku vedle sebe, bez monitoru ani ránu. V noci bych kontrolovala, jestli dýchá.
Chůvička je celkem levná záležitost, zas tak potřeba není a pokud máte malý byt a žádné běhání po schodech.... Monitor bych ale pořídila, popřípadě půjčila. Spousta porodnic je nabízí k zapůjčení. Lze sehnat i zde na bazárku.
My máme chůvičku od aventu http://chuvicky.heureka.cz/philips-digitalni-el...
a monitor nanny od jablotronu http://chuvicky.heureka.cz/jablotron-monitor-de...
a neměnila bych. Jsem spokojená s obojím.

zmrz_lina
20. říj 2014

Monitor dechu jsem dostala, jinak bych ho nekupovala, na nezbytně nutnou dobu bych si ho zapůjčila v porodnici nebo bych ho neměla vůbec. Chůvičky jsem kupovat nechtěla, ale z důvodu rychlého vyvenčení psa v době, kdy bude prtě spát, je pořídím - ale jen nějaké obyč z druhé ruky.

mysonek
20. říj 2014

@romancam ahoj, monitor dechu jsem měla půjčený od kolegyně z práce, a využila jsem ho dost, měla jsem s ním klidnější spánek. Chůvičku jsme koupili, ale používáme minimálně. Máme byt 3 plus 1 a v bytě nebyla potřeba. Spíš jsme použili na dovolené, nebo když jsem uklízela chodbu v baráku a malá spala v bytě. Monitor jsem měla Nany, chůvičku máme reer rigi, stála asi 800, chtěli jsme nějakou levnou. Z vedlejší místnosti mimi uslyšíš, ale hodí se třeba na té dovolené

girafka
20. říj 2014

Ja mela monitor Nanny koupenej tady a naprosta spokojenost,pro klid duse dobra vecicka a bez chuvicky bych nedala ani ranu..malej spi ve svem pokoji a mam to pres troje dvere,takze pouzivam kazdou noc

terezapetrova
20. říj 2014

@romancam podle me dite by uplne male mělo spat v mistnosti s rodici nebo alespoň s mamou takze nepotrebujes ani jedno, az později se muze hodit chůvička /my mame a muzu s klidem doporucit nejaky ne ten uplne nejlevnejsi Avent/ na ruzne dovolene, chalupy apod. Monitor dechu my prijde jako další věc, která spis stresuje a je doporučitelná hlavne asi v pripadech kdy se Ti narodi extremni nedonosenec coz dopředu ale nevis /a Ty budes mit urco zdrave normos mimi/ takze když to shrnu ani jedno podle me není nutno pořizovat dopředu.

soleilll
20. říj 2014

@romancam Monitor dechu jsem používala první rok, spíš pro jistotu. I v pidibytu nebudeš pořád v jedné místnosti se spícím dítětem (např. jinde vaříš) a navíc většina oddechuje tak potichu, že vůbec není poznat, jestli dýchají. 🙂 Chůvička je výborná věc, ale nemusíš ji používat od narození, pokud se od dítěte nehneš. Později je ale výborná třeba na cesty nebo když dítě bude spát v jiné místnosti např. u prarodičů (přes den).

hance09
20. říj 2014

Monitor dechu jsme si půjčili v porodnici, babysense II. Chůvičky jsme kupovali dodatečně a využíváme je jen u našich v baráku, v panelákovém bytě netřeba...nebo pak možná až prcka přestěhujeme z ložnice.

zuza01
20. říj 2014

Monitor dechu ano, u první dcery spíš pro jistotu, druhá dlouho plivala plodovku a je víc blindící, tak jsem za něj ráda. Bydlíme v domě, ale chůvičky nepoužívám...

hajanik
20. říj 2014

Už máme obojí pro klid a můžu říct, že se mi lépe spí 😉

1velrybka
20. říj 2014

@romancam Monitor dechu (máme Nanny) beru jako samozřejmost a chůvičky nemáme (bydlíme v paneláku, myslím, že by byly zbytečné).

sedmiteckas
20. říj 2014

Monitor dechu máme, pro větší klid, půjčený z porodnice na půl roku za 900 tuším. Jsou tam spolehlivě servisované (snad teda), nový bych asi nekupovala. Uvidím, jestli budeme prodlužovat na další půlrok. Chůvičku jsem považovala spíše za zbytečnost, ale půjčila nám ji rodina a využíváme, ikdyž bydlíme v malém bytě a malá spinká přes mini chodbičku. Přecejen jsou zavřené dveře, takto mám přehled. Malá v 19 hod.usíná, já zavírám dveře, pouštím chůvičku a slyším každé zakřiknutí atd. Máme od Aventu. Takže za sebe obojí doporučuji.

romancam
autor
21. říj 2014

Moc vám všem děkuji 😉

marenkamisa
21. říj 2014

Ahoj, chůvička podle mě až tak na škodu neni, ale monitor dechu jsem záměrně nekoupila, co mi povídaly zkušenosti kamarádky, tak stačí, aby se mimčo blbě hnulo a už to řve, kolikrát prý vylítly s infarktovym stavem z postele a mimčo si spokojeně spalo jen na místě, kam už nedošáhly čidla nanny a co jsem slyšela od pracovníků v nemocnici, tak prý když dojde na náhlé úmrtí kojence, tak stejně nic nepomůže, já teda za sebe jsem se rozhodla zbytečně nestresovat a je to zvláštní ale i teď když spim a malá jen blbě dejchne, tak jsem na nohou a i nevědomky ten její dech vnímam

tmagda
21. říj 2014

I když mám postýlku vedle sebe, monitor dechu máme. Jsem v noci klidnější. Máme ho jen půjčený od známých. Dokonce se dala zapůjčit i z porodnice(Zlín). Chůvičky teď budeme pořizovat, když malá spí venku, tak nechceme každých 5min odbíhat a kontrolovat, zda spí.

weru88
21. říj 2014

My osobně kupujeme chůvičku (http://chuvicky.heureka.cz/philips-digitalni-el...)
i monitor dechu (http://chuvicky.heureka.cz/hisense-babysense-ii...).
Pro vlastní klid 🙂

petule12
21. říj 2014

@romancam máme obojí. Monitor byl pro můj klid, asi nebyl až tak potřeba, ale mně se lépe spalo 🙂 A chůvičku využíváme pořád. Jak v bytě, tak když někam jedeme bereme s sebou. Na dovče holky spinkaly a my mohli v klidu o patro níže třeba na večeři, na terasu apod.

sarkar
21. říj 2014

Monitor jsem při první neměla a nebudu ho pořizovat ani teď. Ale je to dost individuální. Kamarádka rodila v červenci, monitor pořizovala, ptala se mě na názor, tak jsem jí ho řekla, nesouhlasila, monitor pořídila a po třech dnech doma z porodnice ho zase uklidila 🙂 A jiné maminky ho mají a nemůžou si ho vynachválit...řekla bych, že je to hodně pocitová věc.
Chůvičku používám dodnes (malé jen 20m), chodíme třeba k sousedům na víno, takže chůva je nezbytnost 🙂 Ale to asi taky záleží na každém. V paneláku (vlastně v byt. domě) jsem jí používala taky, když byla malá miminko a já se šla třeba sprchovat, tak jsem jí zapínala, jinak moc ne. Slyšela jsem taky, že často se ty chůvičky v panelácích ruší. Ale pak jsme se přestěhovali do baráčku a jak píšu - sousedi, někdy zahrada nebo když jdu ven a manžel jde do dílny, která je mimo dům...

kera.k
21. říj 2014

Monitor dechu mít budu, prodá mi ho kamarádka. Té monitor dechu zachránil holčičku, po zvukovém signálu ji kamarádka rozdýchavala. Pro mě je to pro pocit bezpečí. Raději xxx krát vstanu kvůli falešnému poplachu, než abych ho neměla vůbec a neměla možnost své miminko zachránit. To bych si nikdy neodpustila ☹

zmrz_lina
21. říj 2014

Je potřeba si ale uvědomit, že pokud u dítěte dojde k SIDS, tak vám ho nezachrání ani 10 monitorů. Pomůže Vám při apnoe apod., ale u SIDS ne.

kubikuli
21. říj 2014

@zmrz_lina Ale pořád je naděje, že se může miminko zachránit, když se mu hned po rozeznění alarmu monitoru dechu poskytne adekvátní pomoc 😕

zmrz_lina
21. říj 2014

@kubikuli u SIDS ne - je to jakási reakce v mozku, takže u SIDS ti nebude k ničemu ani včasná resuscitace. U apnoe a zástavy dechu ano, ale konkrétně u SIDS ne.

kubikuli
21. říj 2014

@zmrz_lina Nejpravděpodobnější příčinou je prodloužení apnoické pauzy.. ve fázi zástavy dechu a zhruba 1-2 minut po zástavě srdce je možno dítě stále zresuscitovat .... není v něm naprogramované, že má prostě umřít. Žádná reakce v mozku - když už, tak příčina je stále neznámá.

zmrz_lina
21. říj 2014

@kubikuli já jsem tuhle informaci dostala od několika lékařů (vč. 1 pediatra), nevycucala jsem si ji z prstu. SIDS je prostě podle jejich názoru nevratný stav a nepomůže ani včasně zahájená resuscitace 😉

kubikuli
21. říj 2014

@zmrz_lina Co člověk, to názor... Když se dítě náhodou povede zachránit, tak se o SIDS nemluví, protože nezemřelo. Když se resuscitace nezadaří a dítě zemře, tak se do příčiny smrti napíše SIDS. Jak jednoduché... Pochybuji o tom, že všechny ty maminky, které ráno dítě našly v postýlce mrtvé měly monitory dechu... Asi ne,že 🙂 Takže když mi začne nannyna alarmovat a já nezačnu panikařit, ale budu vědět co dělat, je velká šance, že dítěti pomůžu ... jenže pak už prostě nemůžou říct, že to byla SIDS...

peroli
21. říj 2014

@romancam Monitor jednoznačně ANO (dvěma kamarádkám /průkazně/ zachránil děti).. pro mě je to snad nejlepší věc jakou kdy pro děti vynalezli, dala bych to klidně i do povinné výbavy (i za cenu planných poplachů.. radši poletím 100x zbytečně než jednou "vynechat", nedoběhnout).. navíc my v rodině máme jeden smutný případ takže já se k němu jednoznačně přikláním..
zato chůvička mi přijde že je už tak nějak na každým... 😉

annaluciapetrzel
21. říj 2014

ahoj, mam monitor dechu na plenku. pkd budes kupovat, kup na plenku, ne deskovy. mnohem lepsi. mj. mam predcasne narozenou dceru, takze to je nutnost. navic se mnou spi v posteli, v hacce. v postylce dlouho nechtela, az tedka.

kamilka007
21. říj 2014

@romancam Do maleho bytu je chuvicka zbytecna, mimco uslysis pres zed, ale vim ze si pak lidi casto chuvicky pujcuji, kdyz jedou nekam na dovcu a tak, aby nemuseli jen sedet na pokoji. Monitor je myslim zaklad, i kdyby nemel nikdy zapipat, budes klidne spat.

romancam
autor
21. říj 2014

@annaluciapetrzel díky, co je monitor na plenku? Neměla bys nějaký název? Děkuji

annaluciapetrzel
21. říj 2014

@romancam snuza, respisense, mam tento http://www.respisense.cz/, snuza http://www.snuza.com/. jako ano, haze obcas falesne alarmy. plenka se musi dotahovat, ale neocenitelne. ja bych bez toho byt nemohla. dcera mela apnoicke pauzy kdyz byla v inkubatoru. stale se o ni moc bojim. tj. ma monitor temer neustale. nevadi ji to. ani kdyz je na brisku. obcas to piska. ale staci juknout, dycha, ok. utahnu plenku a jedem dale. nevim, mozna pro zdrave mima netreba. ale napr my deskovy monitor nepotrebovali skoro vubec ale to je tim, ze fakt v postylce byla minimalne. jo a taky dobry do satku. varovali me, ze by se mi dcera mohla pridusit (zkusenosti rehabky ke kt chodime). ja na to nedam dopustit. ale je to individualni