Nepromokavé oblečení pro děti. Jaké kupujete?

myskin
3. bře 2010

Ahoj, jaké kupujete nepromokavé oblečení pro děti na jaro? Já bych nejradši ne kombinézu, ale zvlášť kalhoty a bundu, ale ve sportu mají až na větší děti a já potřebuju na 2-3 roky. Na zimu jsme měli Tchibo 3v1 a super, ale na jaro tam nic nemají. Na internetu mají značky Kiba, Bush Baby, Reima, ale jsou to docela pálky. Nejlépe aby to bylo i alespoň trochu prodyšné. Tak se podělte o zkušenosti 🙂

koty
3. bře 2010

Kaťata Succeess od vietnamců, jsou podšité fleesem. Bundičku mrňousům ušije babička s porotexu, takže to bude taky pálka 😉

beruska2x
3. bře 2010

ja zatim koupila gumacky a plastenku, taky schanim nejakou bundicku ale nic moc nemaji 😒 a jeste mam takove slabsi oteplovacky, tak ted budu davat ty a pod ne bud jen slabe puncosky nebo ponozky a bundu..

uz aby bylo sucho ze 😉

myskin
autor
3. bře 2010

Když nic neseženu objednám na www.skibi.cz bundu a kalhoty Reima. Dost tuhle značku chválí a my jezdíme i na hory tak to snad užijeme, i když ta cena ☹ . Koty, kde kupuješ porotex v metráži? To je nějaký druh membrány?

beruska2x
3. bře 2010

tak pokud jezdite na hory, tak to jo... ja davam jeste kombinezu u nas furt snezi 😝

myskin
autor
3. bře 2010

Sehnat kombinézu byla taky fuška, ta od Tchiba byla hned rozebraná, ale nakonec jsme ji sehnali. Přijde mi že v obchodech funkční oblečení pro malé děti moc nevedou, až tak od 4 let a objednávat po internetu je to vždycky trošku věda. Každá firma jiné číslování a někdy to moc neodpovídá 😠 .

beruska2x
3. bře 2010

ja mam kombinezku z MMB, zatim stacila je super, ale v kramech nic nemaji to je fakt .. a kdyz tak za palby, coz je podle me zbytecny, pokud nejezdim na hory.. kdyz pak ditko treba lyzuje a tak tak mi to lito neni koupi opravdu kvalitu a drahe ale ted na to povaleni...

myskin
autor
3. bře 2010

Jinak mně se osvědčilo kupovat třeba boty dražší. Na zimu jsme měli Superfity s Goretexovou membránou a nosila je od října do teď, v děšti, ve sněhu a nikdy je nepromáčela a noha se nezapařila (jinak se jí noha potí děsně). Ve finále to vyšlo levněji než kupovat klasické kožené boty a ještě sněhule.

koty
3. bře 2010

myskin, porotex je jenom PU zátěr na polyesteru. V Gumotexu byli tak hodní a prodali mi ho v malém množství. Membrána se shání dost špatně ☹ Jinak zátěr, i když ne tak kvalitní, by se dal sehnat i levnější, ale to bych musela koupit 100m, takže o tom musím nejdřív pouvažovat.

myskin
autor
3. bře 2010

No je fakt že šít něco z metráže s membránou nemá cenu, pokud to oblečení nemá upravené švy (třeba zatavené) a další vychytávky tak to ztrácí smysl. V Alpine zimní kombinéza vycházela na 2000,- a to byl jenom zátěr. Zkusím mrknout taky na ten porotex.

koty
3. bře 2010

myskin, na svy se dá koupit záslep. Stojí necelé dvě stovky a na pidi oblečení by měl stačit. A vetsina výrobců poskytuje opravne sady, které se na to dají použít taky. Akorát sehnat membránu v metráži je prostě prakticky vyloučené.

beruska2x
3. bře 2010

a vyplati se to vubec sit? to si sijes sama?

koty
3. bře 2010

No, když chceš žlutou nepromokavou bundičku s reflexními prvky, bez gumiček na rukávech a bavlněnou podšívkou, tak se to vyplatí. Šije babička, já dělám šíleného zásobovače.

beruska2x
3. bře 2010

😀 aha tak to jo, tak to sijte na kseft 😉 se hlasim jsem nesikovna 😉

koty
3. bře 2010

hehe, to věřím. 😀