Nošení dětí-novorozenců. Jaké pořídit nosítko, šátek?

petranaty
3. led 2020

Prosím vás o zkušenosti s nošením dětí ( novorozenců ) nevím si rady jaké pořídit aby bylo pro malou bezpečné a pohodlné ,děkuji za vaše zkušenosti .

jitkaem
3. led 2020

@petranaty doporucuji FB skupinku Nosime deti. Zde poradi 🙂

hodnelasky
3. led 2020

@petranaty satek pro novorozence lepsi ten elastictejsi, lepe si v nem mimi nastelujete, nositko a pevny satek pozdeji

eithelwing
3. led 2020

@petranaty Doporučuji jako
@jitkaem, plus najít si na fb regionální skupinku, domluvit se třeba s někým na vyzkoušení. 😊 My jsme nosili až starší, takže konkrétní doporučení nemám, ale určitě je lepší si to ozkoušet naživo.

pipi_puncocha
3. led 2020

Na úplného novorozence nejlepší elastický šátek, zvládne uvázat úplný začátečník, pro miminko je to bezpečné a příjemné, já mám konkrétně Manduca Sling. Potom jestli nosítko nebo pevný šátek chce vyzkoušet, jak psaly holky, buď na FB regionální skupiny, kde se i půjčují na vyzkoušení jak nosítka tak šátky, pomůžou ti s nastavením atd., nebo ve větších městech jsou i půjčovny za peníze od různých eshopů.

astyna88
4. led 2020

Ja doporucim bambusovy,je mekky,poddajny, vaze se krasne,navic skvely na teple dny. Nosila jsem vnem skoro furt do 5.mesice,od cca dvou tydnu syna. Pak satkove nositko,to planuju nyni od narozeni,mam lennyup.

kacenka115
4. led 2020

@petranaty začít můžete rovnou s pevným šátkem o nízké gramáži, složení bavlna nebo bavlna s bambusovou viskózou. Někdo začíná s elastikem, ale tam se váže jiný úvaz (což spousta mamin nedělá, bohužel) a dělá se víc vrstev, což ne každému vyhovuje. Také kvalitní nízkogramažový pevný šátek výdrží déle než elastik, pokud se pečlivě utahuje a váže. Existují různé velikosti šátku, dle vaší konfekční velikosti. Ohledně nosítek, dělají se kvalitní už od narození, vydrží cca rok, ale osobně nejsem jejich příznivce, často je vidím špatně nastavené, dítě málo podsazené. Takže za mne šátek lepší. Vázání není tak složité, jak se může zprvu zdát. ;) pokud máte facebook více než Nosíme děti doporučuji skupinu Nosící Česko-Slovensko je tam soubor lekcí zahrnující i výběr prvního šátku/nosítka a přijde mi tam příjemnější prostředí. 🙂

petranaty
autor
4. led 2020

Všem moc děkuji za cenné rady

konidana
4. led 2020

@petranaty ja jsem měla univerzalni tkaný šátek a nosila jsem v něm děti od narození cca do 3 let. Šátek je super, jak je skladny a univerzální. Da se použít i jako podložka, deka, hamaka, houpačka či na šplhání pro aktivní starší děti😅

petranaty
autor
5. led 2020

https://www.manduca.cz/product/manduca-sling-mint a co říkáte na tento ? Máte ho některá a je vhodný ?

puhelin
5. led 2020

Od narozeni vazu do pevneho satku. Syn ma necelych 5 mesicu a stale jsem ho jeste nedala ani do nositka Storchenwiege, prijde mi v nem porad takovy na volno, coz se mi nelibi.

konidana
7. led 2020

@petranaty manduca je prý dobrá, ale na novorozence je opravdu nejlepší šátek. Nosítka na ty uplně malinký miminka moc nejsou (mimi tam není dokonale, tak jak by mělo být)

hasara33
18. únor 2020

@petranaty ahoj, mám nosítko MoniluUni start, které je od narození a jsem s ním moc spokojená 😊

magdinka007
26. led 2021

@astyna88 můžu se zeptat, jak se vám osvědčilo nosítko lennyup od narození? Vážně je to od narození v pohodě nebo raději zvolit prvně šátek a až o něco déle třeba to lennyup?