Novorozenec. V čem prát?

denca033
27. srp 2019

Ahojte děvčata, pomalu ale jistě začnu chystat výbavičku a tak se chci zeptat v čem prát pro novorozence? Máte vy doma nějaké přímo pro miminko nebo perete v tom co vám a samozřejmě vyžehlit.

j.a.n.i
27. srp 2019

@denca033 Prala jsem v tom, co nám a nežehlila jsem nic.

denca033
autor
27. srp 2019

@j.a.n.i a mimi se neosypalo? Já už dvě děti mám jen si nemůžu nějak vybavit v čem jsem jim prala

sudylichozrout
27. srp 2019

@denca033 Hoja, prala a peru většinou v Persil Sensitive a nežehlím vůbec nic. Ani nám. Stačí pečlivě rozvěsit 🙂

xxx3d
27. srp 2019

Ahoj, já jsem malýmu všechno vyprala v Ariel sensitive (gel), když se pak objevil ekzém, a bylo potřeba vyloučit některé věci, přešla jsem dočasně na Lovela tekutá forma, a nyní jsme už zase na Arielu tekutém. K žehlení, nic jsem nežehlila, vyvěšuji, už několik let, takže pohodička 🙂

suzanne_capulet
27. srp 2019

@denca033 ahoj ja prala v Lovele práškový a peru doted a vyzehlila pouze na zacatku, pak už ne.

jannym
27. srp 2019

Na dceru jsem mela specialni prasek pro mimi na syna uz jsem to neresila prala jsem v tom co nam jen jsem ze zacatku davala dvojite machani a zehlila jak to zrovna vyslo, nekdy mam pocit ze to ani nestiha shnout jak ty dve torpeda vyrabi spinave pradlo

petramana
27. srp 2019

Batole gel i prasek, krasne voni 😉

hanicka_k
27. srp 2019

Prala jsem v Lovele asi první měsíc, možná dva. Pak jsem vyzkoušela pár věcí vyprat v našem prášku a když to malá snesla, po dodělání Lovely jsem už další nekoupila. A ani jsem nežehlila 🤷

matkacekatelka
27. srp 2019

Já peru v Jelenovi, má atest pro děti do 3 let. Hezky voní, není přechemizovaný. Bez aviváže a žehlím kvůli bakteriím

martt
27. srp 2019

@denca033 Já jsem prala normálně v tom co používám normálně, akorát jsem dávala dvojité máchání.

j.a.n.i
28. srp 2019

@matkacekatelka No, kvuli bakteriim je to potreba alespon 5 minut z kazde strany a okamžitě pouzit, takže bezne zehleni z tohoto hlediska nema smysl.

margaret88
28. srp 2019

Ahoj. Já právě peru v Persil sensitive,aviváž mám Lenor sensitive,dávám máchání na víc a i žehlím. Tohle mám vyzkoušené už u dcery.

martiniquest
28. srp 2019

Prala jsme v Ariel Sensitive a neskutecne me drazdila ta vune, i pres dvoji machani. Co to asi dela s novorozencem. Na druhe budu prat v tom co mam. Susim v susicce, nezehlim.

babanci
28. srp 2019

Naši mladí si kupují nějaký speciální prášek pro mimina v Německu. Nevím teda, co je to zač, ale vypralo jim to i obrázky na nových bodyčkách. Jinak ale se u nás žehlí všechno. My jsem takový žehlící maniaci, takže i kalhotky, i ponožky a celoživotně. 😀

mourovatakocka
28. srp 2019

Já prala v Batoleti, žehlila, co se dalo. Dcera už má rok a tři čtvrtě, takže peru společně v normálním prášku, ale ze začátku jsem to poctivě třídila a prala zvlášť.

lstuchlova
28. srp 2019

Prala jsem v Persil sensitive, aviváž Lenor sensitive a žehlím vždy vše.

marketa11112
28. srp 2019

Prala jsem dlouho v detskem persilu, obcas i lovele ci v batoleti. Deti nemely problem. Az ted,kdy ma dcera 2 roky a syn 4, jsem presla na nas praci prostredek m opet je vse v pohode.
Obleceni a vse dalsi jsem detem zehlila do roka. Ted zehlim stale pleny na utirani a bryndacky. Pouzivame je pri jidle. mame cunatka. Vyzehlene je mam radeji.

petikamaminka
28. srp 2019

Peru v lovele. Už asi 4 roky. Ostatní prací prostředky mi smrdí. Nepoužívám ani aviváž. A nezehlim, Teda pokud nezapomenu prádlo v sušičce. To pak to žehličkou přehledu🙂

erikamaj
28. srp 2019

prala jsem v takovém eko prášku. Kupuji v eko obchodíku/ drogerií 🙂

lucikf
28. srp 2019

@denca033 Malý má 1,5 roku, a ještě mu pořád peru v dětském prášku od Eurony. Už bych mohla asi prát i v klasickém, ale až dojde ten dětský. Mám ho přes půl roku a ještě tam je.

mi35
28. srp 2019

Osvědčil se mi prací prášek Frosch a žehlila jsem jen v šestinedělí.

lovemusicsun
29. srp 2019

Prala jsem v Lovele, mela jsem velke baleni, vydrzelo neco pres rok, pak jsem zacala davat nas prasek (vetsinou Ariel nebo kapsle). Zehlim to male doted (ma 18 mesicu), spis ale proto, ze je to vetsinou bavlna a zda se mi to pomackane. Vyzehlene se i lip sklada.

bartami
4. zář 2019

Je to hodně o tom, jak to máte doma nastavené 🙂 My se snažíme aspoň trochu žít ekologicky, tudíž více přemýšlím i o pracích prostředních. Další věc je ta, že o tom člověk nemusíte přemýšlet ve chvíli, kdy jeho miminko nemá žádné problémy. Děti, které se narodí s atopickým ekzémem by mohly mít velký problém s prádlem vypraným v prášku pro dospělé. Já hodně nakupuji v e-shopu Econea https://www.econea.cz/pro-tu-nejcitlivejsi-poko... - mají tam přípravky přímo pro citlivou kůži miminek, pokud máte blízko DM, dají se také tam zakoupit zajímavé výrobky, které určitě budou pro Vaše miminko vhodnější než klasické prací prášky. Ekologické prostředky jsou o něco dražší, ale zase je nekupujete každý týden. Ráda také mrknu na web Kodino - https://www.kodino.com/cz/ . Najdete tam přehled akčních slev - třeba objevíte i nějaké akce na EKOvýrobky 🙂

klllarinka01
23. zář 2019

Nejdriv jsem prala v Lovele a pak jsem presla na Batole, zehlila jsem ze zacatku, tak do 3 mesicu, pak uz nic. Obcas pridam do prani trosku octa.