Oblečení pro zimní miminko

judlinkadd
9. zář 2017

Ahoj holky, vím, že takových diskuzí jsou tady mraky, ale pořád takový obecný. Možná Vám přijdu hloupá, ale už jsem ze sebe zoufalá a už mě moc nebaví se ptát... Proto Vás prosím o radu, co obléct miminku (co mít doma), které se narodí v zimě. Teď přichází ta hloupost - prosím Vás, všechno, co mu oblečete - doma, ven...
Dočetla jsem se, že mám to či ono, na zimu mikinu, fusak apod. Nicméně mám mít punčocháče, ponožky nebo prostě co mu obleču???

shaftynka
9. zář 2017

Ahoj, my jsme měli ledňáčka a doma máme docela teplo, takže jsem dávala normálně punčocháče a body s dlouhým rukávem, ponožky.🙂
A venku na to takový overal jako kožíšek, rukavice, teplou čepičku a do fusaku. 🙂

fire85
9. zář 2017

já mám první v březnu, a ted čekám na začátek ledna.takže mu budu oblékat bodýčko , punčošky, ponožky, mikinku, nějakou bundičku a do kočárku fusk/deku, záleží jestli budou mrazy nebo jaké bude počasí.

zebra2009
9. zář 2017

Nejsi hloupá 😉 Druhý syn se narodil v listopadu a treti miminko se narodí teď v prosinci. Pojedu více méně podle toho listopadového, tj. na doma: zavinovaci! bodycko s dlouhým rukávem, ponožky, polodupacky s pruznym lemem v pase (ten neskrti) a do zavinovacky...pokud by náhodou nesneslo zavinovacku, tak mám i poměrně velkou zásobu dek - bavlnenych, minky, pletenych, prostě do každé "teploty"...Na ven: body s dlouhým rukávem, puncosky, kalhoty, mikinu nebo svetrik, tepla kombineza! a fusak...plus samozřejmě klidně i pletena dečka, když bude opravdu zima! Korbicka je k tomu ještě zakryta nanoznikem a přemýšlím, že na prosteradlo na matraci do kočárku koupím ještě ovčí rouno, abych měla jistotu, že bude opravdu v teple...podle první procházky poznáš, jestli strojis moc nebo málo...kontrolovat teplotu bys měla spíše v zátylku než jestli má studené ručičky...jinak na ven samozřejmě rukavicky, pokud nemáš ty ohrnovaci v kombineze a teple capacky, pokud kombineza nemá tapky...pod teplou čepici jsem dávala ještě bavlnenou čepicku, aby sala případně pot a miminko nemělo vyrazku...nedoporucuji žádná trička, bundicky a všechno, kde se hned vyhrnou zadicka, tak jak jsem měla naivně nakoupeno u prvního syna...jakmile už bude sedět, tak ta bunda a trička už byly ok, ale do té doby úplně na nic...treba Ti někdo poradí další tipy, každému vyhovuje něco jiného, ale tohle se osvědčilo mě a u třetího už experimentovat nebudu a jedu na jistotu, co se osvědčilo😉

fire85
9. zář 2017

dneska už se teda tolik nenabaluje, záleží samozřejmě na počasí, ale dřív byly ty děcka nabalený, bylo jim akorát teplo. ono i v tom kočáru je teplo, pak dítě vyndáš a je zpocený.takže asi nic nepřehánět.doktorka vždycky říká, svlíknout a jednu vrstvu navíc co máš ty.
já třeba kombinézu ani nebudu kupovat, přijd mi to do kočáru a fusaku nanic.

lentilkah
9. zář 2017

@fire85 Taky mi prijde kombineza v kombinaci s fusakem moc. Misto ni mam koupeny jeden teplejsi overal.

plch_plchova
9. zář 2017

Já mám první dítko listopadový a bez zimní kombinezy a zimního fusaku bych ho ven nevzala.... měl to co na doma body + dupačky, tenký semišový overálek a pak kombinézu, čepičku a fusak. Když fakt mrzlo, tak jsem ho přikryla ještě dekou.
Ale je to máma od mámy, dítko od dítěte. Jak holky píšou, dobrý zkontrolovat teplotu v zátylku a podle toho se řídit. My po 6-ti nedělí chodili i na hodinové procházky, mráz, sníh...

vendelinka08
9. zář 2017

Mam prosincove dite...a kombinezu a fusak jsem pouzivala vzdy.... rozhodne mi to neprislo prehnane..kdyz venku mrzlo. Dite se v kocarku nehybe a nema vyvinutou termoregulaci....me tedy venku v zime zima je....uvidite samy...az zima nastane.

vendelinka08
9. zář 2017

Doma mel polodupacky nebo dupacky...body s dlouhym rukavem. Ponozky a vetsinou byl zakryty nebo v zavinovacce. Nebo body s kratkym rukavem a bavlneny overalek. Zalezi..jak mate doma teplo.